"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 "Філософські статті" в Аудіоформат  ТУК

10 април 2019

Сигналът до Районния Прокурор за лицето Георги Хр. Фотакиев - поп


УВАЖАМИ РАЙОНЕН ПРОКУРОР,

Подавам този сигнал, заради силна загриженост за психическото здраве на Георги Христов Фотакиев и обезпокоен от възможността да извърши престъпление, с което да създаде опасност за близките му, околните, за обществото или да застраши тяхното здраве. 

Лицето Георги Христов Фотакиев изпълнява функциите на енорийски свещеник в храм „Свети Княз Борис-Михаил” в гр. Варна, кв. Аспарухово. Желая органите на прокуратурата да бъдат осведомени за някои изключително обезпокоителни прояви и засилващи се тенденции в поведението му.

Георги Фотакиев има чести агресивни прояви, изразяващи се както с физическа агресия, така и с вербална. При опит за забележка често става нападателен, псува, заплашва. Конкретно на 16.03.2019 г., в двора на храм „Свети Княз Борис-Михаил”, в присъстивето на К. Н. З., 15 годишния Ангел и още две-три лица извърши постъпка, която не намирам за адекватна и съответстваща на социалните и правови норми и поведение. След като влезе в храма, минути след това буквално изтърча, като изстрелян, пътьом зашлеви плесница на 15 годишния Ангел, а после продължително ме налага с юмруци по лицето, което може да се види и от охранителните камери в храма. За случая подадох жалба в IV-то РУ на ОД на МВР – Варна, по която се извършва проверка.

Тези негови постъпки с годините не са една и две. Самият той пред мен се е хвалил, как е проявявал агресия в олтара на храма към Варненски и Великопреславски митрополит Йоан по време на съвместна литургия. За тази случка може да потвърди и другият енорийски свещеник Добромир, което той го е правил пред енориашите. След тази случка Варненският и Великопреславски митрополит Йоан не е посещавал кварталния храм.

А. К. е свидетел как в двора на храма е удрял енориаш и му крещял. 

Енорийският свещеник Георги Фотакиев употребява обилни количества алкохол, на което съм бил свидетел, както и че непосредствено след това шофира. Алкохола комбинира с психотропни медикаменти и успокоителни, според собствените му думи. В тази връзка покойният Варненски и Великопреславски митрополит Кирил е коментирал пред общи познати преди години, че „този отец не е добре психически”, след като Георги Фотакиев го возил с колата си и шофирал бясно.

Фотакиев притежава всякакви видове хладни и огнестрелни оръжия, което е странно за битието му на свещеник. Известен е случаят му с работници на „МСАТ”, които режели клоните на дърво, които пречели на трасето за интернет и телевизия. Дървото било в неговия имот, но част от короната на дървото се подавала и на улицата. Когато ги чул, взел пушката си и започнал да стреля във въздуха, крещейки да се махат, тъй като това била частна собственост.

Не на последно място са силно притеснителни и налудничавите му идеи и преживявания. Споделял е как чувал ангелите да размахват крилата си, и това след силна употреба на алкохол.

Считам, че лице, което системно бие публично, нанася удари на непълнолетни деца с инвалидизирани родители, лице което пиянства и заедно с това приема психотропни медикаменти, крещи по хората и влиза в конфликти, има реална опасност да извърши престъпление и с това да застраши живота и здравето на околните.

Гореописаните случаи са само малка част от всичките му прояви застрашаващи живота и здравето на околните.

Уважаеми районен прокурор,
Моля, след извършване на проверка по настоящият сигнал, на основание чл. 157 от Закона за здравето да отправите искане до съда за назначаването на съдебно–психиатрична експертиза на Георги Христов Фотакиев за установяване на някое от заболяванията, посочени в чл. 146 от ЗЗ, с оглед евентуалното му настаняване за принудително лечение.

Считам, че след извършване на проверката, ще установите по безспорен начин наличието на социален критерий за настаняването на Георги Христов Фотакиев на лечение, тъй като е опасен, както за себе си, така и за околните.

Моля да бъдат призовани следните лица, с оглед установяване на горепосочените твърдения:

...
 ...
 ...
 ...
 ...

Моля, да направите справка за подадената жалба за побоя от 16.03.2019 г. в IV-то РУ на ОД на МВР - Варна.

2 коментара:

  1. Александър Невски14 април 2019 г. в 19:11

    Честит празник.Благословени са дървата.Благословена е чорбата.

    ОтговорИзтриване