"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 "Філософські статті" в Аудіоформат  ТУК

17 януари 2020

Политически трактат (Особености на българския идеен вулгаризъм)


Смешно до жалкост е да, но и тъжно е това как лица претендират да презентират и да отстояват консервативни ценности в обществото и в Държавата ни чрез налудничаво поведение, което компроментира самите тия ценности. Смешни и жалки са те, но ние сме тъжните и заради нас си ми е тъжно, дето "регистрираме", че нещо у тях и в това, което правят, не е наред, чак когато преминат всички граници на цинизма, па станат направо вулгарни или тия на ексцентричността, па нагазят в широкото и весело поле на откровената и подскачаща, въртяща се даже през глава, лудост.

Волен Сидеров преди години, заедно с аверчето си Валери Симеонов, с което после се скараха, разправяше, че България е люлка на Всемира и истинските й граници са "от Варна до Войводина и от Украйна през Румъния до Угърчин" и че има световен масонски заговор главно и специално срещу българите. По онова време тоя тиквеник беше българоман и русофоб, както русофоб беше и преди това, докато беше десен либерал в СДС и още не беше станал българофил даже, камоли националист. Сетне изведнъж Волен стана не краен, ами направо безкраен русофил. Избиращите го в парламентарните избори понамаляха, но недостатъчно - тоя още е в Парламента.
"Батко, дали да ти не серем у устенцата?!" (Ицо Хазарта)
По нормални, но само от гледна точка на клиничната нормалност, бяха сегашният военен министър Каракачанов (Носещ фамилия със значение на гръцки овчар циганин, но, Господи, Боже мой - безспорен лидер на ВМРО в България - македонстващ комита!) и покойният проф. Божидар Димитров, който все пак ми беше симпатичен, щото там сякаш имаше някаква искрена любов към Родината... И заедно продаваха на граждани от сегашната Република Северна Македония, без значение от етническия им произход, включително на шиптъри (Че нали понашему и Косово трябва да е на българите, подобно сръбското "Сърбия до Токио?!) за десетки хиляди в евро български паспорти, които им даваха право за свободно пътуване и престой в целия Европейски Съюз.

Та значи, докато Сидеров и Симеонов се гонеха, образно представено в Царството на Лудостта, като чисто голи из бостан с тикви, прескачайки се, Каракачанов се правеше на комита, за да продава документи - царуваше сиреч в Царството на Беззаконието и открития цинизъм. А каракачанчето сега е военен министър с портфейл на това министерство най-голям сред всичките тези на колегите му на всичките държави в НАТО като процент от бюджета ни. А Божидар Димитров пък в едно от правителствата на Бойко бе "министър без портфейл" - на съществувалото временно "Министерство на българите в чужбина", без портфейл тоест и собствен бюджет, но с възможности да "раздава паспорти".
"Като стрида във маршрутките, аз съм сам в Държавата на Проститутките" (Ицо Хазарта)
Това всичкото обаче нищо не е пред дейността на Владо Русев с псевдоним "Валтер Калашников"! Тука вече лудост и цинична меркантилност препускат, хванали се за ръка, върху магарето на безпределната простота, според запознати по-добре с него обаче, той въобще не е луд, не вярва в налудностите, които развива, а според мене е главно прост, а след това всичко останало и като направим сметката, установяваме, че старшината е чисто и просто хитър, и прост. Хитростта обаче е ум на глупак, както разправят французите, защото старшината събра около себе си доста млади мъже и такива пред средна възраст, които просто са надординарни, но клинично здрави психически и интелигентни над средното ниво доста, които в своята полуобразована и почти неграмотна глупост страшината сбърка, преценявайки неординарността им като лудост, затова и в момента е подложен на най-лютите подигравки именно от доскорошните си последователи... 

А има и една италианска поговорка - "Бесен гъз - кървав нос", за която се сещам, като го слушам как нарича във видеата си с Иво Борисов мои приятели и негови бивши такива сега чревейчета и смешниченца, така че, когато го срещнат Владо, аз не искам да съм там, защото това по нищо няма да прилича на милия стар американски романтичен филм "Когато Хари срещна Сали". А аз съм нежно настроен поет романтик и деликатен лирик имаженист, нищо че, на целия български политически "елит", ако го спипам, ще му еба путката майна с... калния гъз!

