"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 Философските статии на Дiана Харчук ТУК

06 декември 2019

Искам църковен съд за "Божиите" нехранимайковци


Съвсем същите, които започнаха разкола през 90-те (митрополитите Калиник и Йоаникий по официални информации) с "логистичната", както се казва, подкрепа на сегашния митроп. Николай Севастиянов по моя информация от отец Димитър Амбарев пък, Царство му Небесно (човекът, сменил си фамилията от Стоименов, за да не носи тая на един свой чичо - шесткратен убиец от родното им село, заради когото през социализма нарочно, само за неговия случай е отменен мораториума върху смъртното наказание), подкрепа вероятно по линия на връзката му с друга митроносна свиня - Плевенският митрополит Игнатий, легализираха царящата днес в БПЦ повсеместна симония.

Да припомним - под ударите на едно от Апостолските правила, според "богословието" на разколниците през 90-те години на миналия век, попадаха всички действащи митрополити, които са придобили своя сан с помощта на светския официално атеистичен режим. По-късно и Калиник, и Йоаникий се оказаха с досиета в бившата ДС, при това с може би най-гнусните, но по онова време те явно знаеха, че ако тия досиета въобще се разсекретят, ще бъде много далеко във времето, така че към онзи момент можеха да се представят като радетели за канонична чистота и по тоя начин като единствените "чисти и честни" в синода, с една дума - ето, ние сме против комунистите в БПЦ, следователно ние не сме били комунисти. А в книгата на един български свещеник "Не си прави кумир" от онова време такава реч е цитирана дословно, че е дръпнал Иванчо Путката - Йоаникий при интронизирането си в Сливен във възхвала на БКП и НРБ, от която и червеният поп Андрей (на Гео Милев) би се смутил. Как да е.

Традицията светската власт да влияе и утвърждава избора на висши духовници е още Византийска. Възприета е сетне от Османската Империя, като патриархът в Истамбул получава и държавна длъжност от Султана - застъпник и представител на християнския милет (общо название на християнските народи в границите на Империята). Частично се практикува днес от Гръцката държава. Комунистическият режим не внася нищо ново, но ако изведем докрай логиката на тогавашните разколници, неканонична е цялата православна йерархия (освен руската, па и тя, подир атеистичния режим там) след падането на Константинопол в османска власт, защото всички, които са приели духовен сан оттам-насетне, е с помощта и одобрението на османлиите-Христоборци.

Но какво да роди на Калиник врачанският дудук, на Николайчо Горно-лозенската престъпна тиква и на Йоаникий кухата сливенска дамаджана?! Те не са учили да богословстват, нито да мислят, ами само как да манипулират хората и да се ебат със сатаната. Внасям нов дял в старата българска поговорка "Попско чедо - дяволска унука", добавям "Български митрополит - сатанинска гювендия".

Същите хора "легализираха" купуването и продаването на духовен сан впоследствие, но не вече чрез светската власт, сиреч не официално, като се знае поне "кой откъде е", а с помощта, парите и благословията на престъпните групировки и на олигархията, наследниците на същата тая стара власт впрочем. А в изборите на митрополити във Варна и Неврокоп, след гръмналите скандали, хитроумни скроители на басни се опитаха да ни убедят, че нова ера в БПЦ настъпила - на честността, че БПЦ победила задкулисието...

Мамицата ви да еба бе! Осъдени ли са Сионий или Борис Бачковски по сигнали за купуване на гласове - вторият по сигнал на самия митр. Амвросий, а първият и втория заедно по сигнал на еп. Игнатий Карагьозов? Осъдихте ли църковно двамата мутреещи се попа и хитреци - Силвестър от Сливен и Георги Фотакиев от Варна за съдействие в симонията в полза на Сионий Велички по сигнал на отец Станислав от Вълчидол?!... Осъден е само Борис и то за съвсем друго - секс-видео записи с него, нещо, което в църковен съд да се използва е абсурдно... Не, излязоха двете варненски Веси - Веса Савова (ортакувала с владиславовския бандит и "политик" Янко Станев, стара варненска номенклатурна фльорца, продължаваща да паразитира край общински проекти) и Веса Томова ("разследващата журналистка", дето се продава на всеки, който дава, а като се появи в национален ефир, със синделски диалект се вълнува, кряскайки: "Хор'тъ искът дъ знайът!") и ни казаха, че са победили в името на "чиста и свята БПЦ", а всъщност местните нехранимайковци в тяхно лице си извоюваха от националните "право и те да имат думата".

* * *

- Ние предложихме на еп. И. от С-ска епархия да стане митрополит във В-ска епархия, но той отказа - рече ми лани един архимандрит на другия край на България, без да уточнява кои са тия "ние".

Според мене "ние" са той, един касиер и един епископ.

Чакайте сега - като предлагат, какво са искали в замяна и защо еп. И е отказал? Кои са те, че предлагат и от чие име?! Как така предрешават избора?...

Победили "Варна и Неврокоп" задкулисието, та чак го прекратили?! К'о речи?!?

Сетне същият ми разказа гнусната история за скверното и безкрайно унизително погребение на архим. Августин в Троянския манастир от негови събратя, докато Поликарпчо мародерствал в килията му, разказа го, кискайки се в шепичка по един характерен, леко миши начин, очаквайки да за засмея и аз, като на виц.... Ами обърка се и той, и ортаците му, аз съм християнин, а тях не ги знам какви са, стока jедна - там знаят сръбски, ще си преведат последното сами, ако не могат, да извикат Миле Китич!

Та тия тогава ми разправяха, че "всичко ми простили" и че "почвам нов живот". Я си развийте гайките си си е**те майките, както вика пък Ицо Хазарта! То накрая така и стана, само че и аз трябваше доста да побягам...

* * *

Съборността на Църквата не е само в настоящето исторично време. Това че, събор в БПЦ от 2008-ма година няма, както и че се провали Събора на другия свещен нехранимайко, не червеният, ами масонския - Вартоломейчо в Крит през 2016 г. не значи, че Църквата не е Съборна. Но тя е съборна не, защото управлява (или по-скоро безправи) в БПЦ синода - тоя разбойнически вертеп и травеститска седянка противоуставно впрочем - не от името на Събора, ами вместо Събора. За нейната съборност е примарно и първообразуващо Свещеното Писание, Апостолските Правила и Съборните Веропоределения и тая първосъборност се явява коректив на другата.

И така, понеже всяка личност е съборна (освен като трихотомна - дух, душа и тяло, но и като участваща в светотайнствения съборен живот на Църквата), съборно (със санкция "видя се угодно на Светия Дух и на мене"), искам църковен съд за симония за:

1. Борис Бачковски и Сионий Велички (по участието им в митрополитските избори във Варна)
2. Свещеник Силвестър Янакиев и свещеник Георги Фотакиев за активни действия в подкрепа на еп. Сионий за симонията в споменатите Варненски избори.
3. Митрополит Николай за съдействие с митрополит Калиник при патриаршеските избори в подкупването на делегатите и на патриарха, възползвал се от това.

Следва

Няма коментари:

Публикуване на коментар