"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 "Філософські статті" в Аудіоформат  ТУК

18 март 2018

Как Руси Ст. Русев си падна на хуя (Лъжата "Зограф")


Монасите ни от манастира "Свети Великомъченик Георги Зограф" на Атон не спряха да "воюват" за най-чистото от всички чисти "православия". Взеха си даже на въоръжение един истински "гений на войната" - Добрият войн Руси Ст. Русев. 

Преди, докато се занимаваха с "бизнес" из България - издателската частна дейност за сметка на ефорията на йером. Василий Венков в София или комуната за производство на религиозни предмети на Козма край Сунгурларе, дето после се прекръсти, приемайки велика схима, но аз така и не запомних никога как се казва сега, нещата бяха донейде смешни. Венков събираше жени парапослушници, събличаше ги голи, забраняваше им да се къпят и ги караше да превеждат от сръбски. На вас може да ви е смешно, но като се замислим, нашият премъдър и благочестив български народ отдавна го е казал - проклета жена се лекува от проклетията й с "бой, ебане и сръбска музика". През това време Козмата "отвличаше" от семействата им баламурници и ги караше да нижат броеници, да рисуват икони, които да продава сетне из цяла България по храмове и манастири. Имаше си човекът стратегия - ако не се вкопчи в някое богато мирянско семейство, за да ги цоца "за слава Божия", отвличаше децата им и им налагаше "трудова повинност". Ако продължава да ви е смешно, ще ви припомня какво казва по въпроса пък премъдрият и не по-малко благочестив бразилски народ - "Богатите също плачат".

И за да не им бъде скучно, събратът им Висарион-Димитрий извади от гардероба скелета на баба Ванга и си направиха от него боксова круша. Сетне оставиха покойницата намира, защото на хоризонта се появи римската папа. По-точно папата даже не се и показа тук, само им помаха от Куба, ами им падна в ръцете Вселенският Патриарх Вартоломей. Съборът в Крит мина и замина, здрава костица от скелета на покойната старица Вангелия Гущерова не остана, междувременно и на Петър Дънов пътьом му ебаха посмъртно мамата и след като вече нямаше с кого да се занимават, подхванаха извънземните. По-точно уфолозите. Рекоха, че извънземните били точно като сектантите - отвличали хора и ги подлудявали, а според други източници правили им и по-лоши работи - виж Съвременната апологетика и в-к "Чук-чук"

През цялото това време на митрополитите ни, вглъбени дълбоко във вътрешноцърковни интриги, крадене, ядене, пиене и ебане, през ум не им мина да натирят цялата шайка обратно на Атон, където им е мястото, ами дори напротив - не само се правиха, че не виждат нищо, а даже позираха с тях и ги пускаха свободно да вършеят из епархиите им и различните енории. Така Висарион Димтитрият например стигна чак до... Белослав, преследвайки баба Ванга.

А цялата работа почна с безделието им.

Нивите им стоят неизорани и незасети на Атон... Сещате се за сцените от нашата класика ли, описани в "Хилендарския монах" от Талев, за убиващия се от работа отец Паисий - копаещ и жънещ на Атон с мотика или сърп? Стара ви е информацията. В "Зограф" отдавна мотики и коси няма, има два трактора, дето не са помирисвали даже пръст и земя. Има и две моторни лодки, дарени за улов на риба, които нивга не са били във водата. Ония, когато не воюват за православие, си правят един другиму селфита през прозорците на килиите си, на които се виждат в отражението от прозорците и кенчета с бира, освен препълнени пепелници. Покойният вече отец Димитър Амбарев твърдеше, че си въртят и минети, ама в това отношение източниците ми не са единодушни. Отците верозащитници няма защо да работят - складовете им са пълни с храна, изпратена от България, няма защо и риба да ловят, дояде ли им се нещо, което е "расло на кокал", отскачат да си го купят от Солун. На Атон месо от животни не се яде ли? Пак ви е стара информацията - нашите зографци отдавна го внесоха.

И слава Богу, че е интернетът, че иначе вероятно бихме се прескачали и спъвали в зографски "монаси" из цяла България. Едного от тях, вече покойник впрочем, аз лично го махнах от приятелите си във facebook, щото на всеки три минути денонощно отварях списъка си с известия, за да установя, че е публикувал нещо - я икона, я някаква статия на религиозна тема, включително и на... френски. Питах негови фенове защо е така, а те ми отвърнаха, че имал "послушание" да "разпространява чрез facebook православната вяра"... на френски. Зарад' едното послушание пък преди години замалко да изгонят собствения си игумен Амвросий. Тоя бил нов игумен, когато се случило това. По технически причини им прекъснал достъпът до интернет. Наизлезли по двора хора, за които Амвросий после казвал, че преди това даже не знаел, че са в манастира и започнали да крещят, защото мислили, че игуменът нарочно е изключил рутера за wi-fi, за да ги... дразни.

"Беше зима, поправих им агрегата за електричество - разказва престоялият почти година там като харизан В. - и след малко го поглеждам: паднала мощността му наполовина. Тръгнах по килиите, за да разбера причината на тоя парадокс... Всички си пуснали "духалките", за да се отопляват. Ние харизаните сме им нацепили дърва, качили сме им ги в килиите, а тях ги мързи даже да ги извадят от шкафовете си, за да си запалят печките"... "Хванал съм се да чистя коридорите, - продължава В. - минава един монах, моля го да ми помогне, защото не насмогвам, а той ми отвръща: "Не мога, брате, съжалявам, зает съм с духовни трудове!"

* * *

Мисля че Руси Ст. Русев си падна на хуя там. 

3 коментара:

  1. Яка статия, попа Козма,Вангелия Гущерова.Но реално по планетния земен начин или по небесния начин Светата Майка е покровителка на манастирите от п-ов Атон,по прякор Света Гора?

    ОтговорИзтриване
  2. Абе тези,неможе да разпространяват житейската си еклисиология и литература така свободно.По църковния кодекс са към Вартоломей,както цяла "света гора" тъй като да служиш и се разходиш там се пише писмо към офиса му.А по гражданския кодекс от къде са? Имат ли лични карти? Към гръцкия премиер ли са? Или не са си сменяли картите? Ще ги видим ако застанат срещу полицай,кой на кого ще играе стриптиийз,като са толкова умен.Направо съм потресен!

    ОтговорИзтриване
  3. Говорят се случаи и реалности за атонския полуостров,че там най-висшите монаси го правят с животни тези свъх отшелници,аскети.И те и техните послушни калугери чеда използват това като оръжие заплаха,ако някой не ходи по чертежа,гайдата на мошеническата,идолопоклонска секта на някой атонолюбив отец.За това едно време Латинската империя е имала геноциди,а на други заплахи ако не се откажеш от сектата със смърт.Относно още не разбралите ненормалната истина за атон.

    ОтговорИзтриване