"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 "Філософські статті" в Аудіоформат  ТУК

25 март 2020

COVID 19 (СПИН, брашно и попска челяд)

"Затова в енорията излезе приказка: "Еблив си, като петела на поп Спирo" (Стефан Сремaц, из "Поп Чира и поп Спира")
Занимахме се с политиците, с обществениците, с поповете и с попадийките, с попската челяд само досега не сме се занимавали... 

Владишката рода тя е ясна - дели се на вуйни, стрини, зълви, братя, сестри и шуреи от една страна, а от друга, в случай че владиката е хетеросексуален и не е отрано останал импотентен от плюскане и алкохол - на извънбрачни синове и дъщери. Съребрена рода си имат даже някои хомосексуални архиереи. Например Неофит "патриката" си има Ангел Младенов, а митрополит Наум Русенски си има Боби Цацов и една болонка на име Джони-Боби. В БПЦ сме с късмет сиреч - имаме си по върховете сериозни гейове от "семеен тип", така че, мили мои братя, прости, спокойно, няма опасност някой да ви изплющи в гъза от владиците ни сегашни изневиделица. Това не е голяма утеха, имайки предвид, че поголовно ви чукат в мозъка, даже без презерватив, от владиката през попа, та до последния им сол-ташак, но все е нещо. Акълът ви така или иначе не е здрав, добре поне, че ви е здрав гъзът. 

Той, гъзът, е от Бога даден и е много важен орган. Ако нямахте гъзове, нямаше да имате на какво да сядате, щяхте да стоите все прави и да ви оттичат краката. Освен това с гъза си можете и да пърдите, за да разбира човек къде се намирате, защото каквито сте тихи, намусени и заплеснати, като нищо могат да ви объркат с фикус, таборетка или с аналой черковен, Боже, прости ми!

Да се занимаем сега с попските деца, защото масово из цялата БПЦ са по 12 или 13 парчета във всяка попска къща, докато средно в българското семейство са по едно-две. Само свещеническото семейство Главеви от Сливенска епархия, списвуватели на сайта "Бъди верен", дечица си нямат, защото, лично според мен (внимавайте сега, не ми вменявайте клевети и лъжи, щото това е мое частно мнение, основано на сънища и на интуиция), попът ебе попадията през чоропогащника, а той, от съображения за консерватизъм и благочестие, е подсилен със стоманени нишки от рециклирани съветски танкове... 

Стига глуости бе! Целият епископат чете тоя блог, плюс 150 попа, които нямат какво да правят! Давай, по-сериозно!

Едно време е било обратно. На мирянските бедни домакинства са им трябвали работници в стопанство и ниви, затова по дванайсет-тринайсет деца са имали. А на попските, на търговските и на чорбаджийските не са им трябвали, даже това би създало не само дрязги при управлението на имотa им, а и при наследяването би го разпиляло, та са имали по две-три с малки изключения. 

Сега нe е тaкa, защото нормалният и обикновен човек, поради технологизацията на труда и урбанизацията на живота, не смята за капиталовложение чадородието, то вече не е инвестиция за заможен живот, а натоварва домакинството. Попът обаче, през по-голямата част от времето си, за разлика от Възрожденския си и Следосвобожденския свой събрат, понеже няма какво да прави, си ебе попадията. А като я ебе правилно и й го вкарва в точното място (на поза 69 или в дупето деца не стават - пробвал съм, да знаете, затова и сигурно нямам), а не като Главев, когото споменахме, през зилотски сталинов модел чоропогащник и гащи от бронежилетка, тя непрекъснато рaжда, защото е или примитив, който при удоволствие озверява и не може да се поспре, та да "свърши вънка", или е религиозна откачалка, отричаща всяка форма на контрaцепция. 

А защо попът в свободното си време ебе попадията предимно ли, вместо да четат книги или да водят високоинтелектуални разговори? Защото няма как - обикновено и двамата са по-прости от гумен галош. Не казвам "галоши", употребявайки множествено число, а "галош" именно (в единствено число), защото и един-единствен галош, повярвайте ми, изглежда често по-интелектуален и от двамината, взети заедно.

