"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 "Філософські статті" в Аудіоформат  ТУК

11 август 2020

Насилникът поп Силвестър



Скрит под расото, поп Силвестър Янакиев от Сливен е насилник, развратник и крадец. Помните ли изявата му медийна, когато във връзка със трагично завършилата му за някои афера в Троянския манастир, реагира на предупреждението от Светия синод във връзка с безобразното си поведение? Рече буквално пред една медия, ще му бъдат развързани ръцете, ако бъде разпопен, за да бие разпопилите го, в които припозна публично скрити в църковните среди педерасти. Тоест педерастите в раса ще смъкнат неговото, затова и той тогава свободно ще започне да ги пребива по храмове, манастири, митрополии и синод, за да ги накаже, задето са осуетили благородните му намерения да ги разобличи. Понеже, към момента, нему като свещеник, било канонично забранено да бие. И понеже е свръхканоничен, разбир'ш ли, чака да му свалят расото, за да почне да бие.

Всъщност Силвестър никога не е спирал да бъде насилник и побойник. Преди години налита да бие обитател на Поморийския манастир „Свети Георги Победоносец“, чийто игумен към онзи момент е епикоп и е във функцията на викариен епископ на Сливенския митрополит. Свидетели споделят, че след словесното пререкание между монаха със светско име Милен и сливенския поп, последният го напада. До побой не се стига, защото присъстващите ги разтървават. Но Милен е удрян, затова сетне игуменът го води на терапия при психолог, дават му финансова помощ и Милен е прибран във Великотърновска епархия в манастир от тамошния митрополит Григорий по молба на Поморийския игумен.

Въпросът ми е кой и какъв е Силвестър, за да дреме в Поморие? Каква е точно щерка му Себастияна, за да продава иконите на щанда на манастира лятос и да прибира солидни суми в джоба си, особено от клиентите сред руските поклонници? Какъв е Силвестър просто-попът бе, за да самоуправства и дерибейства в манастир под епископско подопечение?! Кажете ми вие.

Силвестър и заплашва, и посяга. Методично и с години. В момента, сигурен съм почти, при скандала между него и секретаря на Сливенска митрополия Вълкан Янев, дядо Йоаникий и Янев са почти заложници на страха от тая разпищолила се мутра в расо. Щото каквото и да е говори за свързаността им с бившата ДС и сегашна олигархия, болшинството от митрополитите ни са и са били фактически беззащитни. И това брадясало и облечено в расо сливенско циганче Силвестър добре го знае.

Силвестър преди години, както казахме и предния път, отнема жената на свой приятел и я прави своя любовница и съдружник във фирмата му „Нове Соле“, заради чиито фирмени интереси, както вече писахме, направи погрома в Троянскиия манастир, довел до смъртта на архимандрит и д-р Августин. Сетне явно му омръзва и я маха от съдружие. Силвестър има още няколко любовници, една от които има дете извънбрачно от него в Бургас по моя информация.

Питам ви, когато сънародниците ни изриват днес мутрите от властта, при това крупните, ние, с нашата двехилядолетна канонична непрекъсваема традиция, ще оставим ли тоя дребен сравнително апаш да дерибейства в Черквата?!

Следва

1 коментар:

  1. Първо трябва да се изметат владиците,които направиха навсякъде да ема по един Силвестър,но проблема е ,че по-вечето свещеници ги е страх,щото ще си загубят заплата!Готови са да търпят,за да не ги закачат.Но има и друго,че като ги ръкополагат,гледат да са послушни! Така,че според мен няма кой да се обади.Прост пример:правителството превежда 300000 лв.на Кръстова гора и веднага се купува чисто нов джип Ауди! За какво си говорим? И то с благословията на владиката!

    ОтговорИзтриване