"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 "Філософські статті" в Аудіоформат  ТУК

27 март 2018

Вуйчо Ваньо, Гинка и Весела Лечева в ефорията

- Ама нали у нас вече мутри няма?! - О, намират се все още - у нас, у вас и най-вече... у вас"/ из "Шменти капели", нов български филм)
Вуйчо, дълго и усилно мислих какво си ти и реших, че си Динозавър...

Динозавър не е човек, който си завира дини отзад, динозавърът е анахронизъм. Скелетът му стои, стоят му даже очилата с вратовръзката, ама него го няма. Анахронизъм - това е нещо, дето е надживяло собствения си живот, реликва... И както го няма, тъй го и има, току тук-таме вземе, та се появи.

Извинявай, напих се... пак. С бял пелин, наложен, с 21 билки, Лозаревски. Хората ми дадоха пари да си платя телефонната сметка, аз порядъчно я платих и сетне започнах да звъня "наред". След като никой друг не ми вдигна телефона, освен сестрите ми и една моя бивша жена (предпоследната), реших огорчен и депресиран с парите, дето ги бях предвидил за църковно дарение, да си купя... бял пелин. 

Защо бял ли? Щото в селската бакалия нямаше червен!

* * *

Помниш ли 90-те години на миналия век? Всички спорихме за АЕЦ-Козлодуй. Бяха едни нескончаеми упражнения по темата "ляво-дясно" в Парламента. Политикономистът от цигански произход Иван Костов срещу ораторката от РМС Велислава Дърева. Целият ли да го закрием или само няколко блока? В крайна сметка нищо не закрихме. Взеха го за експлоатация чехите, заедно с кабелите, че и с нас самите, явно бяха резервирали. През това време държавни предприятия се разпродаваха за "по един лев" на хора като Гергов и Манджуков, някои от които впоследствие станаха и "архонти".

Та я кажи, Вуйчо, докато някои спорят за "стар или нов календар" и за "ново или старо православие", а ти спориш затова как някаква Гинка била взела под наем Софийска митрополия (което ти дава на тебе повод да се пенявиш в сайта си Двери бг. относно рентабилността на финансовата политика в БПЦ), кой предостави на Весела Лечева 16 000 декара земи, собственост на Славянобългарския манастир "Свети Георги Зограф" на Атон в Ситония (Гръчко, нейде край Халкидики), управлявани от ефория ни - ти или дълбокоуважаваният дядо Амвросий? 

Питам, за да се намирам на приказка просто. 

Не ме бийте, пиян съм! Няма да е честен боят!

6 коментара:

  1. http://paper.standartnews.com/bg/article.php?article=195624

    ОтговорИзтриване
  2. През 2007 г манастирския събор предоставя въпросните имоти на М.Велев, който държи хазартния бизнес и др. Така за жалост борците за чиста вяра обвързват манастира с хазарта и подземния бизнес. Има и други такива връзки. Манастирски имоти са дадени за ползване на богати бизнесмени от кръга Възраждане които членуват в масонски ложи. Така се осъществява връзката връзката Зограф – масонство, също Зограф - служби (Иван Желев) – престъпен свят.
    Ако има компетентен журналист нека направи разследване за да се види тази гнилоч и смрад, и да се измирише. Една седмица след това се извършва покушение срещу М.Велев, той изпада в кома и управлението на имота отива в ръцете на съпругата.

    ОтговорИзтриване
  3. http://paper.standartnews.com/bg/article.php?article=195624

