"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 Философските статии на Дiана Харчук ТУК

11 декември 2019

Митр. Живко Краниста (Защо Валери Симеонов се пули като рак)


Когато съм на работа и установя, че някое предаване по "7/8 TV" съм го гледал повече от пет пъти, превключвам на порно-каналите, ако попадна на порно с негърки обаче, което така и не успях да харесам, вероятно щото съм неосъзнат расист (макар че, наскоро пък се "отворих" на порно с азиатки, което също дълги години не харесвах и не можех да възприема), превключвам на БНТ или на BTV (или на канала им "comedy").

Според мене последните две телевизии трябва да се обединят в канал с име "Федерос".

Какво е "федерос" ли? Това преди години го научих в Пловдив. Като видя какъв голям бакшиш оставих (защото бях пиян-мъртъв) една циганка в заведението до гарата, хукна подире ми на излизане, викайки:

- Батко, батко, дай десет лева! Аз знам да правя "федерос"!

Спрях заинтригуван.

- Какво е "федерос" ма? - попитах я.

А тя невъзмутимо:

- Да ближеш на момчето гъза!

Въобще не се шегувам с предложението си за общ национален канал с името "Федерос". Никак.

Включвам БНТ и попадам онзи ден на предаването "История бг". Водещ е едно хюмне. Хюмнето се казва Горан, ама няма да му изпиша фамилията, защото ако го прочете, може да се засегне. Предаването е посветено на Момчил Войвода от Родопите.

- Ето, - казва Горан накрая - как един разбойник може да се превърне в национален герой!

Бойко бе, познай се, Горан ти направи много интелигентна федероска!

Може би интерпретирам думите на Горан пресилено и превратно, обаче превключвам на "BTV comedy" и попадам на серия от "Столичани в повече":

- Бойко - коментира едни измислени събития в село Извор една от героините по мило хумористичен начин - го посещават сега лидерите от цял свят, защото са го разпознали като най-добрия посредник между Изтока и Запада, между САЩ, Русия, Европа, Африка и Азия.

A да добавим ли, че попът там е представен като палав, но симпатичен, а епископът - мъдър, дръзновен, честен и грижовен...

Това вече не е "федероска", ами се и направо "шпакла" по насран гъз и в двата случая. 

Прeвключвам на BTV и гледам Веждьо Рашидов - министър на културата да хвали Бойко, като междувременно заявява:

- Проучването на "Репортери без граници", които са една маргинална и дилетантска организация, според което България е чак на 111-то място по свобода на словото, даже след Кения и Зимбабве, е поръчково от наши чуждестранни зложелатели. Дразни ги, че тука започнаха да се случват много хубави неща благодарение на Бойко.
- Едва ли е точно така, - подема интервюиращата - макар че, много ще е хубаво да е така.

Плах федерос, само по ръбчетата на "първи сфинктер"... 

Връщам се на порното с негърки...

* * *

Преди няколко години в старата версия на блога написах, че се задава клерикално-мутренска диктатура в латино-американски стил, наблюдавайки взаимоотношенията между управляващите и някои наши митрополити. Нарекох я шаржово "диктатурата на Бойко и Николета Пловдивска Перон"... А преди няколко дена се видя ясно и в БПЦ в лицето на патриарха й - Бойко заведе при него скандалния (да не го наречем одиозен) нов главен прокурор, който успя да се изкаже даже и против... разделението на властите, за да го благослови Неофит. И ДС-арят Неофит (с агентурно име Симеонов) го благослови, изпълнявайки желанието на ДС-аря Бойко (с агентурно име Буда).

Съвсем нормално.

Преди в синода имахме Григорий Тракториста (нине здравствующий сегашен Врачански митрополит, защото съвсем буквално преди да тръгне в духовното поприще, е бил в Гоцеделчевско тракторист) и Васко Зила (бившият епископ и игумен на Бачковския манастир Борис, който съвсем буквално е бил преди това шофьор на ЗИЛ). Това е съвсем в духа на стария партиен дискурс - работническо-селския. Плеядата я красеше Сливенски митрополит Иванчо Путката, заедно с плевенския митрополит Игнатий Ебляка, като препратка към другарския сезонен секс по селскостопанските бригади навремето, към тях добавяхме Великотърновския митрополит Григорий Кюфтето за вкус и присъствие на евтините комунистически кюфтета в това меню.

Сетне се появи митр. Антоний, известен като Манекена, Найка, Лимбата, но най-вече като Краниста (предния път казахме защо) и така преминахме от развит социализъм в индустриален капитализъм (наобратно, спрямо това как обяснява марксизма Валентин Вацев, политическият и културен гуру на варненския поп гагаузина Ясен Керчев), а сега вече сме във финансовия капитализъм с Йоан Чистачката (преждеосветен като Дебелата Берта) и Христо Мишков Никанор по прякор Кашкавала (контрабандният кашкавал от Пирот с марка "Гигински биволици"), тъй като БПЦ се превърна във фирма за политически услуги и мръсни схеми.

Едничка автентична и непроменима остана чалгата, заедно с доайена си Слави Трифонов, когото Валери Симеонов не случайно нарича "чалгар" и Киприян Азиса - циганин, хомосексуалист и музикант - Старозагорски митрополит. А Валери разбира от чалга. Всяко лято тия двамата със споменатия митр. Антоний отварят и затварят кръчмите в Слънчев Бряг, от където на Валери му е вероятно и идеята да ги изнудва и рекетира собствениците им под предтекст за силна музика. Та пали Антоний (Живко Краниста) лете извънредно скъпия си джип, където върху таблото стои диск на Бетовен, който Живко никога не пуска да свири, понеже Живко е селянче родом от Старозагорското село Мъглиш, та не обича Лудвиг Ван и даже не знае първите му две имена и заедно с "патриота" Валери тръгват да разпускат към Бургас. Каракачанов не е с тях, защото той пътува с хеликоптер (с какъвто и го донесоха преди няколко дни за Никулден до храма във Варна)... А защо на Валери очите му са толкова изпъкнали, та чак изхвръкнали като на рак ли? Щото е гледал някой "високопреосвещен" на някоя владишка оргия сигурно да чука малки момченца или самия Живко дебели стари лелки (по обичая си). Като в стария морски виц за рака:

- Защо калканът е сплескан?
- Защото китът го е ебал.
- А защо очите на рака са изпъкнали и ходи назад?
- Щото е гледал как китът ебе калкана...

1 коментар:

  1. Колко много се излагаш и ставаш за резил, когато пишеш шарлатании!

    +Антоний е просветител, изключителен човек и духовник!

    ОтговорИзтриване