"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 "Філософські статті" в Аудіоформат  ТУК

21 август 2021

Сионий (кенеф, кръчма, сладолед)


И така, на каква цена, за какво и колко "епископ" и алкохолик, крадец с мутренски речник и похвати манаф Сионий, заедно с компанията около него, въвлякоха БПЦ и Бачковската света обител в национален медиен скандал?

За един обществен клозет, една будка за сладолед и една барака с няколко маси за бира-скара край малко паркингче с едва 23 паркоместа.

Колозетът се намира пред манастира (до шадравана), той е обществен, предназначен е за посетителите-миряни, за да могат да се изпикаят и евентуално изсерат срещу 50 стотинки, преди да влязат в манастира. Мъдро решение! "На изпит се отива наспал се, къпан, сресан и изсран", както казваше учителят ми по физика в 9-ти клас г-н Кирчев. За това правило в Бачковския манастир отговаря секретарят на манастира, депутат от ИТН и шеф на структурата на ИТН в Асеновград г-н "брат" Васко Апостолов. Последният държи тоалетната.

От другата страна на шадравана пред манастира "държи" будка за сладолед Тошко - шофьорът на игумен Сионий, щото явно, след като се изпикаеш и изсереш, изкъпеш и срешеш, трябва да се "освежиш и засладиш". Сресан, значи, изпикал се, изсрал се и с хубав свеж дъх се влиза при Велички "епископ" Сионий, игумен на Бачковския манастир.

А къде да се изкъпеш ли? Може би в шадравана. Последното до момента е безплатно.

Малко по-надолу има барака за "бира-скара", сглобена скоропостижно от родата на споменатия Васил Апостолов, която държи жената на чичо му Любен Апостолов. Намира се от другата страна на паркинга пред ресторант "Водопада". Тя е направена явно с цел да се напиеш и наядеш хубаво, за да има какво да изпикаеш и да изсереш в клозета на Васил Апостолов, преди да влезеш да се "осветиш" в Бачковския манастир при Сионий....

А има и както казахме, шадраван, в който да си измиеш гъза... за всеки случай. Безплатен. Засега.

Следва: Как Сионий (Сиси Боата) и поп Силвестър превзеха Троянския манастир




Няма коментари:

Публикуване на коментар