"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 "Філософські статті" в Аудіоформат  ТУК

09 юли 2021

Поп Гошо Фотюто да си събира гащи за пандиза!


Посвещавам на Митрополит г-н, г-н д-р Кирил Варненски и Великопреславски, убит на този ден (9-ти юли 2013-а г.) от разпасалата се църковна престъпност под чадъра и опеката на олигархичната мутренска държавна власт.

Едва стъпил в храма в квартал "Галата" с цялата си секта, натирен там от митрополита ни от "Аспарухово", поп Гошо Фотакиев вече действа по въпроса за връщането си в "Аспарухово"... То не бяха писма до митрополита да го връща от енориаши, па от бивши зависими и т,н, и т.н...

По думите на митр. Йоан на последните "повторени избори за настоятелство в Аспарухово", лично Георги бил пожелал оттеглянето си, на драго сърце се бил съгласил с него, защото бил имал "нужда да остане сам"... Абе, Йоане, що го слушаш тоя цар на ролите, стойките и манипулациите?! Че тоя същият преди години, когато беше дошъл ти в "Аспарухово" и направи поп Добромир свещеноиконом, ако не се лъжа за наименованието на офикията, заяви, че и на него си предложил същото, ама той от смирение отбил високата чест от тебе, щото бил недостоен като второбрачен, за да не те бил злепоставял... И дордето разправяше на останалите причината поп Добри да го възведеш в офикията, а него не, на мене отделно се хвалеше, как ти бил посегнал в олтара по време на литургията, щото си му бил направил някаква забележка, казал си му бил нещо-си напреки... Малко го познаваш ти тоя! Това е майсторът на бързата интрига, краткия филм и махленската манипулация!

Но докато поп Георги се кани да се връща на бял кон в "Аспарухово", а жена си пак да се пробва да направи депутатка чрез ПП "КОД", аз се подготвям да го изпроводя по неочаквана дестинация - от "Галата" да прескочи "Аспарухово" и да попадне направо във Варненския Централен Затвор.

Тук прилагам и предложението си за съдействие на ПП "Движение Да, България" на ръководсството и бъдещите им депутати на локално ниво, на което междувременно отговориха с готовност и утвърдително, че принципно биха се запознали със споменатите казуси.



2 коментара:

  1. Тези по-скоро биха забили знамето с разлияните цветове върху кръста на купола, отколкото да се занимаят с някакъв религиозен въпрос, още повече бил той православен.

    ОтговорИзтриване
  2. В грешка си пич, въпросът не е "православен", не касае ни догмати, ни канон, ни църковност. Въпросът се отнася към гражданския закон и НПК и аз ще се постарая да им го обясня... Това вече не ви е Цацаров, дето имаше наглостта да се подиграе около убийството на дядо Кирил: "Всичко чухме, видяхме, прочетохме, но не можем да се месим в делата на... Светата Църква"... Е, нито онова тогава, нито това сега са дела на Църквата, ами са човешки престъпления срещу личността по Гражданския Закон.

    ОтговорИзтриване