"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 "Філософські статті" в Аудіоформат  ТУК

19 март 2020

Поликарп и Ачо Младенов вилнеят в Самоковския манастир


Скандалът се разиграва в Самоковския манастир, подопечен на Софийска митрополия. В началото на седмицата архиерейският наместник в Самоков свещ. Михаил Колев отива и сменя игуменката Пелагия с една от сестрите на име Максима. С обяснението, че Пелагия представлява заплаха за имотите и средствата на манастира.

Максима е била изгонена, заради непристойно поведение, от манастира ,,Свети Врач" в Куклен, Пловдивска епархия, като Николай Пловдивски ѝ забранява да пристъпва, в който и да било манастир в Пловдивска епархия. Но след много молби от майка ѝ, е приета в Самоковския манастир. Така до тази седмица, когато архиерейският наместник на Самоков отива в манастира и реже Интернета, който е бил напълно безплатен за манастира и включва платен интернет, връчва заповедта за отстраняване на игуменката Пелагия и въдворяването на Максима.

Интересното е, че има около сто и седемдесет хиляди лева в манастирската каса и спечелени проекти за реставрация на манастира по евро-програми, а новоназначената игуменка Максима е със сериозни психически проблеми. Според запознати, целта на смяната е присвояването на парите, а в основата на това са еп. Поликарп Белоградчишки и секретарят на Софийска митрополия Ангел Младенов (Ачо Педераста) - двама добре познати църковни крадци и мошеници - единият още от скандала в Троянския манастир като архимандрит във Видинска епархия с кражбата на парите за параклис от килията на покойния архим. Августин, а другият от Русенска митрополия в качеството си на секретар там, начетен и уволнен дисциплинарно от митр. Наум за системна злоупотреба с почти 200 000 лева, а сетне прибран от патр. Неофит на същата длъжност в София.

Прилагам тук някои документи във връзка със случая в Самоков:




Няма коментари:

Публикуване на коментар