    Спечелил врагове заради имоти и ротативки

    Сделки с имоти и обтегнати отношения с партньори в хазарта са основните версии на МВР за стрелбата срещу Манол Велев, научи "Стандарт".
    "Тръгна от магазинче, но с безцеремонност успя през последните 15 години да създаде неофициални съдружия с доста съмнителни хора", коментира източник от вътрешното министерство.
    Един от скандалните партньори в хазарта на Велев е Валтер Папазки, твърдят източниците на "Стандарт". В няколко от залите си на ул. "Иван Асен II" и на бул. "Скобелев" Велев вкарал ротативки на Папазки срещу процент от печалбата. Врачанецът бе осъден на 10 години затвор заради убийството на Валентин Алексиев-Лисицата през 1996 г. През май 2007 г. Върховният апелативен съд трябваше да потвърди присъдата, но Папазки смени адвоката си Илиян Василев, който изнесе тежестта на цялото дело. Така отложи заседанието за есента, коментираха вчера юристи. Според осведомени Велев се опитал да скъса връзката си с Папазки, който се шири в палат в столичния кв. "Лозенец" на метри от "София сити мол". Доколко е успял обаче, не е ясно, казват от МВР. Възможно е нерешени проблеми да стоят в дъното на стрелбата, смятат криминалисти.
    Другата версия за куршумите срещу надзорника в Националния осигурителен институт е свързана с имоти. Като бивш кметски наместник в столичния квартал кв. "Горубляне" Велев добре познавал механизма на заменките с парцели. Преди година и половина той започнал да строи три кооперации в софийския жк "Младост 3". Имал и още два големи проекта в столицата. През март 2007 г., благодарение на позициите си във властта и с помощта на шефа на Дирекцията по вероизповедания Иван Желев и Неврокопския митрополит Натанаил, Манол Велев спечелил търг за 16 хектара, собственост на Зографската ефория на Халкидическия полуостров. Там Велев и съдружникът му Петкос Анастасиус взимат заедно с плажната ивица и част от прилежащата гора, за да правят супермодерно ваканционно селище с тенис кортове и развлекателни заведения.
    Провеждането на търга става само месец след историческото посещение на вътрешния министър Румен Петков, който рамо до рамо с Желев се изкачи до българския манастир "Зограф" в Света гора на Атонския полуостров.
    За Желев и за митрополит Натанаил се твърди, че са гръцки възпитаници и проводници на влиянието на Гръцката патриаршия у нас.
    Малко по-рано пък избухна скандалът с ръкополагането за архонт на Слави Бинев от конкурентите на гръцкото направление в православната църква у нас. Никой не отне титлата на църковния рицар Бинев. Сега архонтът вече е депутат от "Атака" в Европейския парламент. Но ръката му е достатъчно дълга, за да изпълни дълга си на църковен рицар, казват с известна доза ирония криминалистите, които разследват стрелбата срещу Велев.
    Факт е, че досега никой официално или явно не е протестирал срещу явния подарък от страна на църковните хора на 16-те хектара, върху които Велев планира да построи хотелски комплекси.
    Димитър Илиев

    ОтговорИзтриване
  4. Игуменът на Зограф, архим. Амвросий не е лош човек и едва ли е влязъл в схема умишлено. Лошото е че не знае къде се намира и е лесно манипулируем.

    ОтговорИзтриване
  5. В Посочената връзка схиархимандрит Амвросий и Зограф нямат никаква намеса - Ефорията е била под упралението на Желев и монасите за тези години не са видяли нито един лев. Така, че очертаните зависимисти са ясни!

    ОтговорИзтриване
  6. Искам да споделя моето прекрасно свидетелство за това как върнах съпруга си от живота си назад, искам да кажа на хората в света, че има истинско правописно колелце онлайн и е силно и истинско Името му е Баба Уол Уайзман, той помага аз наскоро събрах връзката си с моя съпруг, който ме изхвърли. Когато се свързах с Уайзман, той подаде любовна магия за мен и моят съпруг, който ми каза, че няма нищо общо с мен, отново ми се обади и започна да ме моли. На всеки, който чете тази статия и се нуждае от помощ, Wiseman може да предлага и всякакви видове помощ като обединяване на брак и взаимоотношения, лекуване на всички видове болести, съдебни дела, магии за бременност, сега сме много доволни от нашата собствена. Уайзман го кара да осъзнава колко много обичаме и се нуждаем един от друг. Този човек е истински и добър. Той също така може да ви помогне да поправите счупените си взаимоотношения. Имах съпруга си отново! Това беше чудо! Не се консултирайте с брак и се справяме много добре в нашия любовен живот. Свържете се с този велик човек, ако имате някакъв проблем с трайно решение
    чрез имейл: babawalewiseman01@gmail.com
    WhatsApp: +2348129806153

    ОтговорИзтриване