"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 "Філософські статті" в Аудіоформат  ТУК

12 март 2021

Заявих се за членство в ПП "Има Такъв Народ"

 


39 коментара:

  1. Ужас!

    Сега ще се издигнеш, ще ти потръгне, ще вземе да надминеш делата на Атанас Буров:)

    Започни да спортуваш и учи езици, закони, европейско административно право и взаимодействие между него и българското...слег години ще те гледаме и слушаме от трибуната на ЕП :)

    ОтговорИзтриване
  2. +Живко, Антоний, Живко-о, на петдесет и кусур чу за Буров и прочете нещо на Сенкевич. Добре ти влияе на Пеевски майка му, ако продължаваш упорито, може да откриеш скоро и Питър Пан!

    И внимавай със спорта на тая възраст. Един мой приятел преди години, на около шестдесет, получи инфаркт и почина, щото из цяла Варна се носеше с колело за... здраве.

    ОтговорИзтриване
  3. Ей, активист, +Антоний дали те чете? :)
    Много се радвам, че +Антоний спортува, уникален човек и духовник!

    ОтговорИзтриване
  4. Чували сме, че е шампион в три дисциплини - фелцио на владици, конилингус на завехващи хубавици и мандръсанйе на крокодилки. Второто му струвало не малко пари, ама си ги наваксвал от първото и от третото.

    ОтговорИзтриване
  5. Вчера направих леко планинско бягане, а днес планински преход и се чувствам отлично. Готов съм за новата седмица, зареден с енергия и нямам търпение да тренирам утре- сутрин щанга, следобед интервално бягане и ускорения 8х30 метра.

    Мотивирай се и започни да спортуваш!

    Това за +Антоний са безсмислени фикции, които съчиняваш,незнайно защо.

    П.П. Защо не откажеш водката?


    ОтговорИзтриване
  6. Ех, горкичкият +Живко, хич не му завиждам - лапа на брадати дядовци и мандръса грозни бабички, за да лиже лелички (макар още хубави) Живот ли е туй, кажете ми?!

    А и ти всеки ден - фитнес, разходки, епилация и компреси от марули против пъпки на гъ*за! И най-голямата ти радост: да заспиш, представяйки си как утре ще вдигаш щанги?!

    Що не се вземете с +Живко двамата, пасвате си идеално - богати безделници, дето не знаят какво да правят с празния си живот.

    Митрополит Николай (Баба Куна Московска) ще ви кумува, че нали +Живака му най-голямата мъжка изгора, а аз ще му пея "Канят ме, мамо, на тежка сватба!"

    ОтговорИзтриване
  7. +Антоний притежава християнска добродетел, силна духовност, интелигентност, бодър ум, а ти драскотиш като някакъв насмешлив ругател.

    Обезателно трябва да се живее здравословно, както и да се спортува, зашото човек се чувства енергичен, крепък, щастлив. Трите основни стълба на здравето са- качествена храна, с която да си набавяме всички необходими нутриенти (без да има дефицит или излишък), тренировка по методика и обем от упражнения, които са съобразени с телосложението, натренираността и подобни, качествен сън, за да се възстановяваме правилно. Качеството на въздуха и водата също са от немалко значение.

    Да смучеш водка, това живот ли е? И най-голямата ти радост: да се напоиш с Н2О и С2Н5ОН в симбиоза, представяйки си (не знам дали си представяш изобщо нещо) как в ранно утро ще се снабдиш с още една бутилка. Много безсмислен живот водиш, пропиляваш си времето, зашото бълваш само лоши неща, които си съчиняваш с неясна цел.

    Аз съм си разработил методология, която съчетава физическото развитие с умственото и духовното, но това не те интересува.

    П.П. Чакаме да нахлуеш в политиката, за да извисиш качеството на живот, икономическото благосъстояние, жизнения стандарт и ни запратиш на челно място по индекс на щастието, както и по продължителност на живот:) :) :)

    ОтговорИзтриване
  8. Продължавай да ме дразниш и всички ще научат историята с +Живко, леля и куче плюс-минус 700 лева :) Ама така ще я научат, че хем ще разберат какво е станало и много ще му се смеят, без никой да разбере кои са героите останалите, освен него... А един чичо пък, ако научи, +Живко трябва да се сменя с +Йоско Американски, за да е по-надалече от съображения за сигурност.

    ОтговорИзтриване
  9. Предай на +Живака, че ми трябват 500 лева да си купя електрическа сокоизтисквачка за плодове и футболна топка, за да спортувам, остатъка ще раздам за благотворителност по кръчмите. И една година само ще го хваля. Ако все пак взема да го наругая, поне ще има повод да разправя с право, че хем ми е помогнал, хем съм неблагодарен, а не като досега в случая с болната жена, на която помогна.

    Светослав Ангелов Ангелов (Svetoslav Angelov Angelov) +359893807442 по Wstern Union, а кой и откъде ги праща заедно с осем цифрения код на portos777@gmail.com

    ОтговорИзтриване
  10. Уоу, от теб блика християнска добродетел. Начетох се на високоградусови щуротии за днес.