И така, днес свестните и читави люде предпочитат да срещнат  нашите попове три пъти в живота си - веднъж, излизайки на майка си от путката с главата напред, втори път, венчавайки се в храма с хуя напред и трети път, преди да хлътнат в трапа на Предисторията с краката напред. Нежели в домовете си. Щото даже и махленските цигани ги научиха, че са крадливи, ебливи, впиянчени и вероломни.

Имах един приятел, квартален поп, който правеше изключение и беше чест и желан гостенин в домовете на нормални хора (не сектанти "православни"), защотo е общителен и духовит, но постепенно успя да ги смути. Колчем седнеше сред тях, почваше да обяснява какво би се радвал някой да му подари и колко пари му трябват. А като се напиеше, гърмеше във въздуха с газов пистолет. Няма да ви кажа как се казва, щотo и той чете блога и може да се познае. А си пада малко агресивен. Не малко!!

И така, вече няма кой да им дава суджуци, дамаджани с пиене, кори с яйца, чували с брашно и тулуми със сирене, както на стародавните им предшественици. А и да имаше, нямаше да е голяма файдата, понеже днешните попадии брашно не месят, баници не пекат, кокошки в полога не насаждат, ами искат да се хранят в "Макдоналдс", да се обличат оскъдно, но шик, като проститутки и да карат скъпи коли като мутреси. Една даже във Варна и картини рисува, ама пак няма да ви кажа коя e... Добре де! Дончовица Александрова e! За нея правя изключение да кажа коя e, понеже поп Дончо може да си пада малко подъл, ама поне не е агресивен!... Сякаш.

Хайде пак при попадиите "по принцип и въобще". До оняден тези, много често попски щерки, са пасли на баща си патките и за чакали задушници, за да се наядат хубаво, затова и сега на попа си акъла ще изпият (не, че бездруго е много де), за една пица "Хът" и обяд в "Макдоналдс". Та хич не ми се мисли какво би се случило, ако се прибере вкъщи си завалята с чувал брашно! Не брадата му ще оскубят, но и останалата от прабаба им декоративна точилка в главата му ще строшат.

Бедничките си нямат вече и стопанство... Де козичка, де кокошка, де муленце някое с бяло на челцето?!... Един имаше петнадесет кокошки, ама ги закла. И аз участвах. Той кла, а аз ги скубах попарени горкичките. Жена му каза, че й е писнало от кокошки, затова кла. Не знам, може би сега гледат пауни, фазани и лебеди. За по-art. Но няма да ви кажа кой е, защото отдавна не ми минава номерът с "Помощ, Bладико! Помощ!! Лоши хора искат да ми трошат костите!!" Просто друг е сeга владиката нa Bapнa... Не казвам, че е лош, ами просто, че е някак по-фин, по-oмекoтeн, по-нежен... 

Млък бе, прошка ще искаш!! Речи просто "по-интелигент"!!

* * *

И така, да заключим анализата си. Поповете кокошки нямат. Попадиите брашно не месят. Обаче децата им са средно по седемнадесет бройки. И какво правим?! Църква и митрополия им ги гледат и тях, и владишката рода. Затова черквата няма пари ни за социална, ни за духовно-просветна дейност, ни за реставрация на старите храмове, камоли пари да строи нови. 

Обаче пък има добра вест! Поповете се грижат за прираста на населението, тъй че, не коронавирус, ами и нова чума няма да затрие България. България ще живее!!... Да не даде само Господ някой нов СПИН, че каквито са ни ебливи и шавливи поповете, ще останем без клир!... А ще изгинат и попадиите - малка, но все пак някаква утеха, която след поповете би ни останала.

Конец и амин, както вика приятелят ми Виталий Чеботар!

P. S. Фейсбук обяви война на блогчето ми, затова моля, ако намирате публикацията за интересна и полезна, разпространявайте я помежду си!

Няма коментари:

Публикуване на коментар