"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 Философските статии на Дiана Харчук ТУК

19 март 2019

Поп Геша от Шаолин

"Пази Боже, келнер поп да стане!" (старият квартален поп Андрей за него)
Гушнал съм го и го успокоявам... Да, мене мъжете ме бият, а аз ги милвам, жените ме ебат, а аз ги целувам, щото съм обичлива курветина. Да.

- Ти ме нарече селянин! - жалва се, почти ще изхлипа.

Домилява ми. Любов и той много е дал не на един и двама. Жените му го провалиха, изкараха най-лошото от него, научиха го всячески и отвсякъде "кръв да смуче". Заради путки на путка стана, Боже прости!... Яд ме е само, че ми разби водката за 30 лева "Пят озера" от магазин "Берьозка". Макар че, веднага след това станах и си донесох от магазина "Житня". Цял месец пестих да си я купя. Спестявах от... курви. Ще се опитам и това да преглътна. макар че, ще го осъдя. Терапевтично.

- Не те нарекох сега селянин, - успокоявам го, говорейки му мило, като на разплакано детенце - нарекох те боклук, в блога максуденска врачка-циганка, а в катедралата на прошки те нарекох селянин.

Това в Катедралата впрочем стана ето така: Докато минавах пиян-залян да се здрависвам с поповете, пред мене стига до него някаква жена и му вика:

- Отче Георги, четем много за тебе в интернет!

Тоя грейва щастлив и пита:

- Къде по-точно, за какво?!

- В разни сайтове за разни храмове - отговаря му, а аз не съм сигурен гаври ли се или е сериозна.

Затова добавям:

- Особено селски нали?!

Е, какво пък сега?! Влязохме в поста "по руски" с бой. Руснаците имат такава традиция - на Сирни Заговезни да се млатят в снега с юмруци, за да имат за какво да се опрощават после. Да не сме ние гърци, че котки да ритаме преди изповед?!

* * *

Седнали сме на двора тримата дебелаци - аз, Велико и поп Добромир. Ако един ден ни канонизират заедно, като Свети Три Светители, ще ни нарекат свети трима шишковци. А Добата се смее с глас, чак ще припадне. Вика:

- Затова владиката не идва в Аспарухово! Щото седи на двора наш Светльо Ангелов, реже моркови, пие водка от шишето като вода и който влезе, го посреща със: "Здравей, к'во ста'а, а наздраве бе, боклук!" Та, дядо Йоан не смее да влезе, щото не знае какво могат да чуят ушите му.

После почва да се смее сам на себе си, затова какъв "постник" е в сряда с пържоли на барбекю в храмовия двор. Ами то е смешно. Половината му болести са от преяждане, а на "калудките" разправя, че не постил, освободен бил от постене, щото бил... болен. 

Способността му да се самоиронизира и да се смее с глас сам на себе си говори ясно за желязно психично здраве. А поп Георги, дето ужким постоянно сам за себе си обяснява, че е психично болен и боклук, за да гледаме смирение, граничещо с юродива святост уж, кажеш ли му го в очите, побеснява. Пък сам го е казвал многократно, лично и публично на мнозина.

Май хич не е добре. Да се молим за него, както казваше дядо Кирил в едно интервю по повод митрополит Николай: "Оставете момчето, болно е с главичката". Това не е само мое мнение. Цитирам пак дядо Кирил:

- Тоя отец не е добре психически!

Казал го пред една жена, след като Георги го возил с колата си и шофирал бясно, явно за да го впечатли, решавайки че Кирил е с манталитета на окръжаващите Гошо бандити и наркомани.

* * *

- Ех, отче, колко ли ти е трудно, - бъзикнал го преди години авва Велико, за да го пробва - твоите молитви крепят града и страната, пазейки ни от Божия гняв!

А Георги с пълна сериозност въздъхнал:

- Да, да, брат, голямо бреме е! 

Тия хора не осъзнават, че се опитват да продават тоя театър на стари рокери, футболни запалянковци и хулигани. След време, след наводнението в квартала, Велико пуснал "тълкувание пророческо" на събитието, че Бог наказал квартала, заради тримата попове.

А според поп Ясен Бог наказал квартала, заради порносписание на една будка. Че даже, ако го слушаш внимателно, излиза как сам е повикал Божия гняв. Минал покрай будката преди събитията, видял "Playboy" и им казал на продавачите:

- Махнете това оттука, Бог ще ви накаже!

Сетне обяснявал: "Аз ги предупредих нали!? Вълната ударната точно през будката мина!"

* * *

Пламене Костадинов - Кохалет, Пламене! Къде ме доведе, да те еба в гъза! Прав беше отец Василий още тогава, че изобщо не ми е мястото тука!

* * *

- Боклук ли си го нарекъл?! - прихва да се смее един шофьор от колегите - Напълни ми душата бе, браво! Не го познавам, ама сега най-големите боклуци са поповете!

Затова и катедралата беше почти празна, а поп Добромир си е подал сам докладната с молба да му свалят расото, защото цялата помия му е до гуша. С всичките си кусури поне човек излезе. Човешкото в тоя дебелак не изтърпя бесовската вакханалия в храма! Затова дяволът не само мрази, ами се страхува от човека - заради лудостта да се качиш (изправиш) на Кръста, но да не се наведеш пред безумието на злата воля. Колкото и да си лош, да откажеш да бъдеш зъл.

* * *

Владиката държал проповед по време на канона на св. Андрей Критски в храм "Свети Атанасий", укорявал ги, че са малцина. А юродивата В., дето ми го разказа, вика:

- Пък едвам стана от корема си, след като коленичи...

Затова са ни празни храмовете, сестрици хубави и братя... педерасти.

* * *

А в храмовия двор има камери. Помнят ли нашите попове, че ги сложиха, за да прецакат и вкарат в затвора Алекси за "осем лева", е сега записите, които до три месеца се пазят в МВР, ще им го върнат тъпкано за тоя окаяник!

1 коментар:

  1. Лъжеш и преувеличаваш. Пет езра от 0,700 мл струва- 15,90 лв и то премиум! Класическата от един литър е на цена 18,90 лв. По това се разбира, че всичко "случило се" е вдъхновено от въображението ти.

    ОтговорИзтриване