"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 "Філософські статті" в Аудіоформат  ТУК

22 януари 2020

Паравоенна тоталитарна секта извън вниманието на ДАНС!!!



следва от ТУК

И така, излиза че, "патриотът" шмекер и уж краен русофил и борец за консервативни ценности и православна българска вяра Дончо (и заедно с това Владо) Русев, съвместно с Иво Борисов (двамата създатели, заедно с неколцина други, на националистически организации под шапката на НПО) - Воински съюз "Васил Левски" и БНО "Шипка", са заедно създатели не само на паравоенни организации със заявена националистическа идеология и цел, но и на специфична секта. Хитрецът Русев е формално смо говорител на организацията, която ужким друг управлява в действителност.

Разликата между двете организации е само в това, че на членовете на тая на Владо мобилните им телефони звънят с песента за Васил Левски по стихове на Иван Вазов, изпълнявана от рок-група "Епизод", а тия на Иво с песента "О, Шипка" пак по стихове на Вазов и, сигурно ще се учудите, ама пак изпълнявана от... "Епизод". Или така беше поне преди няколко години в Бургас. Освен ако за целите на дълбоката конспирация и военното дело нещата не са се променили, защото знаем, че в строга тайна тия подготвят спасението на своите верни последователи в една местност край с. Дюлино, която наричат "Зоната' и за която вече доста писахме. Та за маскировка сега, докато инак разпращат на всички свои членове "Секретен бюлетин" по темата, който преди месеци получих и аз на имейла си и който в началото беше безплатен, а сега вече се плащал, казват ми, може да са сменили песничките - на Владо да звъни телефонът с песента от стария български комунистически филм "Неочаквана ваканция", а на Иво с тая от "Войната на таралежите"... Та ако по улицата чуете да се носи песента "Детство мое, реално и вълшебно" и някой да отговаря с "Ало, ало, тук е Българският бог!", да знаете, че минава край вас изгоненият от армията страшина Владо Русев, които се е самопроизвел в подполковник.

* * *

Помните ли Дейвид Кориш в САЩ и сектата му "Давидова клонка"? Кориш се беше нарекъл приемник на св. цар и пророк Давид (парадигмален за свещената теократична древно-израелска монархия цар), беше събрал няколкостотин въоръжени души в изолиран район и там през миналия век, обкръжени от щатските военни, полиция и спец-части, те масово и ритуално се самоубиха по негова заповед. А знаете ли, че това частично повтаря историята на мормонската секта? Отново обкръжени така от войска и полиция в САЩ през по-миналия век, първо заради възмущението на американското общество от скандални техни практики като многоженството и второ, заради организираните от тях отряди за отмъщение и екзекуция на неприемащите ги, мормоните са притиснати и получават ултиматум - или изтребление, или да се заселят в пустинята на щата Юта и там да живеят както искат далеко от всички останали. затова впрочем днес неформалната им "столица" е Солтлейк сити, а парите им идват главно от бизнеса в "Меката на Хазарта" Вегас - именно в Юта.

Е, а сега чуйте новината - Владо Русев, бивш калугер от Плаковския манастир, ще събира въоръжени хора в комуна край Дюлино, за да ги спасява и също говори за възстановяване "държавата" на Иисус Христос, за която ние, занимаващите се от десетилетия с богословие, никъде не сме чували, но тя, според натирения духовник от БПЦ, се основавала на Десетте Божии Заповеди от Стария Завет.


А има и още една новина! Българските служби за сигурност са абсолютно равнодушни, при все, че зомбираните последователи на Владо, които са готови да го последват при даден знак, хич не са малко и разполагат засега само с ловни пушки (опитвайки се да си набавят бойни) и хладно оръжие от всякакъв вид. А българското законодателство по религиозните въпроси е рестриктивно по начало, подобно общоевропейското. Вероизповеданията са извън закона, без регистрация, ако не представят устав, религиозни доктрини и пълен финансов отчет. Е, сектата на Владо и Иво обаче е над тия закони. При либералното законодателство по въпроса в САЩ пък в службите за сигурност - и ФБР, и ЦРУ, имат цели действащи отдели, които внимателно следят развитието и динамиката в религиозните общности. В България обаче, мили мои, няма нищо от това. Макар че, в България функционират уж припознати от Дирекция по Вероизповеданията към Министерски съвет центрове от неправителствения сектор за анализ и борба с нови и деструктивни тоталитарни религиозни култове и движения и те в София са... таман два. Но в България Владо и Иво събират членски внос, въоръжават хора и ги зомбират без проблем. Нещо още повече - Владо не само злоупотребява с авторитета на руските служби за сигурност и дипломация, представяйки се за техен почти пълномощник, но и явно фалшифицира официална кореспонденция на ДАНС, с която "доказва" правотата и уместността на целите си:


А инак нашите ДАНС-аджии, дето почти не излизат от Фейсбук, "разузнаващи" по пантофи вкъщи от дивана, бяха много "бързи, сръчни и яростни", големи професионалисти, когато някакъв от фейсбук заплаши, че ще застреля премиера Бойко Б. Тиквата с... въздушна пушка - откриха го и го арестуваха за часове. Експедитивни и бързи бяха, когато от политически елит и олигархия преди години получиха поръчка да "фалират КТБ", за да бъде разграбена. А за сигурността на българските граждани на ДАНС май хич не им пука.

Сектата на Владо и Иво по всички признаци се показва като тоталитарна секта, освен религиозна и паравоенна. Характерно за секта (вече от научно-богословска гледна точка) е, че всеки, който я напусне или се усъмни в методите и идеологията, се представя или като агент-провокатор, действащ против "истината" и всякога в името на неназовани и демонизирани конкуренти и врагове, или е нравствено пропаднал тип. Любими изрази на Владо са да нарича такива "агент-провокатори", пропаднали пияници, мошеници и прочие.

Ето няколко предоставени ми извадки от коментари и лични разговори по повод на "предателите" - предали не него, ами Бога и Отечеството в негово лице, като са се усъмнили и гласно изказали подозрения относно методите и целите му (това са скрийн-шотове /екранни снимки/ от скайп-разговори техни /на Владо и Иво/ с трети лица), като сред назованите за предатели и агенти е даже и осъденият заради събитията в Бургас Светозар Минов.



...Е, ние пък съвсем скоро и по официален начин ще алармираме съответните служби за сигурност какво се случва, както и ще принудим чрез "Дирекция по Вероизповеданията" споменатите центрове за анализ на сектите от неправителствения сектор да се задействат, вместо само да си правят пи-ар по медии и сбирки с безумни изказвания, показвайки така техните ръководители, че сами са със сектантско мислене и уклон, макар да принадлежат към Традиционното за България вероизповедание формално.

Следва За една буца хероин край граничната бразда

Няма коментари:

Публикуване на коментар