"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 Философските статии на Дiана Харчук ТУК

14 май 2019

Жалба срещу постановлението на Варненския прокурор за попа


ДО
ВАРНЕНСКА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА

ЧРЕЗ
ВАРНЕНСКА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА
Пр.пр. № 4345/2019 г.

ЖАЛБА
От Светослав Ангелов Ангелов, ЕГН:
7608280962, с адрес: гр. Варна, ул.
„Тунджа” № 17

Срещу
Постановление от 22.04.2019 г. по пр пр.
№ 4345/2019 г.

УВАЖАЕМИ ОКРЪЖЕН ПРОКУРОР,

На 10.05.2019 г. получих горепосоченото постановление, с което е отказано образуване на досъдебно производство срещу лицето Георги Христов Фотакиев и преписката е прекратена. Не съм съгласен с така формираните мотиви на ВРП, поради което го обжалвам пред Вас.

Считам, че издаденото от ВРП постановление е вътрешно противоречиво, като описаната фактическа обстановка не съответсва по никакъв начин на дадената правна квалификация. Видно от установената фактическа обастановка се касае за нанасяне на удари в областта на главата, което лицето Фотакиев отрича да е сторил. Не са установени данни за престъпление по чл. 144 от НК – заплаха. От фактическа страна са установени такива за телесна повреда.

В хода на проверката по гореописаната пр. преписка не са установявани и разпитвани свидетели за нанесения ми побой на 16.03.2019 г. в двора на храм „Свети цар Борис – Михаил” от енорийският свещеник Г. Фотакиев. Инцидентът се случи в присъствието на Калина Николова Златарска, 14-годишния Ангел и още две-три лица.  В храма има охранителни камери, които записват. Записите обаче не са иззети и приобщени към материалите по преписката. От тях ще стане ясно, че няма данни за извършено престъпление по чл. 144 от НК, а за такова по чл. 130 от НК. В тази връзка не е изследван въпроса дали деянието на лицето Георги Фотакиев е по хулигански подбуди, с оглед прецизирането на правната квалификация и по конкретно дали са налице данни за извършено престъпление от общ или частен характер.

Считам, че извършената проверка на ВРП е изцяло формална и извършените процесуални действия, както и взетата мярка спрямо Георги Христов Фотакиев по чл.65 от ЗМВР не са достатъчни за установяване на обективната истина.

УВАЖАЕМИ ОКРЪЖЕН ПРОКУРОР,

След запознаване с настоящата ми жалба и след като се убедите във верността на твърденията ми, моля да отмените Постановление от 22.04.2019 г. по пр. пр. 4345/2019 г. на ВРП, като незаконосъобразно и да разпоредите продължаване на проверката с конкретни указания да се разпитат горепосочените свидетели и да се изискат записите от охранителните камери в храм „Свети цар Борис – Михаил”.

С уважение .....................

въпросното становище на ВРП можете да прочетете ТУК

Няма коментари:

Публикуване на коментар