"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 "Філософські статті" в Аудіоформат  ТУК

21 юни 2019

Патриотите Дончо, Волен и Валери (Спасение в... Дюлино)

"Ще да пия напук врагу,/ напук и вам "патриоти", / аз веч' нямам мило-драго, / а вий сте идиоти" (Христо Ботйов, из "В Механата")
Докато жонглира между интересите в България на новата руска икономическа олигархия, политическия модел, който Запада поне формално иска да вижда "на витрината" тук и волята на тежките български номенклатурчици от късния соц - сега крупни бизнесмени, на Бойко Борисов му трябват хора като Волен Сидеров, за да го "клатят", че като го поклатят, всеки от изброените да се почувства застрашен за кяра си, па да го подпре.

И тъй като България е малка, но маймунските задници много, потрябва и Валери Симеонов, за да се разнообразяват и да се създава чувство за многообразие, конкуренция и плурализъм... Явно няма връзките на Волен с Подземна Москва, затова е много гладен Валери - опита се да шантажира преди години хазартния бизнес в България, още щом влезе в Парламента и като удари на камък, се пренасочи към рекет на ресторантьорите из Слънчев Бряг.

Тъй като нашият няма явно техните връзки, ресурси и възможности, командир Дончо с измислено име Владо и прякор Валтер Калашников си направи паравоенна секта. След круизите по южната граница, съвсем бутафорни и с медийна насоченост, Дончо заяви, че на прохода през Дюлино към Айтос създава зона за национално спасение... 

За едно място от този проход впрочем има мит - че застанеш ли на точния метър, виждала се цяла България до Пирин и Рила чак. Това го научих от поп Георги Фотакиев преди време, когато по някаква работа оттам минахме. Какъв е изводът? Може би (повтарям "може би", за да не ме съдят) и в двата случая говорим за второразредни сътрудници на ДАНС, обучавани и индоктринирани чрез едни и същи "фолклорни" басни.

В Зоната на Дончо ще се спасяват само верни членове на организациите им с Иво Борисов - Войнски съюз "Васил Левски" и БНО "Шипка". Трябва да си дългогодишен член, плащал редовно членски внос, а сега трябва да проявиш лоялност и саможертвеност в подготовката на Зоната, както и да си приготвиш 30 килограма боб, когато тръгнеш нататъка.

А тръгването е съвсем скоро - всеки момент се очаква, според полковника и пророк Дончо, тотален икономически срив световен. Когато това стане, България ще бъде нападната от шиптърите през Кюстендил от Запад, от Юг от турците, а от Север от Румънските гета. И главната битка ще е при... Дюлино, където Дончо ще спасява българския генофонд, за която цел е купил четири въздушни пушки от Продавалника в интернет и една пробита бронежилетка, без да броим подарения му от тамплиерите преди време меч и дрон за "мисиите по границата". 

Защо турците няма да нападнат Гърция, румънците Запада, а шиптърите Сърбия, питайте Дончо. Важното е, че той ще е там в... Дюлино - начело на 50 души български войни, чакайки на помощ армия от 60 хиляди сърби, поляци и руснаци, виждайки кой от къде идва, за да го отблъсне от... Дюлино... Впрочем вуйчо Стойчо, Бог да го прости, в Дюлино имаше лозе, веднъж-два пъти ме заведе до там със "Запорожец", когато бях лапишляк... Тогава съвсем не подозирах, че там ще е Новата Шипка...

С една дума, българи, това са ни "патриотите" - хитри комбинативни селяндури като Волен и Валери или пълни психопати (което пък не им пречи да са и хитри) като Дончо с Калашника.

...А България си отива.

1 коментар: