"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 "Філософські статті" в Аудіоформат  ТУК

12 септември 2023

Евро-фашизъм (класически и съвременен)


"ЕС е план Б на Хитлерова Германия" (Маргърет Татчър) 

В Кремъл се разбра, че в ЧВК "Вагнер" (частната армия на Прогожин)  нацистките и фашистки знаци по униформите не са инцидентни и случайни, че всъщност това е и официалният политически и идеологически уклон на нейния върховен ръководител Пригожин. 

На 9 май тази година Прогожин официално съобщи възгледа си, че в Деня на Победата СССР отнел "трофейно национал-социализма от хитлеристите и така доказал, че истинските Сръхчовеци са руснаците, а не германците"

Не случайно и ЧВК е наречена на композитора Вагнер, последният е бил любимия композитор на Адолф Хитлер, а операта му "Пръстенът на Нубелунгите" любимата опера на последния немски фюрер. 

И какво направиха Путин и генералите му? Започнаха действия срещу ЧВК "Вагнер" за разформироването й включително с ракетен и артилерийски обстрел, тези пък, които не поискаха да се присъединят към руската армия, бяха изолирани в Беларус при Лукашенко, а накрая самият Пригожин бе елиминиран физически пред Москва.

Факт. 

А има и други факти. 

Срещу ДОНБАС-ките проруски  сепаратисти наркоманчето Володимир Зеленский не използва редовна армия, жандармерия или полиция, а паравоенни отряди, нарекли се по имената на исторически украински нацисти и съюзници на Хитлер срещу Русия, открито изповядващи фашистката идеология.

Не е ли факт?

А не е ли факт и че с години украинците се опитваха да държат отцепилия се и присъединил се към Русия Крим без водоснабдяване? Това не е ли също факт? Вид геноцид. 

Интересни факти преди седмица-две и един иподякон от храма "Свети Никола" във Варна ми сподели. 

През 2015-а пътувал с колата си през Киев. Принципно нямало проблем да разговаря с никого на руски, но... Станал свидетел на десеткилометрово шествие на "Десен сектор" по околовръстния път край Киев. Носели плакати и крещели: "Смърт на руснаците, гилотина за тях!" Пак факт.

И още един факт. Бесарабският българин, с когото през 2021 г. се сприятелихме в автобуса от Варна за Одеса, близо четири часа ме пази на одеската автогара до времето на автобуса ми за Киев. Питам го защо го прави, а оня само промърморва: "От жулики, от жулики те пазя... " Стана ми смешно, не разбрах защо го прави наистина - жулики нямаше, особено от 5 до 8 рано сутрин, но все пак от благодарност за жеста реших да му подаря накрая десетина-двадесет долара. Отказа възмутен... 

Сега, като чета подробности за украинските нацистки ексцесии в Одеса от 2014-а насам, включително и над българи, разбирам защо го е направил...  Божичко, тоя се е заложил сам за мене! Не 20, а поне 100 долара трябваше да му мушна тайно в джоба!


* * *


А защо ЕС и САЩ десет години си затваряха очите за буйствящия украински неонацизъм (също факт), за да демонизират сега руснаците, взели най-сетне мерки?

Защото в същината си модерният краен либерализъм е пряк наследник на класическия фашизъм. И в двата случая целта и методите са същите, само че при класическия нацизъм всъщност настройват нацията срещу останалите нации, а в модерния социални групи, национални, даже такива на сексуална, верска и етническа основа различни едни срещу други, а идеолозите по принципа "Разделяй и владей" се намесват уж да ги помиряват и сдобряват, ама пак с методите на... класическия фашизъм и накрая ги подчиняват... Тъй че, братя и сестри педерасти и лесбийки, не се карайте с хетеросексуалните, даже с хомофобите не се карайте, карайте се с джендъристите неолиберали, който скришом ни настройват едни срещу други, за да доминират всички в своя полза. 

"Следващите фашисти ще наричат себе си антифашисти" (твърдял пък Уинстън Чърчил)

Няма коментари:

Публикуване на коментар