"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 "Філософські статті" в Аудіоформат  ТУК

15 август 2023

Русофобска пропаганда за съветската окупация


Ау, оврещяха орталъка с тоя техен прословут народен съд от 1945 година! Със съветската окупация на Царство България, вероломно нападнато от СССР, макар да не участвало никак в бойни действия на Източния Фронт, макар да обявило война на съюзника си Германия веднага, щом видяло Червената Армия пред... Дунав.... И удобно се забравя, че България е била плацдарм за немски войски и оръжие срещу СССР. 

Най-гласовит е оня празноглав пуяк д-р на ист. науки Горан Благоев, дето само една папионка му липсва, за да замяза на пълен идиот.

Всички страни съюзници на Хитлерова Германия, драги мои, са окупирани накрая. И са окупирани не просто от СССР, а от Съюзниците в антифашистката коалиция. И удобно се пропуска факта, че докато Червената Армия нахлува от Североизток, британци и американци бомбардират София от Запад. Целта е дефашизация и денацификация на германските съюзници и тотална смяна на политическата и обществена върхушка.

Съвсем до неотдавна Германия нямаше право да създава и поддържа собствена армия. Отбранителните функции във ФРГ се поемаха от САЩ, а в ГДР от СССР... Я ми кажете, къде служи Елвис Пресли, докато в САЩ, след Втората Световна Война, все още има задължителна военна повинност? А! Във ФРГ. И що? 

Но интересно как преживява и разбира събитията обикновеният народ в България от онова време. Той действително вижда това като Второ Освобождение от руска страна. Срещу Съветската Армия е изпратена войска, но тя се предава, без да се вдигне и пушка срещу русите и се обръща назад,  заедно с тях, в новия руски поход към София. И Червената Армия е в София до няколко дни. По пътя не само няма съпротива, ами се вдигат всенародни тържества... 

Само за сравнение през Първата Световна Война българите воюват със съюзените руси и румънци зверски при нахлуването им в Добруджа - и под Добрич и Силистра, и по море при Варна, защото тогава народът вижда в тях насилници и окупатори, а сега освободители от фашисткия гнет.


* * *


В  България антифашистки народен съд осъжда около 8 000 души, част само от тях на смърт, а други на затвор или интерниране. Във Франция числото е около 30 000, разстреляни са даже проститутките от площад "Пигал", които са обслужвали немските войници и офицери.

Ролята на България и Франция в тази война е сходна. 

Свикнали сме да възприемаме Франция за враг на Третия Райх във войната и част от съюзническите сили, защото била нападната от Вермахта и превзета. Но не е точно така. 

Германците нахлуват във Франция и стигат за няколко дни в Париж, без да пукне и една пушка. На белгийската граница пък съпротивата срещу тях трае само няколко минути. Поставят на власт в Париж своя приятел Петен, а режимът му е известен като колаборационисткото правителство във Виши.

В 700 000-та фашистка армия, тръгнала от Унгария, за да нахлуе в СССР, участват около 80 000 французи и то като доброволци, не знаете ли?

Това не е случайно. В онова време националсоциализмът е изключително популярен в цял свят. Предхождащият Чърчил английски премиер симпатизира на Хитлер и идеите му. Самата Франция, както и Полша, са добре известни с постоянно надигащите се антисемитски изстъпления. Помните ли делото срещу кап. Драйфус? А гневния трактат срещу това на Емил Зола "Аз протестирам!" Социал-дарвинистки идеи в България е развивал и висшият духовник Методи Кусев. 

Дълго време и Сталин симпатизира на Хитлер, изразява му даже публично възхищението си, затова не е случайно, че опитващият се да се възроди чрез Путин СССР днес ползва нацистки идеологеми, ЧВК "Вагнер" носят нацистки символи по униформите си, самият Пригожин хвали теорията за господстващата раса и Свръхчовека, но в руски смисъл и вариант. 

В СССР господствала класата (работническата), а в Третия Райх расата - арийската и в двата случая революционният терор срещу другите класи (или раси) е оправдан - едни трябва да бъдат изцяло подчинени, а други заличени и физически. Затова при възхода на Сталин след унищожаването на Хитлер, Чърчил казва: "Май не заклахме правилната свиня!" Съвсем друг въпрос е каква е свиня бил самият Уинстън Чърчил, по него питайте в Индия.

Франция и България във времето на Втората Световна Война си приличат, но и се различават. Разликата е малка, но съществена. Тя е в Негово Величество Цар Борис III - Царя ни. 

Тя не е обаче в отказа му да изпрати българи срешу Москва. Самият Хитлер не го иска от него истински, на Хитлер му стига българите да му подсигуряват тила в окупираните територии в Северна Гърция и Югоизточна Югославия. Колко е било това за него важно се вижда от факта, че в Сръбските Планини обединената съпротива на кралските и на титовите партизани успява да унищожи няколкостотин хилядна фашистка армия, тръгнала от Хърватия към Източния Фронт. 

Разликата е, че Царят удържа неутралитета на Царство България почти до самия край и срещу генералите си войнолюбци и германофили, и срещу италианофилската си жена, и срещу Парламента. Царят се е бил заклел, казват, че докато управлява, нито един български войник няма да загине извън територията на Царството за чужди каузи и интереси. 

Указът за присъединяването към силите на Оста и участие във войната той подписва едва, когато немските войски са на гръцката граница и готвят нахлуване в България, подобно на това в Кралство Югославия. Парламентът се изправя на крака и бурно ръкопляска, а Царят въздъхва тъжно: "На какво се радват тия глупаци!?" А още в 1942 год. започва да подготвя преминаването на България в другия лагер, което отравянето му от немците предотвратява, нито скъсва дипломатически отношения с Москва, подчертавайки така, че не България, а Германия воюва с русите. 

Но в 1945 г. Царят е мъртъв, а са живи ръкопляскащите глупаци, за които е естествено да има Антифашистки съд. И все пак, благодарение и на Царя, но и на Сталин, и на Георги Димитров, България е единствената страна от Хитлеристката коалиция, която излиза от войната със същите територии, с които е влязла. 

При поклонението пред тялото на мъртвия Борис III един стар ветеран от войните на баща му буквално ляга върху тялото му, опрял буза в неговата и нарежда, плачейки напевно: "Ах, помни ли Ваше Величество как по времето на баща Ви се вдигнахме само с щикове, понеже патрони вече нямахме и превзехме еди-коя си крепост!?..." Тълпи от народ посрещат и изпращат на колене траурния влак от София за гроба на Царя в Рилския манастир... 

Последният Български Цар е бил немец, който се е чувствал Българин. А Тодор Тагарев е българин, който и родителите си, и децата си ще хвърли живи в украино-руския огън, за да получи по едно "Браво" от насиращия се Джо Байдън и наркоманизираното бандитче Володимир Зеленский. 

Срам за мръсника Тагарев! И грях към Майка България! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар