"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 "Філософські статті" в Аудіоформат  ТУК

31 януари 2021

Митрополит Григоирий Кюфтето (Йорго Веселяка)




Весел, весел - колко ли да е весел тоя Горно-орховски престъпник и боклук?

Чичо му - милиционер "полковник" от ДС, му възлага да открие къде е заровено златото на Преображенския Манастир. Йорго го намира и започва да се издига в "сан".

На "издигането" му пречи Велоотърновски митрополит Стефан, който 6-7 години го държи като обикновен послушник, поради "некадърност" по думите му. Йорго убива Стефан - заключват го в митрополията, докато умре от глад. Това не е послдното убийство на това гнусно същество. По време на "светителстването" си в Търновград тоя организира и убиването на миртрополитската си счетоводителка Венка Николова, а ние впрочем разполагаме и с документ от "доктора" нейн убиец.

Това лайно, което срещнеш ли го тет-а-тет, не струва даже пклюнката ти, е било ректор на СДС (Софийска Духовна Семинария), там се влюбило в една Теменужка. Всички там, заедно с  него, ебали Теменужка, а той им се молил: " Не ебете Теменужка" и така излязъл лафът: "Кой ебе а кой плаша?".

Изобщо тоя "турчин" се отличава с привкус към "цветни" имена, пък ние знаем, че потурчените обичат имена на неодушевени предмети и състояния.

Но моят въпрос е към Русенския поп Добромир Георгиев - "Какво, на майка си в пут*ата,  търсиш там - в Търноово? Хляб ли? Че в Русчук нямаше ли... Върви  тогава при Григорий да те е*е тая гнида, попе, явно си  недохранен и недое*ан"/
.
,  

1 коментар:

  1. Какъвто и обиден епитет да използваш за Йорго(защото този не е владика,по никой канон,правило и пр.),ще е обидно за обидата!!!! За всичко останало си прав,а ако тръгнеш да изброяваш всичките му идиотщини,ще е просто,меко казано кошмарно! И после разни недоклатени да не пишат тъпи коментари,а да се замислят малко,кой и как управлява църквата!

    ОтговорИзтриване