"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 "Філософські статті" в Аудіоформат  ТУК

19 февруари 2021

Курви в расо (от патриката през владиката до клисарката)


Епископ Тихон "във всичко е пръв". Ако скоро останем пак без патриарх, което няма да е голяма загуба, щото с това сенилно недоразумение Неофит, дето го командват любовникът му Ангел Младенов, "епископ" Поликарп Белоградчишки и архим. Никанор Мишков, дали имаме, или нямаме патриарх, не е от голямо значение, може временно да го замества Тихон като "пръв сред равни в простотията", докато изберем на негово място поредния "общочриемшива отрепка" за предстоятел на БПЦ. 
 
Тихон се ваксинира пръв сред епископата ни със съмнителната ваксина срещу още по-съмнителната "чума на хилядолетието" - Ковид 19 и всичкото това, докато Грузинският Патриарх Илия II-ри заявява, че предпочита да умре от Ковид, пред това да се ваксинира с препарат, създаден от 14-седмични умъртвени човешки ембриони,  та и заради това му гласят някои в Грузия "импийчмънт" може би... Същият Тихон, който, докато митр. Николай и командваният от него синод на БПЦ отказваше да иде на всеправославния събор, организиран от Фенер, защото е прокатолически и икуменически, целуна коленичейки ръката на римския папа с жест като у контеса, което може да се види в youtube.com ето ТУК
 
Разведен, с две деца, работил като фелдшер преди замонашването си, още на третата година след подстрижението си за монах Тихон вече е епископ, без да е преседял в манастир и един ден. И последното по една-единствена причина - бил е съученик на сегашния ни "патриарх" Неофит, същият като "патриката" cи бесен педераст.

Това е кадровата политика на БПЦ - така се става епископ, а после евентуално и митрополит, че и патриарх - освен ако не си владишки племеник или не те ебе тебе или майка ти владика - почваш от прислужник, обслужвайки лансиращите те от софрата до кревата, продължаваш като изпълнителен стажант-крадец и мошеник, заделяйки им "лъвския пай" и отделящ за себе си по-малко или повече, според степента си на хитрост и кадърност в злото и накрая ставаш един от тях - дявол с дяволите, те така се "клонират".  Възпитават те в пълна лоялност към своята мафия, която лоялност мерзко и Богохулно наричат "духовно послушание".
 
Така е от "най-горе" до "най-долу". Така работи системата от най-високо, та до най-незначителната клисарка, която събира от богомолците шишета вино, за да ги преварят сетне поповете на евтина ракия, дето да продадат "на черно", па тя да се "удостои" с няколко шишета олио, два сапуна и три пешкира върху клисарската заплата. Но само в случай, че е събирала шишетата добросъвестно и навреме е гасила купените и запалени свещи от миряните, та да ги прибере в кашона и срещу остатъците да се вземат от митрополията известно количество нови свещи (бройки срещу тегло с цел претопяване и отливане отново), за да се продадат и върнат на "тлъсти угарки" пак, след като на свои ред само малко погорят... Така работи селският храмов пангар, така работи и "патриаршията", с тази разлика, че ако селската клисарка се отчита с парафинови угарки пред селския поп, "патриархът" се отчита с имоти и услуги пред олигарси и политици, с предоставяне на "финансов терен" и благовидно оправдание за злоупотреба всеобща с държавни субсидии за "Едната ни Света, Съборна и Апостолска църква". И имайте късмет да се усъмните дали е приложимо към кочината ни БПЦ-БП някое от тези четири велико-съборни вероопределения, предвид цялата престъпна низост, която очите ви виждат - моментално ставате "враг и хулител на вярата" или най-малкото лош патриот, щото, видите ли - добра или лоша, черквата е съхранила българщината през векове и хилядолетия. Но дали точно такъв вид "черковност" е била тази, която българите са пазили, а и тя тях, не питайте, щото няма и да получите отговор нито от клисарката, заета да брои шишета и да мери угарки от свещи, ни от владиците, местещи дебелите си пияни задници от софра на софра и от хуй на хуй. А няма и защо да питате - отговорът ви го дават мълком самите българи с празните почти целогодишно храмове.

* * *
През 90-те години на миналия век из Великотърновска епархия "вършее" русенската курва Албена Петрова. Характерно за нея е, че е около 160 кила, мустаката и се бръсне със скъпи самобръсначки. Успява да се наебе с почти всички тамошни попове, а ние знаем, че тези безделници поповете само за пиене, плюскане и ебане мислят и понеже мнозинството са люде малокултурни, зле образовани и без вкус, слабо подбират, доволно им е, след като се наядат и напият, да "топнат чушката" без значение в чия или каква дупка. 
 
Накрая Албена, която е просто послушница-расофор (с право да носи расо), прекръстила се самоволно и самодейно на "сестра Анастасия", все едно е подстригана за монахиня, се кротва - задомява се. Събират се с йеромонах Александър и понастоящем живеят заедно в Маринския манастир в близост до град Елена с няколко огромни кучета
На три пъти записват двамата да учат богословие във Великотърновския Университет и три пъти не завършват, защото тя е тъпа, а той и тъп, и ненормален. Изгонени са междувременно от тогавашния игумен на Къпиновския манастир, където се опитали да се настанят (с благословия от митр. Григорий Кюфтето), за да лежат, ядат и да се ебат. Понастоящем двамата "обгрижват" заедно Маринския манастир и селата наоколо. Измислили са уникално "чинопоследование" - всеки месец обикалят къщите, за да ръсят със светена вода за здраве - той с чемшира, а тя подире му с менчето, та да събират стотинки.
 
* * *
 
Йеромонах Филарет (Асен от Шумен), "бивш" будист, мюсюлманин и какво ли още не,  игумен нa манастира в Русенското село Каран Върбовка живее на семейни начала с г-жа художничката Моника, щерка на преподавателка от I-ва Английска езикова гимназия във Велико Търново. Дъщеря им се казва Мира, припозната от него като дъщеря. 
 
Любовта на Филарет и Моника започва по манастирите. Освен чара си да се хили непрестанно, показвайки така единия си по дяволски изпъкнал кучешки зъб и дългата коса с извънредно малки очички, Филарет впечатлява Моника със склонността си да ляга в ковчези, бидейки дребен и мършав и да скача чисто гол, заедно с нея, в планински водопади. 
 
Известно време живеят и в Шумен в къща до Тумбул джамия - в къщата на мaйка му по-точно, където хващат въшки, щото сестра му проституира, води често цигани и турци да ги обслужва в таванската стая на къщата. 
 
Филарет записва да учи в Софийската Духовна Семинария, която не завършва, тъй като, поради липса на средно образование, не му позволяват да се запише в двугодишния паралелен курс, ами над двадесетгодишен дангалак го поставят да учи в един клас с първокурсниците, които постоянно се подиграват на нашия Какаван-Генчо. Впоследствие майка му му "купува" диплома за средно образование. В семинарията Филарет другарува и учи заедно с нашумелия наскоро като дискотечен кючекчия в расо йером. Нектарий от Гложенския манастир, чиито танцови изпълнения могат да се гледат ТУК
 
* * *
 
Във Великотърновска епархия се вихри (казваме "вихри", че се срамим да речем "подвизава") друг разбойник, съвсем достоен за "архиерей" като Григорий, боклук в расо. Йеромонах Сергий Стравински, инак родом от Русенско, полуруснак-полубългарин, с една дума пълна мастия (по личен избор помияр, нека да уточним, а не по произход) Сергий се носи гладко обръснат и извънредно рядко облечен като свещеник. Изпада за известно време в немилост пред владиката си и е натирен, така че се налага да се препитава като таксиметров шофьор. 
 
Ама Сергий има един "коз в ръкава" - живее с главната редакторка на вестник "Янтра" Златина Димитрова (на снимката са тримата заедно с дъщеря им)
Златина започва да публикува нелицеприятни и компроментиращи митрополита статии и дописки, така че свинята-митрополит е принуден да го върне на хранилка под крилото си.
 
*  * *

И тъй - почнахме с "епископ" Тихон, минахме през "патриарха", споменахме и "митрополит" Григорий Кюфтето, заедно с няколко йеромонаси - бъдещи архимандрити някои от тях, че и епископи, че и митрополити, че евентуално и патриарси (в БПЦ други няма - останалите са прогонени), та да свършим с "журналист" Златина Димитрова... Какво да кажем друго, освен: Какъвто "патриката", такъв и "владиката", какъвто пастирят, такива и кучетата, такваз и мършата...

Следва

Няма коментари:

Публикуване на коментар