"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 "Філософські статті" в Аудіоформат  ТУК

11 юли 2021

Бай Хуй ( Велико Кралят на чекиятa)

 

"Блогът на Портос ти е изключително забавен и интересен, докато не станеш сам герой в него" (Велико Т. Димитров)
Тежка нощ изкара веднъж Велико... Дали беше грип или сериозна настинка, нивга не ще разберем. Чувах го в полусън или като ставах да пуша, да стене и да кашля от съседната стая. Успокои се и заспа едва призори, макар да утихна още около 03:00 ч.

Сутринта се чухме с Митко Адвоката по-телефона. Писали си с Велико в месинджъра през нощта.

- Цяла нощ е страдал миличкият от грипа, мислил е, че ще умре. Молил се и слушал в интернет беседи на гръцки и руски монаси. Поотпусна го едва призори, каза че ще прочете една благодарствена молитва Богу, че е оживял и си ляга.
- Чакай, чакай!

Стана ми любопитно и отидох в стаята на спящия Велико, та взех смартфона, стоящ до главата му. Разгледах хронологията набързо от посещенията в мрежата и обясних на Митака:

- Да, до около 03:00 е слушал духовни песнопения и беседи. Но сетне е започнал да търси обяви с телефонни номера и снимки на проститутки, както и порно с... украинки.

Велико и украинките

Преди години в летния сезон работихме едновременно като охранители в хотели на "Златни пясъци". В моя хотел аз наебах: една 20 годишна аниматорка, една 40 годишна рецепционистка, една 27 годишна латвийска туристка. За малко да наеба и копанарката-циганка, дето продаваше в магазина насреща. И всички тези чудеса извърших, докато почти не изтрезнявах... А Велико решил да се метне в неговия хотел на украинските студентки във Варна, които през лятната ваканция оставаха тука, за да работят по морето.

Чул веднъж как главния готвач разсмива хлапачките, като им обяснява многофункционалността и безбройните значения на глагола "таковам" в българския език. Велико решил, че това е подходът, който и нему ще донесе сполука. Отишъл при тях, както били се събрали и за по-голяма деликатност отворил плодово-зеленчуковата и зоологическа тематика. Обяснил им двоякия смисъл на: да одрусам крушата (да се изсера, "да пусна къртицата"), да разцепя сливата, да намачкам доматите, да натупам катерицата, да ти пръсна саксийката, да ти го набухам с картофите и т.н., и т.н., и изобщо всички варненски мазни простотии, който може да ви роди и побере акълът... Момичетата се усмихвали притеснено, което Велико тълкувал като одобрение от младата си публика. След като си тръгнал, те помолили работещия там като барман син на поп Добромир - Юлиан, който впоследствие ми го разказа това:

- Моля те, кажи на онзи гнусния повече да не разговаря с нас!
 
Велико и вдовиците

Овдовяла преди няколко години и току минала прага в средната възраст. Угаснала съвсем "преди малко" красота, но с ясни сенки и следи от нейното доскорошно присъствие. За нас с Велико леля, но за други крехко агнешко - скоро след това се омъжи за един почти стогодишен папардак, крив и черен като цигански бастун, но инак обаятелен човек и симпатяга, дано му работят вечно "акумулаторните батерии"!

Велико, съвместно с поп Добри, си наумиха незнайно откъде, че у нея от покойния й съпруг за останали около... 9 000 000 лева. И Велико реши, че непременно трябва да се случи едно от двете - или да го осинови, или да направи от него своя мъжка държанка... Има ли нужда да казвам, че тоя мързелив и лаком махленски цървул се запозна с нея покрай мен?! Говореха си често и по дълго по телефона. Той, разбира се и нея нивга не видя на живо. Затваряше се за целта в стаята си и оттам се чуваха само въздишките му, приглушени стенания и сподавен сластно-лигав шепот. Изчаквах го да "свърши" и й се обаждах. Заливахме се от смях на негов гръб. Разкошен смях имаше - пенлив и буен, а заедно с това чист и бистър.

