"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 "Філософські статті" в Аудіоформат  ТУК

28 февруари 2021

Съселът Мишков превзема Гората

 

След като направи "донка" (специална техника за лов на дънна хищна риба), преструвайки се на старостилец и успя да отнеме от старостилеца архимандрит ("епископ") Касиан Жабленския манастир в полза на БПЦ, архимандрит Никанор, игумен на Гигинския манастир, сега празнува и целува в ръка (на видеото тук) и в гъза Бойко за предоставената възможност да "върти" едни пари и през Жабленския.

Па като му реквам регулярно по телефона, че е безнравствен и безбожен боклук и алчно безскрупулно келеме, маскирало се като духовник, сърди се и заплашва с побой! Защо? Какво го дразня с туй да му кажа всъщност какъв и кой е той - мутра, зинала да глътне цялото Църногорие - Софийската Мала Света Гора?! Нали успява, що се сърди?! Взимай каквото си поискаш и можеш, Никаноре, ама за светия друг да те обяви. За мене си отрепка и търгаш в расо.

6 коментара:

  1. Уф, имам малко симпати към архим. Никанор, ама това видео...

    Това с него, някакъв църковно-строителен инспектор ли е?

    П.П. Направих десет километра възстановително кросово бягане, готов съм за новата седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. на кого си казал, че е мутра и отрепка? там, дето говориш, казват, нас това не ни засяга. знаеш ли Ботев: "ти го плюеш, то мига"?
    АН

    ОтговорИзтриване
  3. На Никанор на всяко тримесечие, като се "напукам" хубаво, му се обаждам да му го кажа :)
    Първоначално заплашваше, ама сега направо затваря телефона.

    ОтговорИзтриване
  4. Атанас Димчев2 май 2022 г. в 19:22

    Помня го Мишков. Преди време заплашваше един свещеник с побой; онзи обаче бивша червена барета, намерил Никанореца в Гигинския мол и набързо му заявил, че е същия свещеник, когото е заплашвал в интернет, при което Никанорката се беше покрил в килията си цели два месеца и от страх не смееше да излезе от там. :)

    ОтговорИзтриване
  5. Абе те всичките, ако ги питаш, са червени, зелени, черни барети, каратисти, кикбоксьори, мутри и все... бивши, а до един са били аутсайдери и пълни мишоци, преди да се намерят в Църквата, за да разправят какви са били, па какви щели да станат. Обикновени насранковци, дето мнозинството са ги и ебали в гъза по манастири и семинарии, ама вече с поли!

    ОтговорИзтриване
  6. Конкретно Мишков татко му го е пратил в манастир да си "оправя нервите", но бързо успял влезе под кожата на игумена Евгений, сещай се как, имайки предвид, че Евгений е бесен педерат в духовна прелест.

    ОтговорИзтриване