"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 "Філософські статті" в Аудіоформат  ТУК

14 април 2020

Атинският Архиепископ без маска пред медиите



T. И. - Днес бяха раздадени храни и стоки от първа необходимост на семейства в нужда от Архиепископията в град Атина.  Около 10 000 гръцки семейства ще ги получат. В интервюто си пред журналисти Негово Блаженство Иероним Атински говори за ролята на Църквата в  ситуация на криза, той говори за детските градини и рехабилитационните  центрове и изрази надежда, че всичко ще отмине. На  въпросите на журналистите  относно позицията на Църквата за Евхаристията и събирането на хора в църквата, той отговори: "Имаме два елемента: Евхаристията и събирането. Светата Евхаристия не се обсъжда, а литургията е нещо друго".
Атинският Архиепископ Негово Блаженство Иероним се яви без маска пред медиите

C. A. - Атинският Архиепископ Негово Блаженство Иероним се явява без маска пред медиите, верен на Евангелската истина, че "всяка твар е гола и разкрита пред Бога". В православната иконография всички човеци се изобразяват обърнати към нас, с напълно открито лице. Единственият, изобразяван в профил, полускрит, е Мръсникът из Кариот.

P. P. Ние не призоваваме да не се носят защитни маски там, където е нужно. Но това кокетиране днес със страха, чийто знак е маската, граничи с апостасис и бесовщина, особено въвеждано на мода и като dress-code от обществения ни елит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар