"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 "Філософські статті" в Аудіоформат  ТУК

28 юли 2021

Християни ли сме?



"Ако питаме вас, то и на Кръста Христос е бил с пълна кесия" (францисканците към папистите - реплика из филма "Името на Розата")
Ами ако вече няма Бог? Ами ако Бог ни е изоставил след като убихме Назарянина? Ако чисто и просто Си Е Отишъл?

Ами ако светът е свършил, без да сме даже разбрали?

Зачитаме се в Библията и какво откриваме?
"Дечица, последно време е; защото както сте чули, че иде Антихрист, и понеже сега има много антихристи, от това знаем, че е последно време." (I Йоаново 2:18)
или пък:
"А Господният ден ще дойде като крадец, когато небето ще премине с бучение, а стихиите нажежени ще се стопят, и земята и каквото се е вършило по нея ще изчезнат" (II-ро Петрово 3:10)
Но ние не четем тях - стълбовете на вярата (Иаков, Петър /миналия през ада - I Петрово 3:18. 19/ и Йоан), а четем Павел "Оптимиста"... И все пак не дочитаме даже Павел:
"Защото, ако сме се съединили с Него чрез смърт подобна на Неговата, ще се съединим и чрез възкресение подобно на Неговото" (Павел к Римляном 6:5)
Кога? Не сега... Залъгвал се е бл. Августин (и д-р Мартин Лутер тоже), че в днешните дни царувал бил Христос и Правдата (во главе със светиите) "за 1000 години" (според Апокалипсис XX-глава)

Сега ли? Сега сме в ада, вече 2000 и кусур години, защото убихме по най-позорен начин Невинния (Всечистия) Христос, а Доброто само ни се присънва - Византия, Израел, Светая Рус, САЩ, ЕС, Евразия, а и сами ние себе си сънуваме като "християни", а не сме, не, не сме.

* * *

И няма Възкресение след това Убийство, освен в нашия религиозен театър. Има само повторение на Убиването на Христос.

1 коментар:

  1. Ти християнин ли си?

    Защо няма 0 при римските цифри?

    Започна ли да спортуваш?

    ОтговорИзтриване