"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 "Філософські статті" в Аудіоформат  ТУК

05 май 2021

Ne pleure pas, mon Petite Enfant (Делюзията поп)

 

следва от Fini de pleurer

Слушай сега, Дребосък отракан, чичо ти какво ще ти разкаже... Гориш, виждам, от възмущение, че попът пред всички в нарко-центъра те наричал курва. О, нищичко не знаеш ти, бръмбазък! Даже е бил разпространил и някакъв твой псевдоним от порносайтовете. Била си "Курвата от гр. А.". Веднага след като те видях, понеже съм любопитен чичак, изръшках всички възможни сайтове, а аз, повярвай ми, знам доста и такава "актриса" не намерих, още по-малко пък приличаща поне бегло на тебе. 

Това, което си чула за себе си, аз с години го слушах подобнo за сума народ от т. нар. "обгрижвани духовно" (срещу солидно вече заплащане) от попа. И основно неща, научени в лична изповед. Кой се бил пропил, защото синът му бил гей, на кого майката била меркантилна простачка и туй го травмирало (и това заявено пред цялото събрание на екипа, след като се върна от града на семейството, дето те ден-два го поиха и храниха), на кого пък проблемите му в семейството произтичали от туй, че не прилича на баща си, следователно не е от него и татко му го мрази... Да го питаш него пък защо собственият му татко трудно го понасяше, макар да му е одрал кожата.

Дълго време се чудих от где е тоз' махленски манталитет на тоя мой приятел, докато веднъж минахме с колата му двамата през "Колелото" в кв. "Христо Ботев", дето е самата граница почти на Максуда. Посочи ми една къща и рече, че това е родният му дом. И изведнъж всичко ми стана пределно ясно. Трябва да си живяла там, за да ме разбереш. Скандалите, караниците, интригите са на изключително ниско ниво. Там не от девет кладенеца вода се носи, когато искаш да окепазиш опонента си, ами направо от девет ями помия с кофите. Като ги слушаш как се карат или спорят през оградите, че се и бият и не само циганите, ами и българите даже, имаш чувството, че не с обиди и клетви се замерят, ами като че с лайната си... Какво да го правиш значи попа ни - манталитет. Това е един пълен махленски простак, Мъниче, дето знае да се лустроса, като казва изразително на правилен български, вдигайки телефона:

- Слушам те!

В това го имитира даже до интонацията поп Ясен Керчев.

Психоложката П-ва, бивша наркодилърка, на която мнозина дължат смъртта си във Варна преди години, заради продавания от нея калпав наркотик, дето я споменаваш, даже няма да обсъждаме. Определяш психиатъра д-р Неделчев като "най-луд" от всички. Грешиш, катехизаторът ви д-р (ортопед) Златарски (един добър и умен иначе човек) е по-луд и от Неделчев. Но остави сега Златарски. Слушай сега чичовото, за Неделчев. Имам позната, която ходеше при него на прегледи само, за да се ебава. Прочиташе от един психиатричен учебник симптомите на дадена болест, научаваше ги наизуст и ходеше да му ги представя като свои. Така в течение на няколко прегледа излизаше с нова и нова диагноза, често пъти несъвместима с предишната.

Веднъж реших именно от него да получа документ за преглед към медицинското си свидетелство за кандидатстване за работа. Всичко мина добре, а накрая попита:

- А някакви оплаквания имате ли?

Приведох се към него и като предварително улових стърчащия от ръката му документ, подпечатан и подписан, че съм напълно здрав, намигнах му и му прошушнах:

- Никакви. Е, понякога чувам гласа на Добрия и Благ Господ Иисус Христос, който ми заповядва да пия смесено вино и ракия, ама това за мен не е проблем!

И рязко дръпнах документа, преди да е осъзнал казаното и да го стисне здраво. На излизане мимоходом го уверих, че съм се пошегувал, а ме сподири разтрепераният му глас:

- Гласовете са сериозна работа!!

Я го питай защо са гласовете сериозна работа, а разказът на попа за това как веднъж, докато с катехизатора-ортопед си говорили на богословска тема за ангелите, почти чули някакви огромни криле да пляскат зад главите им, та се обърнали в един миг двамата, но не видели нищо, не е сериозна работа!

Но да се върнем на това курва ли си ти. Имах удоволствието да общувам с тебе лично и виртуално. Нищо курвенско не открих в поведението ти. Според попа обаче всички са алкохолици, освен него самият, нищо че рядко изтрезнява и всички са курви, освен жените и любовниците му (но само настоящите). 
 
Имаше доскоро една (чувам и още е там), дето не се отделяше от него и тичаше подире му като кученце, за която в квартала разправят, че зарязала мъжа си за двадесет години по-млад от нея любовник, а после зарязалa и него, та тича сега подир поп Георги. Тя разбира се не е курва (при това дърта), ами е благочестива спасяваща душата си мирянка. Курвата си ти, Хлапе, даже имаш и артистичен псевдоним на селска порнозвезда, според тоя. Ебе му се постоянно да ти кажа под секрет, без значение мъжко или женско, еблив си е по натура, та затова му се привиждат все курви навсякъде и всяка проява на добро отношение тълкува като покана за секс. Хубавиците по изповедалните гушка и милва уж от християнска любов братска, мъжете щипе по зърната на гърдите или пипа по слабините през панталоните, ако му позволят. Но разбира се тоя неизтрезняващ курварин е благочестив и облагодатен свещеник, а алкохолиците и развратниците сме ние. Лицемерието на този йезуит не знае граници. Наскоро едната му дъщеря роди на около 15 годишна възраст. Не казвам нищо за детето, тя пред очите ми израстна, добро дете е и умно, а те днес започват сексуален живот от 12-13 годишни и една хубава чувствителна девойка не е трудно да прилъжеш, обаче тоя вместо да си замълчи засрамен, че чуждите деца възпитава, а за своите немари, взе да пее от възторг как ето, видите ли, поради християнското си възпитание и семейно благочестие наследствено, дъщеря му все пак не абортирала. Но той не само не мълчи засрамен, а разбираме и как за чуждите деца дава щедри квалификации, като в твоя случай.

Много добре го иронизираш впрочем за твърдението му, че работи с екип от експерти. Те не били експерти по образование, но от опит. Какъв опит имат чудя се, като ги върти и сменя през година-две според това дали му ходят по гайдата, питай го. Най-дълго задържалите се там сме аз (12 години), защото не му се месих в работата, докато не видях как явно започна да злоупотребява с вас личностно, та напуснах,  след като престана контрола от стария митрополит, счетоводителката му, дето тушира и документално оправдава далаверите му и отец Михаил Манев, който го контролираше, докато имаше зад гърба си властта на дядо Кирил, но сетне, при новия митрополит, вдигна ръце от него и го остави да прави каквото си иска. Пред очите ми в 2016-та година за психоложка пренебрегна психотерапевтка с образование и десетгодишен опит в работа точно с наркозависими в полза на такава с бакалавърство по руска филология и добавена магистратура по психология едногодишна плюс няколко курса, включая организираните от него. Предимството на последната беше, че постоянно си носеше едно тефтерче в чантата, в което демонстративно записваше всяка чута от него мисъл, ако й се стори мъдра. Те двамата накрая стигнаха до там, че се опитаха да диагностицират с психопатия обгрижван, задето нещо пред него беше стъпил накриво.

Та колкото са експерти в екипа му, толкоз и той е вярващ впрочем, както ще видиш най-долу в скрийншот от разказ на нашия общ приятел Дидо С. как пали "благодатния Йерусалимски пасхален огън" с дидовата запалка за цигари, докато уж отиват до летището, за да посрещнат огъня. Като знам какъв е и владиката му, започвам да се чудя ходят ли изобщо до Йерусалим да го вземат или отиват да пият кафе в Солун с правителствения самолет владиците ни.

А ти не тъгувай и не се ядосвай. И спокойно, чичо ти Светославчо е по-луд от всички вас взети заедно. Слабо ми пука какво може да ми направи той, след написаното. Ще се зарадвам, ако поне съм те разсмял с нещо от това.




Следва

Няма коментари:

Публикуване на коментар