В блог "Лирика" - "Ней"

 "Філософські статті" в Аудіоформат  ТУК

в блог "Богословие" - Семейство и Библия

05 юли 2024

Идиотите от Розовата Армия

Пълна девалвация и разпад на всичко...

Вместо да измете донбаските сепаратисти и псевдо-опълченци с армия, полиция и жандармерия през 2014 година, Зеленский пусна да убиват, бият и грабят в Донецк и Луганск едни съвсем подобни на тях, само че от украинска страна. Тия воюваха помежду си по улиците, включително с ракетни установки и бомби главно за сметка на мирното население.

Вместо още на третия ден от началото на "специалната си военна операция" Путин да влезе в Киев (ако не си спомняте вече, по онова точно време се намираше руската армия само на 60 километра от Киев), за да избеси Зеленский с шайката му, да приключи с украинския неофашизъм, продуциран от своя западен, либералистки вариант, вместо това се върнаха назад, за да продължат "денацификацията и демилитаризацията", но не чрез средствата на нормалната държавност, а чрез методите на каубойската "пистолетна демокрация" за сметка пак главно на мирното население, да опустошават Украйна... А не е ли всекиму ясно, че взимайки властта в Киев, те за няколко седмици буквално биха приключили с всички укро-нацистки отряди и организации? Вместо това решиха да ги преследват в операции, струващи по десет невинни живота на цивилни срещу тоя на един престъпник укро-нацист.

Но в това, драги мои, има пари, много пари и за оръжейната индустрия и бизнес, и за местните бандитстващи държавници чрез постоянни хуманитарни ужким помощи.

Циркаджия е и Тръмп... Когато му "откраднаха" изборите, имаше въоръжен щурм срещу Капитолия, не помните ли? И то от действащи военни на негова страна. Последните, ако бяха наистина стреляли, вместо да се снимат един друг с пушки за социалните мрежи, целият тоя световен ужас не само щеше да е приключил, но можеше и да не започне. Та и мечтания от мнозина Тръмп е май същият циркаджия и като Путин, и като Зеленский, последният опитващ се сега да намеси във войната съвсем активно и Беларус.

Това не е война между култури и цивилизации, това е редуциране на човешката популация планомерно и усвояване от всички по разни начини на пари, на много пари. Колкото по-дълго продължава войната, толкова по-богати ще стават и Зеленский, и Путин, и Байдън, че даже и такива като нашата Кака Кури - Корнелия Нинова с нейните "доставки на оръжие за Украйна през трети страни".

Но има и нещо още по-страшно в случая за нас. Войната се разгръща и помежду ни като общество на ниво различни обществени групи, всяка от които припознаваща себе си срещу другата в новия "междуцивилизационен конфликт". 

Оставете настрана лайната, които изядохме един срещу друг покрай изборите за нов Български Патриарх. Да ви разкажа ли нещо, видяно лично, само отпреди няколко дни?

Навръх Петровден, в събота, в клуба с двор на ЛГБТ във Варна в началото на Аспарухов мост (бившият Бункер) многолюдно празненство на ЛГБТ общността. Поставили отвън плакат в цветовете на украинското знаме и на него написали: "Искаме да оставим своя отпечатък в квартала". Привечер се включиха и придружаващи ги малолетни деца.

Няколко пъти минах от там по друга работа.

Отпред полицаи, поне петима, пазят ги. А в квaртала ни денем, ни нощем инак патрулкa ще срещнеш. За сметка на това "патрулират" автомобилите с яките момчета на махленските лихвари, съвсем по светло, с ножове и бухалки. А колчем срещнеш от дъжд на вятър ченгета, спират те да ти проверяват документите, без никакъв повод и причина посред бял ден. Поголовно. Така преди години направиха акт на сестра ми, че следобед е преминала двадесетте метра между дворната врата и кварталния магазин, без да си носи в джоба... личната карта.

▪︎ ▪︎ ▪︎

Първия път пред Бункера спрях и питах ченгетата:

- От кого пазите "сестричките"? Кой ги заплашва?

Мълчат, опитват се да се усмихнат, но нервно.

Втория път се надвесвам над едната "кука" с брада тип "Джак Спароу" и целият в татуировки:

- Погледни ги пе*ерастите! Нещо се наговарят, мисля готвят безредици. Иди ги провери.

Па като кипна:

- Да ми се махаш веднага от главата, идиот такъв! И въобще защо си пиян посред бял ден?!
- Не съм пиян, - поправям го - пийнал съм, а на тебе ти се струвам пиян, защото си прекалено трезвен!
- Марш!!!


* * *


Гей-парадът тази година в София навръх черешова задушница. Пърформънсът във Варна насред празника на светите Равноапостолни Павел и Петър... Добре бе, защо предизвиквате?! Айде мене не можете да ме изкушите, освен за пикантен майтап с вас, аз ви харесвам впрочем, допада ми ексцентричността и смелостта ви да сте различни и да го показвате публично, ама има хора, които са на косъм да ви запукат с камъни. Фашисти са последните. Не, че и вие не сте фашисти, но сте неофашисти, либерални фашисти, а ония са класически.

Жена ми на два пъти мина от там с мене. Първия път се забавляваше, това й беше симпатично. Даже се шегуваше коя от лесбийките харесва, че да я поканим у нас и изчукаме заедно... Но втория път:

- Но как може, довели дечица, за да ги развращават!!!

Е, аз същото питам!

Няма коментари:

Публикуване на коментар