"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 "Філософські статті" в Аудіоформат  ТУК

26 февруари 2021

Архимандрит Емилиан Русенски от село Тръстеник

Преди да влезе в казармата, записва да учи висше образование в хуманитарна специалност, но не изкласява по-натам от два семестъра. Влиза в армията, където по време на караул застрелва офицера си, когато тоя решава да посети поста му. Не е ясна причината - дали защото е бил тормозен от наборите си, или от стрес, но така или иначе оставя по този начин две деца сираци.

Излежава присъдата си за стореното в Ловешки затвор тип психиатрия, където, според негов съкилийник, всички го е*ат "като момиченце" през цялото време на престоя му, След това завършва теология във Великотърновския Университет и се замонашва край родното си село Тръстеник. 

Успява да стане игумен на Бесарбовския манастир, където събира братство и го вдига като материална база, вярвайки че сам ще заживее там окончателно. Братството е знаменита  впрочем гей-дружинка - например там временно пребивава изгонения от Троянския манастир монах Филарет Цанев, както и подгоненият, след публикуването на гей-чатовете му, от поп Силвестър "хомофоб" Атанасий от Карнобат.

Накрая новият митрополит в Русе Наум изгонва самия него от Бесарбовския манастир, за да назначи там за игумен един от любовниците си, загинал впоследствие при трагичен инцидент в автомобилна катастрофа. Да, да! Като всеки уважаващ себе си митрополит на гей-лобито в синода, Наум, оказва се, има не само "официален мъж" - Борис Цацов  - Боби Маркизата, но и харем, състоящ се главно от роми впрочем, както и митр. Киприан Старозагорски. Още Йеродякон Игнатий (Васил Иванов Кунчев - Левски Апостолът) не случайно нарича такива като Наум и събратята му "кръстени турци".

В момента архимандрит Емилиан гледа болните си престарели родители в семейната им къща в село Тръстеник, където служи - там и в околните села, като мирски енорийски поп.


П. П. Научих преди малко и прякора на митр. Наум Русенски. Той е Мата Космата, сиреч маймуна с очила:





22 коментара:

  1. Ще ти направя някои корекции. От затвора го измъква покойния митрополит Геласий,след което се записва в паралелния курс на семинарията,но не изкласява,защото е изгонен от Григорий,понеже пребиваващо по това време семейство басарабски българи в семинарията се оплаква,че е закачал детето им!! После Геласий го направи монах,а по-късно благодарение на А.Младенов,стана архимандрит и игумен на басарбовския манастир.Никога не е имал намерение да живее в манастира,защото живееше в тристаен апартамент на центъра на Русе в попския блок и ходеше само да прибира оборота,който Атанасий му изкарваше!А манастира не го е вдигнал сам,а благодарение на арх.Русинов и доста дарения от бизнесмени и от епископи от Румънската църква.Той беше един от хората,които доведоха Наум,тъй като смятаха,че ще си пушат цигарите и ще си пият кафето,но той ги изпуши преди да се усетят! А заверата за избора беше в басарбовския,на две шишета ракия и една тава баница! Между другото покойния архимандрит Антоний не му беше любовник,за разлика от сегашния,отец Алеко от Варна. Не се опитвай да изкараш Емилиян светия,защото не е!!!!!!Най-обикновен ПЕДЕРАСТ,неграмотник и луд! И това е една минимална част,която написах,защото идиотщините му са толкова,че няма да стигне седмица да се опишат!

    ОтговорИзтриване
  2. През ум не ми е минавало да го изкарвам светец тоя ненормалния нехранимайко Емилиан. И благодаря за корекциите. По-голямата част приемам за подробности някои, но там, където се разминават с моя информатор, не приемам, защото нему имам повече доверие, най-малкото, понеже не е анонимен пред мен. А и във фейсбук профила на Емилиан пише, че завършил ВТУ - теология.

    За името на Наумовия любовник (а те не са един и двама) не споря, защото от катастрофиралите в колата познавах само отец Венко и жена му, още откакто беше просто Венко. Него го изключвам, а другите не познавам и нарочно настоях информаторът да не ми казва име, за да не вдигаме кокалите на покойници, още повече, че нямат връзка и отношение към други, съществени и течащи до днес събития.

    Поп Алеко Наум прибра от Варна не като любовник, а защото заедно с Тони Добрева бяха там негово главно лоби за изборите за митрополит, а сетне изпаднаха в немилост пред новия.

    ОтговорИзтриване
  3. Завършил е Великотърновския,заедно Младенов,факт!А информатора ти не е толкова информиран.А съм анонимен по много причини,което не е фактор за истинността на нещата,които съм написал,а и са лесно проверими. Този го познавам от близо 28 години. Само ще ти кажа,че информатора ти е чул нещо,ама не точно! Иначе ти харесвам блога.

    ОтговорИзтриване
  4. Кога за някого ще напишете нещо добро? Спортувайте и мислете позитивно, градивно, иновативно...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Как господин Позитивен,да се напише нещо позитивно,когато цялата църква е пропита от омерзение и най-големите ценности не са християнските,а мъжеложство и сребролюбие?!И за твоя информация,Църквата не е фитнес!

      Изтриване
  5. Да, твоята информираност самият ми информатор преди малко в разговор с мене определи като забележителна, каза че със сигурност си човек от кухнята и даже подозира, че може да си епископ. Нищо лично с моята подозрителност, просто се пазя от възможни умишлени дезинформатори. На самата коментираща тука Таня Илиева в началото дълго нямах доверие (сега имам пълно) и се стремях да пресрещам информациите й с трети и четвърти по въпросите.

    А това, че митр. Геласий (изгонен от САЩ по настояване на българи и македонски епархиоти там, заради голи хора с ебящи го афроамериканци) го вади от затвора със светско име Антон Емилиан, се сещам, че и информаторът ми много спомена, ама го забравих при писането.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За мое голямо щастие,не съм епископ и никога не съм искал да ставам и монах дори! Просто приеми,че има хора,все още,които казват истината,знаят доста и по тази причина си остават анонимни и никога не са в центъра. А този с фитнеса и малиновото вино,само да му кажа,че прогнилостта на родната ни църква не е отсега,а ти че пишеш истината,то я е такава,каквато е! Така,че Светльо продължавай,може и да се засрамят,ама надали!А пък,ако си мислят,че хората нищо не знаят,жестоко се лъжат!Да се огледат в празните храмове.

      Изтриване
  6. Ти пък там с малиновото вино не се обаждай, а ходи си прави с него обичайните клизми и си ври, ако искаш, черупки от тях или цели бразилски орехи в задника.

    ОтговорИзтриване
  7. И безгрешните съдят ли, съдят...
    Това са неблагонадеждно надраскани неща, които са безполезни. Тази изключителни съмнителна информация, кому е потребна?

    Защо не се замонашите, издигнете се, щурвалът хванете и църквата насочете към духовен и икономически подем. Основете могъща православна банка, която да оперира на глобално равнище, с помощта на която ще инвестирате в проекти за енергийна сигурност(централа генерираща енергия от магмата), продоволствен излишък (хипер- ултра- гига модерна система, в която са интегрирани животновъдство, растениевъдство, пивоварство и т.н. с умопомрачителен добив, без човешка ръка да се мъчи, която постига това с приложна наука и е направлявана от изкуствен интелект)ох, ще имаме завидна промишленост- хранителна, химическа, текстилна...тогава ще сме първи в света по качество на живот, индекс на щастието и какво ли още не, всеки положителен показател и индекс ще го пръснем...

    "Планът Портос- хоризонт 2150"

    П.П. То месец не издържа с расо, ама...
    Действайте, но Портос избяга от от расото за месец.


    ОтговорИзтриване
  8. Всичко това има ли смисъл? Какви са резултатите и какви са очакваните такива? Промяна настъпва ли? Доказателства има ли? Читателите могат ли да имат доверие на написаното тук? Когато надрасканото даде резултат, тогава бих повярвал, дори ще те поздравя. За сега-вятър!

    П.П. "Информаторите" тествате ли ги с дрегера при обмяна на информация? :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. А ти може би очакваш снимков материал?Че хубаво да се доорезелим,защото сега е малко!Всичко това е обществена тайна и се знае от всички!Задай си въпроса,защо няма монаси и монахини и манастирите са празни?!А и да ти кажа,промяна няма да има,докато такива,като тебе,славословят владиките и те си правят,каквото си искат,само не работят за църквата!Кажи ми любимия ти Антоний,какво точно е направил за просперитета и възхода на църквата?Освен едни служби тук и там,за които само ние знаем,друго какво????

      Изтриване
  9. До тоя, дето ми брои месеците в подрасника: В подрасника издържах шест месеца, а не един и избягах не от него, а от четири пернишки "горили с винкели", пратени да се разправят с мене от доящия манастира спонсор, мирско лице, който го ползваше за лично и фамилно предприятие под претекст, че го благоустроява. Човек с далавера по всички нива - от селото, та до Дирекция Вероизповедания и Софийска митрополия.

    Друг е въпросът, че се влюбих в една харизанка, та реших да си намеря благовиден повод да сваля подрасника и заради нея, макар че, можех да се "свра" в някой друг манастир. Но аз не съм като вас да не съм "видял путка" преди да се озова с някой лев и духовна някаква власт, че тогаз да стана пръв Казанова, затова реших да използвам случая и да махна подрасника, заедно с брадата, че за разлика от вас не намирам за нормално дас съвместявам брада до гърдите и черна рокля с разврат. Изборът ми е бил на човек, можещ да има и едното, и другото, но решил да не ги има едновременно, защото това би било мерзост пред Бога и подигравка с мястото. А вие без расото сте пълни аудсайдери и шушумиги, а като го турите, ставате баш дяволи с хуя до края и душата в рая, но с тая уговорка, че хуят е до край в гъза ви, а душите в рай само според фантазиите ви.

    Трети е въпрос що игуменът мъкнеше тумба с жени да помагат, а и да нощуват често в мъжки манастир, ама айде, не е само той виновен, че са ми слаби ангелите и съм толкова влюбчив.

    ОтговорИзтриване
  10. Тоя е някой ненормален бе (към последния коментатор, дето е писал към Господин Позитивен) - банка ще правим (че нали имаше една провалила се т. нар. Ортодоксална банка?!), милиарди ще генерираме. А имаме имоти за милиарди, дето не искат даже да ги вкарат в официален регистър, за да не намалеят злоупотребите така. Ренти и субсидии - БПЦ може да се оплаче от всичко друго, освен липса на пари - заплатите на свещениците пое държавата, а на вероучителите от СИП-религия общините, което не пречи на владиците да ги прибират и да не им ги дават, като Йоан Варненски, докато е бил викарий в София.

    То сега се избиват един друг като кучета за някоя свещоливница или 100 декара земеделска земя, а какво остава да се развие нещо мащабно ала-Ватикан?!

    Ако парите не потъваха за владишки и попски гъзове, шкембета и автомобили, напълно са достатъчни за това, което Църквата според природата си трябва да прави.

    ОтговорИзтриване
  11. До безгрешковците:

    Б1- Няма значение колко време си бил послушник, провалил си се в начинанието!
    Б2- Нормално ли е да се пише коментар в 6?

    Нека погледнем как управлявате в собственото семейство, а после да се вгледаме в институците.

    Нямате спортна, финансова и здравна култура, поработете в тази насока.

    П.П. Където +Антоний води служба, там е пълно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Семейството си вече 30 години управлявам перфектно,но тук то не е тема на разговор,а тебе май наистина не те слуша главата!!!Питам те Антоний какво е направил за възхода на църквата,а не дали има хора на служба?Освен това в София на всички владишки служби е пълно,само дето са едни и същи хора!И да за разлика от тебе,господин спорт,ставам рано,но не смятам да ти обяснявам!А както казва и Светльо,не е осъждане,а конструктивна критика,за нищо неправенето,но ти няма как да го разбереш,защото толкова си и църковен!Освен да цитираш на мъртви езици,се запознай по-добре с каноните!Щото по канон арх.Емилиян с това убийство,трябва да е обикновен монах и да е на покаяние,а той не е стъпил в манастир!Анадъмно!

