"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 Философските статии на Дiана Харчук ТУК

17 октомври 2019

Mater et magistra???


Вчера, сестрици и братя, минах през кварталния супермаркет "Макао" и си купих чисто черен хляб "Лагард" с "шарена сланина" на име "Родопско мезе". Подлъгах се, както установих впоследствие. В българската "шарена сланина" има само загадки на шареност за разлика от сръбската, която се състои от "кат месо" (ама истински кат) и кат бяла сланина, та затова е шарена. Обаче, като туриш "Родопа" на етикета, оказа се, можеш да продаваш всичко на глупаци в пияно състояние, като мен.... Ех, Маноле Кехая, да ти еба мамата продажно симпатична! Нонсенс! 

Реших, че съм напазарувал здравословно, затова (да не ми дойде вповече пустото здраве), си взех и две двулитрови бири "Загорка". 

Понеже предварително бях изпляскал още две "Загорки" ("От За/д/горе идат, за Загоре питат"), пътьом за къщата на Родната ми Майчица веднъж припаднах. По-точно не припаднах, ами стремглаво и замалко прилегнах на дясната си ръка и на десния си крак. Последното личеше после от зеленикавите петна по панталона ми, обаче по ризата ми бяла (и широка) нямаше и чертица, явно защото с нея съм погребвал преди години приятел, от което следва, че от Отвъдното още ме пазят.... Зря.

* * *

На сутринта отворих книгата на Владимир Свинтила (много обичам да чета със силно кафе и два беналгина) "Етюди по народоспсихология на българина", където прочетох следното: "Когато Иван Вазов излизал от басейна в Софийската обществена баня, хуят му излизал след него" (толкова бил голям явно, като анаконда), Елин Пелин пък разказвал, че някой си "блажен" се оженил за жена, която имала златен косъм на путката си, за което разбрал от наблюдаващите я в селската баня... Това сега не е важно, нищо "поучително" няма в него. Ама пък е смешно.

Друго е важното и поучителното - Свинтила разправя, че в Панчарево край София бил свидетел как в една селскостопанска задруга живеели деветмина братя (заедно с жените си) и майка си в една стая. Понеже нощем "всички ебели жените на всекого", решили да връзват на майка си звънчета на врата, за да не я "объркват". Тая драстична мярка явно е била предизвикана от "системно объркване", по време, на което майката не се обаждала, та не се знае как деветорицата разбрали  за "объркването", затова й вързали на врата звънчета, та ако не се обажда, поне да звъни предупредително. Победил българският патриархален морал накрая явно. Съвсем случайно. Накрая се намесил комунистическият кмет, който с пистолет в ръка заповядал да се раздели "комуната".

Яд ме е, че преди много години, когато посетих Панчарево, карах водно колело в езерото му и се гмурках, вместо да се разходя из къщите, за да вкуся от автентичния български патриархален "морал" на деветимата братя с техните курви и Златната Ябълка, Боже прости.

Ех!!!

* * *

Какво ви разправям ли? Нашата "mater et magistra" БПЦ в момента е на генг-бенг по български (панчаревски) кочове. БПЦ е задруга (практически "институция", но юридически необследвана и некоментирана, както описва българските задруги в историята споменатият Свинтила). Шайка. За последното укорявам и Бойко. Няма данъци, няма ревизии, няма отчетност, важното е, че това лайно Борисов се кръсти "по телевизията"... Не било честно, вика, че 19 години Слави Трифонов рекламирал "без пари политическия си проект" по BTV. Ами честно ли е бе, тиквоч... панчаревски, че докато корумпцонизираш черквата, се прекръстваш?! Нечестно е, според мене е и мерзко. Па знаем ние и как "тук-таме" благодарните "облагодатени" корумпирани как ти се отблагодярват - как в районите, в които непременно трябва да победи ГЕРБ, регистрират из къщите си десетки "избиратели". 

Няма коментари:

Публикуване на коментар