"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 Философските статии на Дiана Харчук ТУК

16 октомври 2019

Бойко и Портних "дипломати"


Вчера така се опердаших с "ем вино црвено, ем љута раћиja", че след около седмица и нещо относително трезвение, изпаднах извън "себе си" и цялата околност. Имам спомени, че ритах кучето из двора, наричайки го мечка, помня също и че съвсем твърдo реших как съмне ли, тръгвам на автостоп "през Бургас за Сирия", за да спасявам кюрдите от турците. 

Прегърнах сестрите си силно, попитах ги как да кажа на турците "майка ви да еба" в момента, в който ги видя, а те ми казаха, че било "ананъм сикем", който израз знаеха явно от съученичката си Тайджан, в която бях влюбен, когато те с нея бяха пети прогимназиален клас, а аз едва на около... 30 и затова не можахме да се оженим, поради шибаните условности. Записах на едно листче израза старателно. Мама не прегърнах, за да й е гузно, но после се сетих, че имам в наличност само 25 лева и като приспаднах 5-10-те за цигари, изчислих, че няма да имам 10-те нужни долара за визата на граничния пункт. Поисках ги от нея, а тя ми отказа и ме посъветва да вляза в Турция през... Кавказ, от което си направих твърдото заключение, че правилно я оставям непрегърната...

Ако се бях събудил навреме, сигурно щях да тръгна, обаче отворих очи в 13:25 часа, затова се отказах. Замислих се обаче сериозно за международното положение. И още мисля.

* * *

Господин Бойко Борисов е доайен в тая област. Той много обича "международното положение" и го оправя цялото, затова и наскоро, по време на полугодишното председателство на България в ЕС, му го връчиха (макар само за регион "Западни Балкани"), нарекоха го дипломат "по рождение", след което го пратиха да дипломатства.

* * *

Турция... Докато фрау Ангела Меркел се опитва да остане вярна на евангелисткото си възпитание и национални философски традиции, Бойко (с едно каракачанско циганче, както вчера посочихме), разкошно се разбира с Ердоган и му е през хуя за неоосманския геноцид на турците над кюрдите по границата им със Сирия. И докато Башар Асад (комуто се клатят инак не само краката, но и около шията) изпраща сирийски войски, за да защитават кюрдите, Бойко ни успокоява, че "всичко ще е наред", че докато тоя и каракачанчето му се разбирали добре с Босфорската турска свиня Реджеп Тайп Ердоган, за нас нямало страшно.

Сърбия... Докато учих теология в Белград, сърбите (тия знаменити зевзеци) измислиха поговорка: "Половината българи са мастурбирали пред снимка на Азис, другата половина пред снимка на Лепа Брена". Поводът беше това, че по онова време Бойко "доведе Лепа Брена да му пее на ухо в кабинета с частен въртолет".

Македония... Там се ширила българофобия по "далечно исторически причини", ако питате каракачанката на Пожарникаря Бойко. Но ми попадна преди време изявление на македонските служби за сигурност, в което обясняват, че не могат да се справят с "идещата откъм България едра престъпност", понеже, по тяхна информация, тя имала държавна българска подкрепа.

* * *

А варненският кмет Портних (кадруван от ГЕРБ), за когото преди време писах, че най-редовно колабира от наркотици тук - "Кметът Портних се дрогира редовно и колабира", оня ден го изхвърлили от Израел с черен печат на паспорта, заради пиянски и хулигански прояви, според вечно неизтрезняващата (и тя като мен) варненска фльорца Веса Томова в публикацията й ТУК. Явно отказва кокаина чрез алкохол, както аз отказвам водката чрез бира. 

А какво е правил в Израел украинското еврейче Ваньо Портних знаем -  пратил го е на дипломатически круиз Бойко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар