"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 Философските статии на Дiана Харчук ТУК

15 октомври 2019

За Бойко, БСП, свободата и тиквите

"Жаден съм не за власт, а за справедливост" (Слави Трифонов)
Бойко Борисов го "усетих" не просто като квартална мутра с претенции за национално влияние, но и като домороден селски диктатор още с първото му интервю по БНТ (мисля беше), което преди много години гледах, когато в качеството си на софийски кмет това банкянско селянче с лисиче носле нареждаше публично на някой си старшина Иванов "да запълни някаква опасна дупка в софийска улица" с цимент. За много и различни хора през годините съм се колебал и мнението ми се е нюансирало или се е променяло, но за тоя никога.

Забележете няколкото неща, които Бойко прави, разклати ли му се властта. Първото е да се хареса на "българските десни", като нападне Русия и русофилите (в момента тоя го прави отново - с гръмки твърдения и показни акции), в които не се и опитва вече да запази приличие някакво, но прибягва и до публичен терор. Бойко се опитва да консолидира и "патриотите" кръстейки се и благодарейки Богу, но и като охотно подема рефрена на другата Балканска лисица Ердоган, затова, че  под каква заплаха бихме били сериозна (без него и каракачанчето му) ако Ердоган пусне през българската граница 100 000 сирийски джихадисти. Бойко, един ментор и продуцент на български "патриоти" като хитрото Каракачанчанско циганче (каракачанин - гръцки циганин и овчар), меркантилния Симеонов и психотичния Сидеров даже ехидно ни информира, че ако тръгнели сирийците да преминават, не само нямало да стреля, но и щял да ги остави да съборят граничната ограда... 

Надеждата ни каква е? Да гласуваме за него и да укрепим така статуквото, създадено от него и Каракачанов, които "пазели България", "разбирайки се с Ердоган", че да не дойдели сирийците... Ердоган обаче ще си иде, както си отиде Ципрас, така ще си идат и Орбан, и Бойко. А аз, освен на себе си, ще разчитам на Русия и Башар Асад, това е моят "стратегически избор", за вас не знам...

* * *

Докато Бойко и каракачанската мастия ни обещават сигурност и спокойствие, че всичко ще е наред с етническия мир чрез личната им харизма, БСП ни уверяват, че всичко щяло да е наред, докато тяхната креатура Доган (и ДПС) влияят на българските мюсюлмани, които "не се връзвали лесно". Доган, "соколът на БСП", всъщност е проектирал същия олигархично партиен и криптократичен модел сред мюсюлманите, както БСП и дериватите им СДС, НДСВ, ГЕРБ сред нас. Всичко "ще е наред" с етническия мир, казват ни, докато Доган държи на къс синджир (финансов най-вече) елита на бълграските турци и мюсюлмани и докато самите наши турци не се усетят, че Доган ги "играе за стотинки". Но ако се побуни елита им, стига някой по-голям хитрец от Доган да им предложи повече (престъпен и криминализиран като нашия елит впрочем е техният вопрочем), ще имаме ИДИЛ (лидер лесно ще се намери), ако се побунят самите наши турци, може да имаме Революция... Моля се за второто - нека са те, след като ние не го можем, ама като ги гледам, няма да са и те, затова залагам на... циганите.

* * *

Слушайте междувременно БСП и дериватите им какво ни казват... БСП и нейните саморасли трибуни (като Дърева, Вацев и Дончева например - до един "визионери" и "концептуалисти", но без визии и концепция, ами само с пропагандно и лозунгарско говорене), винаги са ни обяснявали убедително какво се е случило, но нивга какво се случва или предстои да се случи. БСП в момента са първи обясняващи какво представлявал "бандитския преход" (обясняват както винаги без имена, освен споменавайки покойниците от висшия си ешалон червени бандити, но нивга нине-действующите). Те сега плюят по Бойко (както по Лилов и Луканов), като маша на архитектирания от тях самите бандитизъм, а включват целия си пропаганден и идеологически арсенал, за да хвалят БПЦ и конкретно синода й. 

Колко велики били нашите архиереи (да бяхте слушали Дърева, та да видите, че те са новите национални герои и идейни партизани), каква мерзост в лицето на Истанбулската конвенция прекратили от БПЦ митроносните ни "публично-лични" педерасти (слушайте другия червен дериват Вацев) и как се показали "съвест духовна на народа" в синода... 

Е де, ама аз с две ръце подкрепям Истанбулската конвенция, докато и с ръце, и крака съм против трансексуалните бракове и гей-парадите. Защото съм десен консерватор, за който е важна и личната свобода, и културната традиция... А вие какви сте, знае само майка ви, дето ви е заченала край някой червен казан за ракия или мандра на 15.09.1945 година от пиян казак... 

Но, ако някой бил кажел нещо против тях  митрополитите ни лично ли? О, той би бил платен от антибългарски сили и фактори, които ги нападали поради тяхната... принципност... О, другари червени боклуци и синчета на мандраджии, аз съм и българин, и православен, и патриот, и русофил, но ви казвам, че синодът е Травеститка седянка, пълна с безскруполни убийци, крадци, лъжци, интриганти и помияри. Капиш? ... Не няма "капиш", ами само лайна и помия, постчервена апологетика. 

Ще ви кажа "новина" - ГЕРБ и БСП (с благиословията на ДПС) са заедно по имоти, храмове и манастири в БПЦ (както СДС и БСП бяха по държавните), които съвместно опоскват... Ще ви кажа и още една новина - появи ли се сериозен трус и скандал в БПЦ, за да разбреете какво става, следете ГЕРБ, БСП и ДПС - трусовете в "сектора" всякога са свързани да неразбории във властта и апетитите им в тоя сектор "сива икономика" (а тя е много сива).  Ще ви кажа и трета новина - тия същите (воглаве с техния Цацаров и прислужващите медии) покриха и убийството на митр. Кирил, и фалшифицирането на Патриаршеските избори... Ще покрият всичко, което се наложи, за да задържат ръка върху черквата такива като Гергов и Маджуков, като Черневи, като Диневи, като целия им висш (и настоящ, и бивш) задкулисен ешалон. А черквата отдавна не е черкава точно заради тях. 

* * *

Аз искам справедливост. Моята ще я постигна, вярвам, като сритам в топките една квартална черковно-милиционерска симония и съвсем скоро ще се случи. 

За вашата не знам, дано измисли нещо Слави Трифонов. 

Знам, че "българина обича и приема свободата, но само, ако му я поднесеш в собата на тепсия" (Васил Левски на Софийския процес)

Няма коментари:

Публикуване на коментар