Ама хак им е на приятелите ми, че когато Владо получи "контузените" си дронове, за да "охранява" българската граница, неговите по онова време верни привърженици на аванс от работната си заплата си купуваха ножове, за да го подкрепят при нужда, после Владо получи карнавални бронежилетки, а те си купуваха на заплата втори нож, приличащ повече на сабя. 

И сам не съм много по-умен... Чух тогава, че Владо готви държавен преврат. Изпаднах във възторг и му писах, че с всички сили ще участвам. През ум не ми мина даже, че за да стигне туй до мен, тоя ги говори тия глупости достатъчно нескрито и че ако някой го взимаше наериозно, досега щеше да е или в лудницата въдворен насилствено, или в затвора. И докато едни се готвеха да пазят границата с два ножа, като български Сандокани, аз понеже нямам ножове и не мога да ползвам такива в бой, се приготвих тогава за Революцията, като се нахаках с кило "Житня" водка, цяла нощ слушах "Тих бял Дунав", плачех от възторг и чакайки знак от Владо Русев, се обаждах на разни неприятни хора по телефона или им пишех електронни писма, в които им обяснявах, че майките им са курви. Помня и че в малките часове на едно от последните "Бум!" в песента скочих, за да викна и аз "Бум!", обаче се залюлях и се претърколих през стигащата малко под коленете ми холова масичка на колелца, като паднах по гръб от другата й страна на пода, което ми се случи след години и втори път, но по друг повод и гледайки сериала "Капитан Петков Войвода", а за трети съвсем нищо без да гледам или слушам, понеже си бях заложил всичката техника при лихвар.

Владо, излишно е да казвам, не се обади никакъв. 

Подобно нещо преживях, когато научих, че "Православна зора" пък, с която е занимаваше покойният вече Павел Чернев, събирала българи-доброволци да се бият на руска страна в избухващия конфликт с Украйна. За портокола друг български идиот-патриот, но тоя път прозападен, в лицето на тогавашния президент Росен Плевнелиев, предложи на Украйна да изпраща наша войска в тяхна помощ срещу Русия. Последното Жириновски изкоментира в Руската Дума тъй - "Нима българите имат толкова войска, че поне един стадион да напълнят? А ако намерят толкова войска, от къде пък бензин, за да стигнат украино-руската граница?! Плевнелиев е обикновен цереу-щик!" Е, да, Товарищ Жириновски, Плевнелиев е такъв - начетен, но слабоумен човек също, който докато се вживява на патриот, обслужва не български, ами американски интереси, обаче тия като Сидеров и Русев, на които разчитате, някои награждавате с медали или им давате даже пари, са обикновени идиоти. И ако на ЦРУ акълът стига да подкупват и купуват начетени, но слабоумни в България, образовани, но формално образовани, вашият стига само за полуграмотни и необразовани никак идиоти. Да, аз може да съм русофил, ама навсякъде ченгетата и способностите им да преценяват и да кадруват са едни и същи - сиреч никакви... Държава, управлявана от ченгетата, винаги се превръща в Престъпен Картел държавен, какъвто е България.

Но да се върнем на доброволците на "Православна Зора" на Чернев - потърсих ги да се запиша, реших че сигурно на другия ден тръгваме, щото боевете вече вървяха из Крим, нахаках се пак с водка, но тогава бях в Пловдив, наквасих се като сом в Марица за последно сиреч, щото после идеше военна дисциплина, а автоматът за стрелба не е майтап и зачаках... Пак същото. Никой не откликна. Сетне се опитах да събера собствена група доброволци, за да идем самостоятелно, но никой не се върза, щото всички знаехме, че по онова време не изтрезнявах, защото още обичах онази, която наричах Меденка от Варна и страдах от раздялата, но живеех в Пловдив при... "леля" си, за.. утеха... 

Та, айде стига вече с тия глупости! 

С цялото това отклонение исках да споделя, че точно аз нямам много право и очи да се смея на подведените ми приятели, ама все-таки, за "Зоната" не бихме и тръгнали с петдесет лева и чувал боб, като ги дадем предварително, както се каниха някои, за да идем в Дюлино и да установим, че на "планираното за спасителна зона" там място, няма друго, освен две мъжки магарета, които сюреалистично се ебат и се... снимат с видео-камера.. Ама как ще е снимат магарета с видео-камера бе?! Какви глупости приказвам?! То да не са ти Владо Русев и Иво Борисов, бе малоумник пиян?!? 

Ама айде стига с това, че като нищо ще ми строшат вече някои тиквата, сбарат ли ме!

Няма коментари:

Публикуване на коментар