"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 "Філософські статті" в Аудіоформат  ТУК

16 август 2021

Далаверите на Сионий с ПП "Има Такъв Народ"

 



Какво и как всъщност поиска (и получи вече) "епископ" Сионий (манаф и пияница) край Бачково? Паркинга, намиращ се на територията на стар републикански път, държавна собственост, отдаден под наем от държавната агенция АПИ на собственика на ресторант "Водопада" Георги Паунов за стопанисване, който той предлага за ползване от клиентите си за колите им.

Опитите за рекет и тормоз над бизнесмени и свещеници в Асеновград и в Бачково на Сионий не са от вчера. Това ми сподели г-н Паунов, като се свърза наскоро с мен, а аз пък се сетих, че свързалият се с мене сетне и негов син Атанас Паунов ме търси и миналата (или по-миналата, ако не се лъжа) година, но изведнъж спря комуникацията тогава - явно, защото нещата временно се бяха поуталожили... Според Паунови (баща и син) тези действия на Сионий няма как да стават, без зад гърба му да стои Никола Севастиянов (Пловдивски "митрополит" Николай) на територията и в административната власт на чиято епархия са и Бачково, и Асеновград.

Към тоя паркинг, казахме, Сионий има апетит явно отколе. А той се състои от всичко на всичко 23 паркоместа, отдавани от досегашния наемател за по... два лева дневно. От последното лесно можем да си направим извода що за алчна и дребнава селска пръчка е този роден инак в София (в кв. "Лозенец") пиян и еблив пръч в черна "рокля" 
 
Кога и как обаче успява Сионий да се докопа до паркинга след дълги опити най-сетне? След 4-ти април тази година. Секретарят му Васил Апостолов става депутат от листата на партията на Слави Трифонов ИТН. Спешно е издаден нотариален акт с констативен портокол, според който парцелчето принадлежи на манастира исторически от "византийско време". Решението е въз основа на поземлени скици от времето на... Българската Екзархия, от времето на Екзарх Антим I-ви сиреч. На тая основа Сионий надменно обяснява, че можел да се сдобие с още 50 такива нотариални акта и да получи половината Бачково... Хитроумно Сионий е изнамерил и се е позовал от скиците, но слабоумно е проведена операцията по присвояване на държавната собственост. Защото според нотариалния акт, с който Сионий и Васил Апостолов се сдобиват, получават паркинга, заедно с тротоара пред ресторанта на Паунови. А този тротоар, ведно с ресторанта, съвсем законно и от години е собственост на Паунов.

Впоследствие съдът отрича на Сионий придобитото "право". Но прокуратурата не се намесва. Защо ли? Паркингът вече се експлоатира от лелята на Любен Апостолов - чичо на депутата от ПП ИТН и секретар на Сионий Васил Апостолов. Вие си отговорете значи защо. Междувременно входа на паркинга хора на Сионий са запушили с паркирани пред него микробус и автомобил Междувременно и пред дома на Паунов Баща почти денонощно стоят стресиращо два непознати автомобила с непознати хора вътре.

Ало, Травеститската Седянка, нарицаема по инерция Свети Синод! Под вашето ръководство БПЦ тотално деградира до финансова и силова групировка, съревноваваща се с подобни!

- И все пак какви ли са тези в колите там? - донейде се тревожи Атанас Паунов.
- Спокойно бе, - викам му - какви да са?! Пишлемета-семинаристи в лятна ваканция, дефлорирани анално от Сионий и висят там за по 10 лева на ден плюс по кутия цигари "King". Аз ли не им знам на нашите мутреещи се попове антуража и свитите?!
 
* * *
 
A ми звънят по телефона или ми пишат свещеници от други краища на България:

- Давай, Светльо, имаш ни благословията! Смачкай и доунищожи реномето на този мръсник Сионий! Чуваме, че е организирал канал за трансфер и търговия с малолетни за проституция или просия!

Първоначално реагирах скептично. Какви деца сега пък, от къде тези деца?! Но сетне се сетих, че приятелят му поп Силвестър от Сливен открай време ползва за разни свои цели или предлага на Сионий деца, предимно циганчета, от Сливен. Покрай скандалите около окупирането на Троянския манастир от Сионий и Силвестър преди години бях дочул, че Силвестър му води от Сливен млади циганета, за да ги чука, докато както лично разбрахме (описано вече ТУК, в текста "Всеки втори циганин се казва Силвестър") сам Силвестър ползва стаите на манастира, за да води там чужди булки и даже попадии, та да ги ебе.

Следващата търговия с мургава младеж на Силвестър беше с Православния Богословски Факултет при Великотърновския Университет и този път в името на някаква своя мечта за академично развитие, защото този умствено лустросан полуобразован простак дълбоко вярва в своята ерудиция и неистово й търси документално и академично признание. Беше във времето преди държавата да обяви богословието за "защитена специалност", тоест без такси семестриални за изучаване, без изискуем минимум на записали се студенти и без "нулеви учебни години", ако го няма нужният брой. Силвестър им заведе сливенски циганета, записаха ги и така им спаси годината, а те го приеха за докторант. 

Силвестър с години "докторира" и все си седя докторант, доктор по теология не стана, защото търновци го режеха методично и накрая му отпраха шута. Тия хитреци добре пресметнаха, че им стига срама, дето тоя въобще е бил при тях докторант, че да стане техен доктор ще е непростимо самоунижение за Факултета им.

Следва

3 коментара:

  1. Това нма да го чета, но:

    X има интерес, а Y контрира, защото е в неговите правомощия. От своя страна X прави внушения с цел да дискредитира и уплаши Y, за да отстъпи. За да успее.X използва Z, който да разпространи внушенията и да добави от себе си, защото е с богато въображение:)

    Да се отгатне:

    1.Дали Z e наивен и доверчив, прави го поради омраза към Y
    2.Z съзнателно помага на Х, защото ще получи облага

    П.П. Спортувайте и пишете pro veritas!

    ОтговорИзтриване
  2. Пари не съм взел, нито ще взема от там. За всичките години няма тука в този блог ни една публикация, писана срещу пари "по поръчка". Случвало се е да ми пратят пари, за да повторя или наблегна на нещо, което вече съм написал за някого, когато се случи трето лице да се сблъска и опари от него. Обажда ми се потърпевшият и обикновено разговорът почва така:

    - Не ти вярвах за еди-кой си, обаче той ми стори това и това наскоро, пращам ти няколкостотин лева да е почерпиш, моля те, повтори каквото навремето си писал и допълни следните нови факти, свързани с моя случай...

    В един от последните случаи използвах, за да си купя нов лаптоп, щото стария беше "изпушил". В повечето случаи съм пренасочвал парите или лично съм ги давал на трети лица в беда и нужда, без връзка да имат те с темите и събитията.

    А документи по тоя случай скоро ще ми бъдат представени и публикувани тука.

    ОтговорИзтриване
  3. Добре, просто се водя по презумпцията за невинност (невиновност). Реагирах малко остро, но не ми харесват нещата, които са предполага, че са се случили, защото нямат мярка и клонят към крайност. В тези истории се усеща духовен катаклизъм.

    +Сионий не изглежда такъв, но не трябва да съдя по вид, а пък ѝ не го познавам лично. За Силвестър (допадаха ми виртуалните "листчета за здраве") някак си ме убеди в това, което пишеше за него.

    +Антоний е пример за истински съвременен духовник, който има интелект и лидерски качества!

    Това, което пишеш, ако е с ефект "клюка".то е безполезно. Нека текстовете ти да са ефективни, да водят до последствия!

    ОтговорИзтриване