"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 "Філософські статті" в Аудіоформат  ТУК

26 февруари 2018

Поп Добромир Георгиев става звезда!


"Подигни мач свој, анђеле.... свима су кичму поломили, од тебе очекују спас" (Riblja Čorba,,"Pogledaj dom svoj, anđele")
Ако откраднеш 8 лева от храмовата касичка, влизаш за една година и четири месеца в затвора по обвинение, че си задигнал каса, в която имало 239 лева. И така, бил си влязал в храма и грабнал под мишница желязната кутия, която е заключена и запечатана и я изнесъл. В нея имало 239 лева, според показанията на поповете и на клисарката. Би трябвало само ти да си наясно колко точно пари има, щото не е била още разпечатана, обаче не се случва така. Вътре има, според Божиите служители, 239 лева - нито лев по-малко, нито лев повече Ти си взел от нея само 8 лева ли, не и касата? Не е вярно, всъщност са 231, освен осемте и си ги задигнал с цялата касичка.

Трябва да си наркоман, за да ти се случи това и да си попаднал на място, където ти помагат срещу пари. Пари от родителите ти, пари от дарители, пари по общински и европейски проекти, пари от църковници. Ако не знаеш, ще ти кажа, че порокът ти е добре платен - първо за тези, които са те научили да се друсаш, а после за тези, които те "лекуват", това е голяма индустрия и ти участваш в нещо, което дава хляб на мнозина.

Във фаталната каса са бъркали мнозина преди теб. Бъркал е поп Г. с лявата ръка, докато се е кръстил с дясната, молейки се: "Боже, дано не ме изгориш!" според очевидци преди години, а със сигурност е бъркал и поп Д., същият дето те и осъди, щом знае, че вътре е имало 239 лева - нито лев повече (или по-малко). Обаче касата се оказа фатална само и единствено за теб, защото си наркоман и трябва да си плащаш, за да те лекуваме - ако не знаеш, на нас всички ни дължат пари. Следователно как посмя да ни откраднеш осемте лева?!... 231 по-точно!

С осем лева аз бих си купил кутия цигари (Camel - жълт, 100 s) и една тъмна бира - "Каменица" от 2,79. А ти какво си купи? Хероин? За осем лева?... Нищо, сега с тоя дето те осъди, ще се съдя аз... След като научих историята ти "за осем лева в затвора" два дни не изтрезнях, след което... побеснях...

* * *

Тези "хора" обичат смъртта. Те от нея се хранят. Много преди да се усетят как да осребряват вашата смърт, те вече продаваха мъртвите.

Брат му се казва Станислав Костадинов Георгиев и работи за погребална агенция "Обреди" Варна, жена му се казва Красимира Георгиева с дялово участие в Погребална агенция "Вива", вече закрита и в момента, в който намеря документа, ще му изпратя "Господари на ефира" - в това предаване имам... връзки, както знаеш, веднъж замалко щях да всема "златния скункс"...

1 коментар:

  1. Колко години яде от там хляб, неблагодарнико? Търпяха ти мизериите и пиянските изцепки, а сега ги плюеш, Юда! Даже и една лъжа не можеш да измислиш като хората, служиш си с любимия похват на Сатаната - говориш полуистини!

    ОтговорИзтриване