"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 Философските статии на Дiана Харчук ТУК

10 май 2019

IV-то РПУ отговори, попската лъжа и клошарските коментари


"Тия в Аспарухово са грамофон свири, майка плаче, керемиди хвърчат... И какво се чудите на липса на църковна реакция?! Работата е говна плет крепят..." (цитат през общ приятел от Негово Блаженство /.../, архиепископът на /.../)
Влиза онзиден Петър - клошар, алкохолик и гагаузин (по майка) от село Кантарджиево, нагости у Великови. Пиян на мотика и от вратата ми заявява:

- Ще те съдя! 

Работата с него не е майтап, защото същият, преди години, след като племенникът му го пребил до смърт почти, а колкото повече го опознавам, толкова повече оправдавам господин роднината му за решението да му строши тиквата необратимо и окончателно, пуснал жалба срещу Велико в полицията за побоя, след като племенникът му го предупредил да оттегли първоначалната жалба срещу самия него. В жалбата пишело: "Велико влезе у нас с един автомат "Калашников", изкрещя "Това е рекет! Дай ми 20 000 марки!"... Всичкото това се "случва" няколко години след като дойче-марката не съществува. Та тоя човек заявява, че ще ме съди!

- Защо?! - питам го стреснат.
- Защото клошарите в квартала твърдят по повод интервютата ти, че не попът тебе бил бил, а ти него, при това по поръчка на Велико си го бил! Сетиха се, че спя тука понякога, щото възразих и решиха, че и аз съм бил попът!!
- Петре бе, ти даже трезвен като си, собствения си задник с клечка не можеш да уцелиш, така ти треперят ръцете, а как ще уцелиш с юмрук попа въобще?!

* * *

Поп Георги, в сканираното по-горе писмо от полицията, отрича да ми е на насял удари, за което има видео-записи от охранителни камери и трима свидетели. Попът твърди, че ще вземе за мене мерки на "ниво Владика". 

Питам малкото останали членове на БПЦ със съвест или поне с пет пари акъл, клириции и миряни: Вместо аргос за свещеник, който бие многократно и публично в храмовия двор и който "изпраща в ада - кълне със Светото причастие", аз ли ще бъда с владишка епитимия или отлъчен? И ако е второто - за каква ерес?!

Реших да съдя свещ. Георги Фотакиев. Досега се колебаех. Вместо молба за прошка - лъжи в полицията. Това е великият ви духовник. Заради документираните лъжи, аз ще го съдя за побоя. Да. И с 1500 лева ще сторя много добрини - на Велико ще купя печен вол, който ще закача с кука за тавана и нож за дюнер да си реже залци и ще инвестирам крупна сума във фирмата на "Житня" водка!

3 коментара:

  1. Май ти се е искало да те набият. Ако те е бил с юмруци както пишеш щеше да имаш синини, пък ти явно нямаш. Лъжливото овчарче си ти.

    ОтговорИзтриване
  2. Чакай, чакай... има и други бити през годините, някои доста брутално... Влязох им в дирите впрочем, а попът с тая последната лъжа си го изпроси.

    ОтговорИзтриване
  3. И в "съдебен спор" се скъса да лъжеш и сега пак, това е потресающо. Кажи си какво е това бялото на устните ти докато бълваше измислици?

    Трябва да започнеш отначало, прочети "Закон Божий".

    ОтговорИзтриване