"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 Философските статии на Дiана Харчук ТУК

18 декември 2019

БПЦ от Варна до Русе (отец В. Дон Жуана и Боби Цацов Маркизата)

"Направихме от Русе столица на хомосексуализма" (Ловчански митр. Гавриил пред покойния отец Димитър Амбарев по повод избирането на еп. Наум за Русенски митрополит от светия синод)
И тъй, какво имаме във Варна? Имаме си владика, който е в плен и е заложник на двама-трима амбицозни, агресивни и безскруполни свещеника (всеки от всичко това по свой начин), а това е впрочем нещо, за което митр. Николай е предупреждавал Йоан Варненски още на тръгване от София за Варна, че ще се случи. По мое инфо от Софийска епархия думите на Лудото Коле (лудо, лудо, ама хитро) били: "Онези силни варненски попове сега ще те изядат".

Получавам в момента поздрави и предложения. 

От Великотърновска епархия ми предлагат да ми разкажат в детайли за любовните похождения на единия настоящ варненски вип-поп от студентските му години там "с дати, имена и детайли". Доколкото разбирам, надминавал е и мене, и приятеля ми поп Георги Фотакиев... Не бързайте, жени мили, да ме жалите. Аз пак съм вашият шампион, щото с пари и расо  всеки може (а знаем, че за мнозинството жени, от които вие, моите любезни читателки правите изключение, духовната власт и парите са силен афродизиак), а аз го мога с одърпани дънки, лекильосана тениска (или риза с петна от кафе, вино и ракия по нея на по две недели), пет стотинки в джоба и често дори с насран гъз. Който може, го може. Някои феите са ни целунали още с раждането (при това май "с език"), затова и други, ако ще "срещу нас да тичат", пак няма да ни настигнат... 

От Пловдивска епархия пък ми подхвърлят не много сигурната информация (както сами признават), че варненският отец В. не е точно бесарабски българин, ами по-скоро молдованец от български произход с гагаузка кръв, което пък обяснява, ако е тъй, неговата физическа красота. Че е хубав, хубав е, няма спор. Ама пък аз съм по-интересен. И по-умен. Много по-умен. Както и да е.

* * *

Да оставим сега Варна и да се прехвърлим в стария аристократичен български град Русе. Боби Цацов (фотограф и любител църковен историк) вече не живее заедно с "жена" си митр. Наум в митрополията. За да не продължава да скандализира русенското свещенство съжителството им, е преместен от Наум в апартамент под наем. Наемът, разбира се, го плаща митрополията. Интересно при кого живее "детето" им - болонката Джони-Боби, но още по-интересно е, че Наум и Боби (по прякор Маркизата) в момента издават заедно в съавторство книга с текст и фотографии върху историята на БПЦ.

Фотографиите са откраднати (с присвоено авторство) от Цацов от архива на БАН и от личния архив на Иван Дуйчев, а текстът  към тях е чопнат от Наум от покойния проф. Георги Бакалов. Заслужава си да чуете как Цацов е провел брилянтната си пиратска операция. Тъй като в църковно-историческия музей, който е подведомствен на светия синод, нямало как да влезе и ползва свободно архива, без решение на целия синод, Боби цъфнал в БАН и се представил за служител на въпросния музей, какъвто не е. Избухнал впоследствие страшен междуличностен скандал, щото Боби се представил и под чуждо име.

Въпросната книга, оценена от "авторите" и издателите си на 70 български лева, сега са задължени да закупят всички храмови настоятелства в Русе.

* * *
"Тежко ти, земьо, когато князете ти са деца или бандити, или пият вино от сутринта с паниците!", както пише Премъдрият Соломон в своите Притчи...
По инфо от: Русенска епархия, Пловдивска епархия, Великотърновска епархия и Софийска епархия.

1 коментар:

  1. Викария в православието целува владиката и пази въздържание към лошия политик

    ОтговорИзтриване