"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 "Філософські статті" в Аудіоформат  ТУК

30 декември 2020

Сила думки

 


автор: Диана от Луцк

Насправді сила думки має велику силу, завдяки їй можна керувати всім, треба тільки цього захотіти. Сила думки-це і є воля, воля яку ми проявляємо коли чогось хочемо. І лиш вибір керує нашою волею, яка приводить до змін в житті:хороших чи поганих згідно обраного шляху.

Духовні проблеми

Духовні проблеми і хвороби неможливо вилікувати матеріальними людськими ліками. Да, симптоми зняти може, але проблема від того не зникне: тому вона зьявлятиметься періодично знов і знов доки непочнеш лікувати корінь проблеми(тобто знайти причину виникнення хвороби/проблеми і тоді усунеш наслідки)

Егоїзм

Егоїзм-це, коли турбота про себе починає шкодити іншим. Наприклад, вибір людини мовчати про корупцію щоб продовжувати дальше заробляти на життя впливає не лише на неї, а й на цілу націю, адже саме через таких людей занепадає економіка.

Недарма кажуть, що байдужість-найгірше зло в світі. Є притча, якраз про таких людей: «Якщо вас щось не стосується напряму, не думайте, що це щоь не вдарить вас по голові». Якщо тобі цікаво, притча називається «Мишоловка».

Ось її виклад: Одного разу миша помітила, що господар ферми поставив мишоловку. Вона розповіла про це курці, вівці і корові. Але вони повторювали їй лише одне: “Мишоловка – це твої проблеми, до нас вона ніякого відношення не має!”


Трохи пізніше в мишоловку попалася змія – і вкусила дружину фермера. Намагаючись її вилікувати, дружині приготували суп з курки. Потім зарізали вівцю, щоб нагодувати всіх, хто приїхав відвідати хвору. І, нарешті, зарізали корову, щоб гідно нагодувати гостей на похоронах.


І весь цей час, миша спостерігала за тим, що відбувається, через дірочку в стіні і думала про речі, які ні до кого ніякого відношення не мають!

Байдужій людині «нечисті» гроші не принесуть користі а навпаки можуть згодом нашкодити, якщо не цій людині то згодом її нащадкам.

Няма коментари:

Публикуване на коментар