"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 "Філософські статті" в Аудіоформат  ТУК

12 юли 2021

Защо Бойко печели и губейки

В дома за стари хора "Гергана" до Варна по пътя за "Златни Пясъци" вчера бях зам. председател на СИК и имах цял ден да се разговорям с различни хора... Знаете ли, единствените, дето бяха плътно зад лидера си и бяха там, за да го подкрепят, а не заради парите, бяха младото и хубаво семейсттво от м-т "Ракитника" - един Коки (както тя му викаше) с жена си - русата Лора с тъмносините теменужени очи.

Никой друг там не щеше да говори за политика - ни студентът по медицина от ИТН, нито председателят на СИК от ИМВ. Първият рече, че си има друга сфера на интереси, че политика не го интересува, а вторият, че е тука, за да услужи на майка си...  Членът на СИК от БСП заявяваше, че не знае и не се интересува от друго име, освен от това на Гуцанов (даже за Нора Ананиева разправяше, че не е чувал) и като кажеше: "Да живее БСП!", вдигаше иронично двата пръста в поздрав "Viktory" - знак символ от времето на ранното СДС. Само членката на от ДПС Нуша (Нурджан), живуща в Австрия инак, гледаше "загадачно" с очи като бадеми в тава с турска баклава.

Резултатът накрая ли?

Ни един (от 79) глас за ИМВ, девет за ИТН, един за ПП "Възраждане", един за ПП "Глас Народен" (по-точно за автора на знаменитата песен "Скакауец" и "Дядо Мраз летял" от познайте кого), един за ДПС (едва ли от друг, освен от Нуша с Бадемите), един за Жан Виденов, за БСП около пет гласа и всичко друго за ГЕРБ.

Ех, Бойко е Личност! Изключително болна и подозрителна. Той е от "хора за затвора", обаче и там даже, в последния дом на забравените старци, "присъстваше бляскаво" благодарение не на своята харизма, а на нашето безличие.


* * *


Оставете това сега... Страците в дом "Гергана" нямат сапуни, пешкири, дрехи като "за свят"! Вземете (или даже идете), та помогнете! Па намери ли се някой пич, може и два-три картона с цигари да иде да им подари! Щото в момента не мога аз - чакам заплат...! Оп, исках да кажа социална помощ, щото нали съм безработен уж! Но взема ли я, все пак ще ида! 

Помощта им през година-две от Варненска митрополия от митрополит Йоан Свинята стига само "от сирни до заговезни", щото онова мръсно и натресло се (натресено) във Варна ямболско лайно се не умори да плюска и после да ходи да раздава трохите от гнусната си софра тук и там "под светлината на фотоапарати и камери"... 

А от Бойко? Всеки месец "по петдесетак".

50 от 79 гласа за Бойко! И един за "Възраждане"... Дали не беше за "Възраждане" тоя, дето го чух откъм "Телевизионната" да крещи: "Кой глупак пусна мача! Обръщайте програмата веднага, че по другата излъчват сериала "Капитан Петко Войвода!"


* * *


По едно време се домъкна "да проверява" една белосирнена путка - разплута гагаузка мърша с черничеви очи и зачервени бузи и с един изкривен очилат маймун, блед като пикня в сняг, на проверка... После разбрах, че не били от Общината или РИК, а от БСП, че даже били сложили на масата туба с дизенфектант с надпис "БСП"... Простете, че разбрах чак после какви са били тези говнари, защото инак щях да ги изхвърля заедно с дизефенктанта им тия червени боклуци!

Няма коментари:

Публикуване на коментар