"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 "Філософські статті" в Аудіоформат  ТУК

09 септември 2021

Шайката на Сионий си е направила картел

С две думи грозна работа, за да не речем само с една - циганска, но не искаме да обиждаме циганите, защото, както знаете, много ги харесвам всичките с изключение на... двама-трима. Но тия последните мисля, че нямаше да ги харесвам, даже да са чисти българи. 

Това, което правят Сионий и Васко Депутатчето е класичека схема за притискане и отнемане на бизнес, при това с използване на откровено престъпни и "мутренски" средства, с използването и на вратичките в закона противозаконно, както предния път споменахме, а сега и ще предоставим документите, които го доказват, малко по-нататък.

Вчера споменах (и със снимки показах) също факта как манастирско движимо имущество (камиони и микробуси) се използва, за да бъдат блокирани откъм пътя част от търговските дейности на ресторант "Водопада". След като го написах (и показах), потърпевшите ме помолиха да уточня, че Сионий често кара шофьора си Тодор Катранджиев да запушва с големи автомобили и самия вход към ресторанта за клиентите му.

А  всъщност депутатчето Васко Апостолов от ИТН се оказа и страхливо. След още един кратък разговор с мен вчера, в който си изпусна нервите най-сетне и това си пролича, като заговори на родния си акцент, кресвайки "Кой е на тИлифонЪ!" и затвори, не само не ми вдига, но и нито ми блокира номера, нито смее да прекъсва повикването. Така че, смятам да изчакам да стане довечера 3:00 ч. посред нощ и да му позвъня десетина пъти продължително. Същото впрочем прави и Сионий. Ако искате, питайте го на номер 0878979858

Цялата гротеска обаче знаете ли в какво точно се състои? Че една новосглобена барака, чието меню разгледах, състоеше се от кюфтета, кебапчета, пържени картофи и три вида бира, с не повече от три-четири маси с пейки тип конски вагон-ресторант, се опитва да отнеме пространство и задуши бизнеса на ресторант с естествен водопад в двора си, със сериозна клиентела, работещ повече от десетилетие, предлагащ например прясна, жива чига от собствени водоеми... А и пастървата впрочем хич не беше зле - попрепеченка на скара точно на местата, където трябва.

Това е съвсем в стила на това нахално парвеню Сионий. Да не забравяме стария факт, че в стаите на панелния си апартамент в софийския квартал "Павлово" тоя е държал две колекции - от самурайски мечове и декоративни кактуси. Баш като автомобил "Астън Мартин", паркиран пред бургаски панелен блок, което с очите си сме виждали впрочем... При едно от академичните гостувания на протодякона на Руската Патриаршия и професор в Московската Духовна Академия по онова време Андрей Кураев, Сионий настоял да му бъде той именно домакин за нощуванията. Отец Андрей се нахранил вечерта мълчаливо, не отвръщайки и дума на опитите на нашия селски простак от столичен произход да го заговори "на високи богословски и църковни теми". След вечеря Сионий направил последен опит да го впечатли и заинтригува, завел го в стаята си с мечовете и кактусите. Отец Андрей взел някакъв меч и след като хубаво го огледал, съсякъл с него на две един извънредно скъп кактус. Рекъл само:

- Очень интересно!

И отишъл, па си легнал. 


* * *


Предния път остана висящ въпросът коя е точно Емилия Горова, собственичката на фирмата "ЕМИЛИЯ РЕЛАКС", държаща будката за сладолед и безалкохолни напитки непосредствено пред манастира. Моите нови приятели ми казаха, че това по-всяка вероятност е жената, с която Тодор Катранджиев, шофьорът на Сионий, живее на семейни начало и се е скрил зад нея документално, подобно Васко Депутатчето зад леля си Жана Апостолова. Но това "най-вероятно" не ми стигаше, затова изчаках, за да ми изпратят по-сериозна следа.