      Изтриване
  12. Премного внимание ви дарих, отивам на леко планинско преходче.Аз не почивам като вас, а тренирам всеки ден, като събота и неделя практикувам активна почивка- преход, възстановително леко бягане.

    П.П. Мързелуването не е полезно!

    ОтговорИзтриване
  13. Не съм претендирал за безгрешност по Божия Закон, казвам и посочвам само, че вие сте углавни престъпници по Човешкия НПК, какъвто аз самият не съм.

    И престанете с това криене зад Евангелието зад цитата "Не осъждай", щото тука не ви осъждам, не определям вечната ви участ, а отсъждам - казвам: Това е кражба, Това е убийство, без да ви определям нито за Бъдещия живот, нито цялостно и лично в Сегашния, не казвайки: Крадец си, а просто: Ти открадна. Утре можете да се покаете и станете светци, да, ама сега не сте, сега крадете, биете и се убивате.

    Освен това сте и свещеници бе, мамка ви?! За вас има и канони, дето още с начина си на ръкоположение сте погазили умишлено! Има римска сентенция: Каквото е позволено на вола, не е позволено на Юпитер", вие обаче си мислите, че сама не е отговорност, а разрешително за пълно безсрамие и дела, от които и езичниците се гнусят!

    ОтговорИзтриване
  14. А и на сръбски думата за манастирски послушник е изкушеник, т.е. човек, който се изкушава (изпитва) за монах. Даже расофорството ми беше полулегално - подрасника и собствен малък манастир в един момент получих по лично решение на игумена (от години преди това бяхме приятели отдалече), даже не съм вписван като послушник в митрополията в София, тъй че, не знам какви претенции за това какво съм правил имаш? И пак не съм нарушил нищо, що е прилично за манастир. На шофьорът и отговорник в малкия ми манастир после, дето не беше и манастир от векове, а селски храм с храмов комплекс, не възразявах да ме нарича по малко име публично, а не "отец", щото не бях... В тези неща никога никой за нищо не съм лъгал за разлика от вас, дето и с дявола ще се ебете, че и с майките си за сан, секс или пари.

    ОтговорИзтриване
  15. Аз може много и почти всички грехове да имам, но, ще ме прощавате, колкото и да ви е яд, в едно с вас общо нямам: На Смирненски "Приказка за стълбата" за мене не важи, подпалвам я цялата още при първото стъпало с първата чута "сатанинска оферта". Толкоз, темата с мен свърши и друг коментар по нея нито ще допусна,нито напиша.

    ОтговорИзтриване
  16. До Позитивния антонианит: Като се разхождаш по баирите, не забравяй и да си шибнеш една авто-чекия с уста в храстите за въглехидрати и белтъчини.

    До анонимния не-епископ, дето не бил искал и да е монах :) : Вярвам ти, ако искаш нещо да публикувам отделно за новата църковна Столица на Педерастията Русе: portos777@gmail.com или portos_@abv.bg, но препоръчвам първия, щото втория редовно го разбиват за "добро утро" мамицата им любопитна. На мен не ми пука де, ама за твоята сигурност е по-добре.

    ОтговорИзтриване
  17. Страхотна високопланинска разходка! Снегът беше мекичък, слънцето ярко, свеж планински въздух...

    Мениджърите ви контролират да не барате, не монахо. Продоволствията иззимате, ако няма контрол- представи си! :)

    Портос, кога ще напишеш хвалебствени слова за някого?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Г-н Баир-будала,аз какво те питам,ти какво дрънкаш?!!Наистина не те слуша кратуната!А за пребарване не остава,тъй като светите владики открадват всичко!!!

      Изтриване