- Как върви телефонната любов? - питам я.
- Каза, че ще ме целува по коремчето. Питам го: А по-надолу?, той: Ох, разбира се!, аз: Ама ще си нежен нали?, той: О, да, много, много нежен!!
- Каза ли му къде криеш милионите?
- Пазя му го за десерт!
 
Велико и омъжените жени

Богословка и юристка, работеща за църковните среди в близката чужбина. Да казвам ли, че с нея пак чрез мене се запозна?

Един ден влетя в стаята ми превъзбуден като недоебан в гъза пръч.

- На тая й се ебе, та й се плаче!
- Що реши така бе?
- Виж й статуса във Facebook новия: "Ще те лижа като разлята ракия!"
- Абе Величко, това е шега!
- Не ми ги разправяй тия! Следя я от седмици какво пише. Свекърът й е на около 100, значи мъжът й е на около 80, а тя едва минава 40! Кой я ебе значи?
- Кой?
- Никой!

След ден-два тя ми се обади:

- Моля те, кажи му на този да престане с мръсните предложения! Обижда ме! Аз съм щастливо омъжена жена!
 
Велико и бившите на приятели

Разделихме се с нея малко преди да тръгна за манастира. Бяхме заедно около година и половина.  Хубава и млада софиянка. Ядоса се уж, че ме случи по телефона пиян. След доста време се разбра, че това било повод, а причината, че си намерила друг в София. Междувременно оня я зарязал и след като се прибрах от манастира, се опита да подновим нещата. Отхвърлих я с псувня веднага щом има глупостта да бъде докрай искрена с мене какво се е случило. За да си отмъсти по женски, започна да се сваля уж на Велико. Знаеше ми мнението за него, което беше и нейно мнение, оформено от разказите ми за навиците му и начина му на живот. Реши, че това ще ме унижи. На мене не ми пукаше. Ядоса ме друго. Засилващата се надменност спрямо мен на Велико, когато си въобрази, че с нея са лудо и взаимно влюбени "по телефона" - нея също той нивга не видя. Започна да се държи така, сякаш не просто вече я е наебал, ами и самия мен е наебал.

Един ден ми писна. Докато беше в магазина, отворих чата му с нея в месинджъра... Обясняваше й как боледувал наскоро, писал й беше докато "страда и се страхува, че ще умре", подобно предния път на Митко. Тя: "Иди на лекар!", той: "О, не, ще се моля на Бога, аз само Нему се уповавам, не обичам лекарства и лекари. Моли се и ти за мене, вярвам, че молитвите ти са много силни!", същевременно презрително ме наричаше пред нея "оня, кондукторът". Кипнах, написах й от свое име в техния чат: "Много добре знаеш, че няма как да иде на лекар, защото за последните 20 години този човек има общо 12 месеца трудов стаж и никога не си е плащал здравните осигуровки". Изчаках го да се върне и напуснах къщата му със скандал.

Тя, като видяла, че нито ревнувам, нито я търся, решила да се отърве от него, като го метнала, че ще се женят с един наш с нея общ приятел - абсолютен пасивен гей. Направила си селфи как се целуват (а те са приятел/к/и от малки) и го пратила на Велико... По-късно, когато пак си продумахме, Велико, слава Богу, тежко страдаше и "предъвкваше историята":

- Но как така, той нали е гей?!
- Ами може би е бисексуален - наливах аз вряло масло в огъня нарочно.

Инак това, дето страда, не му пречеше, когато в компания ни питаха защо сме се скарали, да отговаря уверено:

- Защото му ебах жените.

А кажа ли му:

- Велико бе, тая дето я "еба" по телефона, аз я накъсах от чукане наяве година и половина.

Побесняваше, задъхваше се от ревност:

- Не е вярно, не е вярно! Тя ми казваше, че сексът с тебе я е отвращавал!
- Да, да, затова я клатих по два пъти дневно...
- Не е вярно!!!

Да, има и положителни качества, но в повечето отношения е бая мръсно създание тоя.

П. П.  Велико, да се беше консултирал първо с хората, с които съм се скарал, преди да ме ядосваш, че да ти кажат как винаги си го връщам - хубав човек лоши неща не задържа, като пръдня или тем подобни примерно...

Няма коментари:

Публикуване на коментар