"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 "Філософські статті" в Аудіоформат  ТУК

08 април 2020

Архим. Никанор признава фалшифициране на документи


Прокурорската преписка от Софийския съд 31878/2018 е в напреднала фаза и е за повдигнато срещу Христо Мишков Никанор обвинение за фалшификация на документи. Той се е признал за виновен във фалпифициране подписа на тогавашния игумен на Гигинския манастир архим. Евгений.

Фалшифициран е почерка и подписа на Евгений с писмо, в което уж Евгений, като изтеглил парите по ЕС-проекта за възстановяването на манастира, иска те да минат по друга сметка, а не тая на КТБ. Да бъдат усвоени без банкова гаранция сиреч.

Друг участник в ""акцията срещу майка Пелагия" е секретарят на Софийска митрополия Ангел Младенов. След интронизирането на патриарх Неофит в София, Младенов е уволнен дисциплинарно от новия митрополит на Русе Наум, като е уличен в злоупотреба със служебни пари, сума възлизаща на около 200 000 лева. Впоследствие Младенов е назначен на същата длъжност, но в Софийска митрополия.

Третият участник е еп. Поликарп Белоградчишки, сега викариен епископ на патриарха. Установих връзка с телевизионни журналисти и съм готов в студиото да заявя и в очите на архим. Никанор, че съм чул от него думите: "С парите събирани от архим. Августин за строеж на параклис в с. Орешак, Поликарп стана епископ. Откраднал ги е по време на гротескното и непочтително погребване на Августин в Троянскиия манастир". Никанор цитираше в случая един архиерейски наместник в Софийска епархия. Отделно по медиите преди години игуменът на Одранишкия манастир в Софийско Ефрем заяви, че Поликарп ги е направил с одранишкото братство гаранти и поръчители на банков кредит, по който нито лев не е върнал.

4 коментара:

  1. Имаш ли доказателство, че Никанор е признат за виновен, защото това е голяма бомба! :)))

    ОтговорИзтриване
  2. Адвокат Владимир Емирски е адвокат на архимандрит Евгений. Информатор ми е сериозен и благочестив мъж и богослов.

    ОтговорИзтриване
  3. Поликарп не е бил на погребението, намери ги парите Сионий и ги даде на Дометиан, да направи после Поликарп, това е.

    ОтговорИзтриване