"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 "Філософські статті" в Аудіоформат  ТУК

29 юли 2018

Пържено мариновано свинско "Парите са хартийки"

Надребно се нарязва около 300 грама филе от Трънска свиня с едро нарязани две глави Пернишки кромид лук, това се покрива с две чаени чаши зехтин и една чаша оцет в дълбок съд с похлупак. Разбъркват се в сместа чаени лъжички благ червен пипер и ронена чубрица от Гигинци. Съдът се похлупва и се оставя за около 24 часа да преседи в хладилника.

След престоя в маринатата, месото се отцежда от течността, измива се и се пържи в дълбока тенджера в повечко зехтин на принципа на задушаването. Като се изпържи, се изсипва в тигана около 100 гр. настърган кашкавал с оригано от Суковския манастир в Сърбия, щом кашкавала се разтопи, се изсипват предварително настърганите с добавена малко вода два-три Непременно Брезнишки домата. Вари се, докато изври водата.

**********************
още местно съчинени рецепти ТУК

Няма коментари:

Публикуване на коментар