"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 "Філософські статті" в Аудіоформат  ТУК

07 август 2021

I-ви Примерен отговор на медицинския ковид-фашизъм

В автобус по линия 122 влиза контрола, бивша колежка кондукторка. Качва се при Автогарата от първа врата и заедно с проверката на билетите, започва да раздава команди към "немаскираните", които като цяло са доста:


-Слагайте маските!

Слагат.

Стига до мен:

- А! Колега! - усмихва ми се и мило додава - Масчицата да си сложиш, а?
- Аз съм ваксиниран - решавам да излъжа, защото много обичам да лъжа.
- Сертификат? - проронва недоверчиво.
- О! - казвам - Забравил съм го вкъщи. Обаче, гледай сега: ваксината на "Астра Зенека" си я боднах в лявата ръка, а на "Пфайзер" в дясната. Белезите зараснаха, та не мога да ти ги покажа. "Спутник" в България нямаме, затова не си обезопасих и хуя. С "Модерна" обаче се ръгнах в гъза, при това централно, право в дупката и той още кърви от обида и болка. Искаш ли да ти го покажа?!

Онази направо побесня!

- Не те ли е срам, възрастен човек, a да говориш такива глупости!?
- А тебе що не те е срам ма, - мразя да оставам длъжен, знаете - да ме караш да ходя из града като ханъма зачулен, твойта мама потурчена!?

В гнева си забравих, че жената, при това съвсем не лоша жена, си е всъщност туркиня от Делиормана родом... Тя се втрещи, сякаш да й бях плеснал шамар. Мълчаливо слезе от автобуса на следващата още спирка, без да го допровери.

13 коментара:

  1. Геройче ли се чувстваш? Бунтува се непорасналото емоционално детенце, бравооо! Знаеш ли, трябва да ти приложат soft power с индивидуален подход, като например: ваучер на стойност петдесет лева, който важи в "Берёзка", за да се боцнеш реално. Финансовите ресурси, които са необходими за реализирането на тази идея ще се набавят, чрез създаването на "Задължително ваксинно осигуряване", което ще е по двустълбов модел- социален и здравен, ще ти се бръкне още в джобчето. Като развъдник на идеи съм, мога да измисля (изключително детайлно) много начини за прилагане на "мека сила" и тяхното реализиране, но ме мързи.

    Как хората ти позволяват да общуваш по този нисък начин с тях? Аз не бих допуснал подобно отношение, бих наложил граници мигновенно.

    П.П. Пак си писал по никое време.

    ОтговорИзтриване
  2. *мигновеНо, поправям се.

    ОтговорИзтриване
  3. Бре ти почакай да разкажа тия дни... Викат ме пак в Асеновия Град, за да ми разкажат, че да запиша, за беззаконната шетня на секретаря на Сионий (Троянски и по съвместителство Бачковски игумен) из Епархията на Сопол +Кольо да краде и обсебва, че и за канала на деца за контрабанда (за просия и проституция), организиран от Сионий... Почакай "герой" да видиш - фалшив, ама пък искрен... Боклук!

    Ще оставя в Отечеството кръв на тръгване, ама от носа си, от другаде не заслужавате. И тъй ще ви истипосам, че седем поколения да ви помнят позора.

    ОтговорИзтриване
  4. Знаеш ли кое е лошото? Всичко, което казваш е инфарктно вярно, не само за Сионий, а и за Наум Русенски, но лошото е, че ги прикриват от високо! И аз много искам хората да разберат, какви точно "духовни водачи" имат!!! ПЕДОФИЛИ!!!!!

    ОтговорИзтриване
  5. Хм, нещо си пламнал. Това, което твърдиш неаргументирано тук, което е разбираемо на този етап, но се надяваме да е добре подкрепено от факти и доказателства пред съответните органи (при условие, че е истина), за да даде резултат и да повярвам, то ще те призная за ефективна и сериозна личност, която заслужава уважение.

    +Сионий ми е симпатичен.

    Намерение да имигрирш ли имаш?

    ОтговорИзтриване
  6. "Всичко, което казваш е инфарктно вярно..." - това няма как да знаем, защото е само твърдение. Твърдения и внушения, а факти и доказателства- никакви, но очаквам резултат от Портос, за да отсъдя ;).

    П.П. "В здраво тяло - здрав дух", спортувайте!

    ОтговорИзтриване
  7. Всичко е аргументирано, само дето не си ти, който ще съди! За тези, които все още мислят и се интересуват от истината, може да се поразровят: защо Сионий беше махнат от ректор на семинарията и защо тогавашния папски нунций, толкова често ходеше там с +Геласий, и то все по вечерно време?!? Защо +Наум скри библиотекаря(секретаря) си в Молдова, след като двора на митрополията се напълни с роми, които казваха, че им е закачал децата?!? С какво ГЕРБ държаха +Наум, че толкова сърцато агитираше за тях?!? Все въпроси, въпроси..., но за интелегентни хора!

    ОтговорИзтриване
  8. ИнтелИгентните знаят, че трябват доказателства, а не клюкички, слухчета и догатчици. В момента внушавате, това правите, но е безплодно. Това може да е ваша самовтълпена субективна истина, а нас ни интересува относителната такава, защото абсолютната е недостижима за нас.

    Я да ви задам един Пилатски въпрос: Що е истина?

    Относно вечерните дохождения, ами може да са джиткали белот...





    ОтговорИзтриване
  9. Заставам с цялата си чест зад тия "внушения". Освен да имам претенция да различавам хората даже само по глас, употребявана лексика, словосъчетаване и интонация след около 15 години работа с проблемни такива, познавам Сионий и лично - това е човек с извънредно престъпно съзнание, мислене и поведение.

    Казах - обадиха ми се от Асеневия Град. Тия доблестни Българи оттам нивга не са ме подвеждали, нито оставяли сам в битките. Вярвам им безрезервно, но подробностите ще научите след личната ми среща с тях тия дни. Около 15-и август.

    ОтговорИзтриване
  10. Добре, чакаме.

    Предостатъчно внимани ви отделих днес, впрочем, трбва да ми благодарите за това. Позабавльотих се, усетих чувство на превъзходство, а сега се потапям в страниците на една много интересна книга.

    Препоръчвам да приложите "Светата Троица" в ежедневието си- два часа физическо развитие, два- умствена актуализация и два- духовно самоусъвършенстване! През останалото време релакс, за да може тялото да се възстанови, а наученото да "втаса".

    П.П. Със задоволство ще си легна, защото днес избягах 12 км с доста прилично темпо.

    ОтговорИзтриване
  11. Зачем ви оскорбляете женщин, то что вам делали больно некоторие особи еще не дает вам права так говорить с теми кто есть приличние дами мира сего!! Пусть Бог накажет вас за ваше невежество по своему усмотрению. Так как ви недоверяете той кто вас любит- изза прошлих обид\так ето вам когда нибудь аукнется.

    ОтговорИзтриване
  12. Некаторое детайли литературная фантазия тут, Милая, только для провокация в стиле Сан Антонио и Чарлз Буковски.

    ОтговорИзтриване
  13. А в реалной жизнь объйчно женщинн меня обижает, нет я :)

    ОтговорИзтриване