И така, оказа се, че на адреса, на който е регистрирана фирмата на Емилия, е регистрирана и още една фирма - тази на Атанас Катранджиев със сходен предмет на дейност. Фамилията му показва, че е в пряка роднинска връзка по бащина линия с Тодор Катранджиев. А и това дори да се приеме като съвпадение на имена, то адресът и на фирмата на Емилия, и на тази на Атанас е всъщност домашният адрес на шофьора на Сионий Тодор Катранджиев - Асеновград, ул "Александър Батемберг" 77 ет. 1. ап.1 

Та значи точно както в панелката си в "Павлово" Сионий е държал "японски мечове и мексикански кактуси", тъй и родата Катранджиеви няма офиси на фирмите си с толкова амбициозни дейности, а поне две от тях ги е настанила у дома си, вероятно документацията им е или в мазето, или на таборетка в коридора между клозета и спалнята.



* * *


Онзи ден влязох в манастирския двор на Бачковския манастир, имах намерение да заснема и строежа на така рекламирания по медиите нов приют за престарели свещеници, който Сионий строи там. Едно вътрешно чувство ми подсказваше, че готовият вече да приеме най-малко тридесет старци приют, според думите на Сионий, все още се състои от една камара разбъркани тухли или е най-много "на груб строеж", а цялата медийна кампания е реклама с цел събиране на пари.

Но докато вървях през централния двор, на едната тераса излезе самият Сионий, носеше някакъв лист, в който се зачете, като се облегна на парапета. Не се стърпях, спрях се и го загледах, докато не ме погледна и той. Козирувах му с два пръста "по американски" и му направих "дълъг нос", а той си... изпусна листа. Напуснах манастира. Навътре в усамотените дворища не посмях да вляза, за да търся строежа. Не съм много смел. Обаче страхливи се оказаха и те, тъй че, тия дни, преди да замина за Германия, може да се върна... Хареса ми печената пастърва. Не беше зле и в хотелчето "Елеганс". Но тоя път ще взема стая с вана, за да си обръсна пак топките, но доста по-удобно, щото на крак в банята онзи ден едва не се порязах! И ще питам доста по-настоятелно срамежливото девойче на рецепцията какъв е шифърът на кодирания в телевизора 5-ти канал!


* * *

Тук публикувам снимките на предоставените ми от г-н Георги Паунов документи с негово позволение. На тях ще видите как шайката на един "православен епископ" използва всички трикове и номера на българската имотна мафия за присвояване на държавна собственост с "трима свидетели и констативка при нотариус", какво е решението на съда по случая. А защо въпреки това решение прокуратурата не се намесва, оставям на вас да си отговорите, както и на ръководството на ПП "Има Такъв Народ", чийто депутат и местен лидер е възпитаникът на Пловдивската Духовна Семинария Васил Апостолов.










6 коментара:

  1. Добре се детоксикирах (физически, психически, далеч от социални мрежи...) по плажовете като се чувствам жив, здрав, зареден, надграден. Прочетох последните публикации, които описват неморални и недуховни деяния насяващи разочарование във всяко православно сърце. Почитам единствено +Антоний, който е образец за съвременен духовник и води здравословен начин на живот, спортува...

    P.S. "Mens sana in corpore sana"

    ОтговорИзтриване
  2. Убеден съм, че твоята леля +Антоанета, преди да лапне нечия пишка, след като "ошета" Ирена Кръстева (Крокодилова), си жабури устата с гюлова вода! Толкова е деликатен!

    ОтговорИзтриване
  3. Уау, много "стойностен" коментар!

    Ако притежаваше мъжество като +Антоний, то шеше да си свършиш работата (снимка на строежа), а не да бягаш от манастира.

    ОтговорИзтриване
  4. Не съм бягал бе, Кълвач, съвсем спокойно си тръгнах, даже спрях край една баба да измушкам две кебапчета на скара без хляб "собствено производтво". Трябваше да се подсиля, за да взема нанадолнището, нанагорнището го взех с шкембе чорба и три кебапчета за засилка, с хляб...

    Явно тъкмо си бяха изклали свинете, щото беше останал за живо прасе само Сионий.

    ОтговорИзтриване
  5. Признай си, че си се изплашил от семинаристите на Сионий и си избягал.

    ОтговорИзтриване
  6. Потрисающая речь, я рад что ти смог прижать етих сукиних детишек дьявола.

    ОтговорИзтриване