"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 "Філософські статті" в Аудіоформат  ТУК

23 април 2020

Антихрист (Въведение)

"Ах, как хочется жить, просто дышать и любить!... Но счет на табло нам известен" (Гарик Сукачев, "Победа за нами")
На световно ниво от невидими централи местни диктатори се овластяват до безконтролност и се обезпечава всячески тяхната власт, включително чрез концентриране на международни (в случая на САЩ) военни части на териториите, на които беззаконно самоуправстват, легализирайки престъпните си схеми и злочинства. Закони за ограничаване свободата на словото, никаква реална възможност са обществена санкция срещу въпиющи безобразия, извършвани пред очите на цели народи от собствените им управници. Диктатурата се легитимира публично с ужким хуманни каузи, като например тая с последното ни "опазване" от полуизмислени пандемии. Армията на САЩ е вече тук, не само като бази, но и като жива сила, за да ни "предпазва от руската агресия". 

А какво пречи всеки един резонен и законен (в същинския, а не във формалния смисъл на думата "законен") протест, да бъде изтълкуван като привидно целящ законност и справедливост, а всъщност инспириран от чужди - руски диверсионни опити и апетити? Ако утре сиреч излезем да потърсим сметка от управляващата шайка нехранимайковци, което според законовите парадигми на Европа, каквато я познавахме досега, е наше свещено право, защото именно тази, Мъртва вече, Европа заявяваше в своите документи, че бунтът и въстанието са легитимно средство тогава, когато една власт се превърне в тирания (а и още от времето на Елада да убиеш тиранин е свещен дълг, а не се е считало за престъпление и цареубийство), срещу нас ще се изправи не само националната ни полиция и жандармерията, че и войската, а и тая на НАТО и САЩ. 

Историята на Имперския Рим се повтаря - Господарите на света пазят и защитават местните си васали (етнарси-дерибеи) от гнева на собствените им народи. И не случайно Рим на Цезарите, в частност този на Нерон и самият Нерон, съставляват образа на Антихриста като първообраз и прототип в Апокалипсиса на св. ап. и ев. Йоан Богослов, като типологичен шаблон. Има скришна Всемирна власт - една "блудница", възцарила се на град върху седем хълма (Рим), възседнала звяр (въоръжената сила на Рим), която е омаяла и държи в своя услуга "царете земни" - родовата аристокрация на отделните племена и народи, признаваща върховната власт на Рим, отдаваща му лъвския пай от ограбването на собствения си народ, задържайки за себе си съвсем не малко... И не случайно някои тълкуватели на Апокалипсиса свързват споменатата блудница, наречена пак типологично от свети Йоан "Вавилон", с отхвърлилата по онова време Христос юдейска синагога, за членовете на която в самия Апокалипсис се казва, че "наричат себе си юдеи, но не са, а са сатанинско сборище". Защото гоненията срещу първите християни не са инициатива първоначална на римската власт, ами са внушени и подбудени от интригите срещу тях на силното в тази власт юдейско лоби от прозелити (езичници обръщенци в юдаизма), затова и равините са търсили своите последователи основно сред управляващия елит... 

А къде са днешните ционистки централи? 

В Лондон, във Вашингтон, в Брюксел.

Сетне, съвсем по апокалиптичному, имаме "лъжлив пророк", който съдейства на Антихристовата власт да се наложи, на Антихриста да се възцари. Това са архиереи и духовни пастири, които нямат истински авторитет духовен сред Божия народ (като проекта на КГБ и ФСБ - Кирил Московски), а понякога нямат зад себе си и реално паство, като масонският любимец Вартоломей Истамбулски, но и двоицата имат зад себе си силата на власт и на пари (и двамата са в своята среда и по свой начин олигарси), за да развращават духовно неукрепналите във вярата или склонните към продажност свещеници, богослови, църковни активисти или просто миряни. 

Имаме и богослови, които припяват клишетата и митологемите на Антихристовата власт. Имаме в България архиереи включително, призоваващи вярващите да не влизат в храма, умилкващи се около богослови, които обясняват не само, че светото причастие с Тялото и Кръвта Христови трябва да се избягват, като опасни за живота и здравето, но и директно призовават храмовете да се затворят за вярващите. А затварянето на храмовете е част и елемент от "арестуването" на цялото общество, което вече е факт и не му се вижда края.

Най-сетне имаме Църква, която отказва нравствено да се обнови. А ние знаем, че на всяка криза в историята си, на всяко предизвикателство, включително това на протестантизма, Църквата е отговаряла успешно не с друго, а когато е успявала да се самоочисти в промяна и покаяние, започващо първо от свещенството. Имаме патриарси олигарси, имаме владици поставени, крепени и ползвани от престъпни групировки, имаме попове, занимаващи се с мръсен бизнес или ползващи самите църковни структури за свой парацърковен бизнес. И никой не вижда проблем в това. И все проблемът е другаде - в отдавна мъртвия комунизъм, в липсата на вероучение в училищата, в грешен богословски дискурс... Абе, идиоти?! Quo vadis бе, на п**** си... Айде поне сега да не псувам!!...

Във Второто си Послание до Солуняните св. ап. Павел ясно пише, че "последният", финален Антихрист, няма да се яви, преди да бъде отстранен този, който сега го възспира. А кой е той? Той Е Духа Светаго, Господа Животворящият. Дух не просто на свободата (защото противно Богу Антихристът е Архидиктатор), но най-вече и в частност на християнската свобода. И не просто на свободата да говориш истината, но и да правиш истина, да живееш в истина, лична свобода и от греха. А Той ще бъде отстранен (Вдъхновителят на тая свобода) от нас самите, като го отхвърлим и се оттегли оскърбен.

И тогава "бесовските духове, прилични на жаби", за които пак в Апокалипсиса се пише, ще наченат да вършат измамните си чудесии... И може тогаз на краката на Вартоломей Истамбулски да се явят чудодейно пурпурните сандали на последния византийски император Константин Четвърти Палеолог, в ролята на когото тоя селянин се сънува, а докато брои доларите от контрабандните цигари, на Кирил Московски да му се привиди през джама мистичния православен Китеж Город, а Путин като цар Иван Грозни.

Но това ще е дяволски декор - измамно тяхно царство, а всъщност ще царува Антихрист. Добрата новина е, че ще е за малко, а лошата е, че май ще започне съвсем скоро.

Следва

Няма коментари:

Публикуване на коментар