    ОтговорИзтриване
  11. Уоу-бау, туй е положението! Нали от години ме съветваш да спортувам, да се храня здравословно и да върша добри дела!? Представяш ли си колко бедни сервитьорки ще се радват на бакшиши цяла седмица?!

    Освен това съм като Робин Худ. +Живко събира по 1000 евра месечно от заплатите на поповете си "владичина", а аз ще му прибера горски данък наполовина. Пак е "напред", да не се оплаквам!

    ОтговорИзтриване
  12. Поръчах си книгата "Жажда за вяра" ставрофорен иконом Дончо Александров.

    Как си пропиляваш времето днес, м?

    ОтговорИзтриване
  13. Българска работа и по-точно Дончовска - снобско-парвенюшка, ако си не изпише всичките титулатури, все едно книга не е издал... Поне си запази името Дончо, а не се прекръсти на Дон, подобно събрата си от Тодор на Теодор.

    ОтговорИзтриване
  14. Лошото е, че е с меки корици, но ще я нося на книговезница.
    Какво смислено върши днес?

    ОтговорИзтриване
  15. Да тикажа честно,много ме радват младостарците и скоропостижните светци,особено тези,които са по катедралите!Особено се чудя,откъде черпят опит?!!Може би,докато обръщат подносите с парите,или докато се превъзнасят пред "църковните фенки"!!!

    ОтговорИзтриване
  16. И друго ме мъчи!Тези,които си купуват книгата,не са ли чували,че има тоалетна хартия!?!Защото,след напъните на набедените писатели,дето най-често плагиатсват от чужди трудове,хартиятя е вече осрана!

    ОтговорИзтриване
  17. Липсват интервали след запетаите...това е "поп неудовлетворени", веднага го разпознавам. Нека си пише, дело няма да свърши и ще си остане недоволен.

    ОтговорИзтриване
  18. Хора на възраст, черногледци, които са свикнали да се оплакват...ама генерирайте идеи! Защо не давате зрели и далновидни предложения и съвети, а пишете шантави неща? Спортувайте, извисявайте се духовно, а не мислите ви да са изпълнени с материални неща. Ресурсите са ограничени, а потребностите на човек са безпределни- едното иска владишка заплата, а другото спиртоварна за индивидуална нужда, порастнете!

    ОтговорИзтриване
  19. Сутрин рано, прехвърчат разкошни снежинки (обожавам сняг), изпълнен съм с енергия, всичко идеално, но чета коментари, които ме карат да се чувствам виновен и прецакан, че съм поръчал някаква си книга. Непознат автор, който не проучих, емоционална покупка, знам ли. Ще прегледам книгата, ако не ми допадне и сметна, че няма да имам полза от нея. то ще я върна.

    ОтговорИзтриване
  20. Аз се чудя,къде си учил граматика и в кой учебник пише,че трябва да има интервали?!?От тичане по баирите ти е изветрял мозъка!Не съм попадал на евангелски текст,в който Христос да препоръчва спорта,за да се извисим духовно,но на тебе май литературата ти е малко,особено богословската!А,извинявам се,ти току що си купил книга на изявен богслов!А и,когато станеш свещеник и минеш през всички стъпала,а именно почвайки от селска енория,тогава може да даваш акъл,който впрочем нямаш!!!!

    ОтговорИзтриване
  21. И друг въпрос,защо владиците вземат заплата,след като са дали обет за нестяжание и са на пълна издръжка на митрополиите,а недоволните попове им плним бюджета????

    ОтговорИзтриване
  22. Снега обожавал бял и пухкав и снежинки как 'фърчат, докато чете поп Дончо. Педал, който се мисли за Малкия Принц си ти бе, драги ми... Екзюпери.

    А при автентичното си изписване библейският текст нямал ни интервали между думите, ни препинателни знаци, ни главни букви. Книгите били поотделно и навити на рула.

    Когато някои среди решили да направят знанието общодостъпно с книгопечатане, въвели тия правила за лесно разчитане от глупаците, както впрочем и номерацията в текста по глави и стихове. А като усвоили тези прости правила и започнали да четат думи и сричат мисли, профаните се помислили за образовани. Така онароднили знанието, ама и го изложили на терора на профани като поп Дончо и като тебе, та да пишете и да се четете взаимно, па и нас да тормозите с това, което сте си въобразили, че сте научили един от друг.

    ОтговорИзтриване
  23. Впиши се в дигитално-информационната епоха и използвай интервали!

    Не съм попадал на евангелски текст, в който Христос да забранява спорта, а по онова време е бил широко разпространен и тачен. Христос се е разхождал сред природата, а това е дейност, която подсилва физическото и духовно здраве на homo sapiens.

    Относно сребролюбната завист, която ви е налегнала ще цитирам Буров: "Парите покваряват дребния човек и извисяват големия. Те не развалят човека. Развалят само слабоватия, хилав човек, със слаб морал".
    Владиците грижливо съхраняват средствата, за да не попаднат в неподходящи ръце и да не се харчат неразумно и разхитително. Насочват ресурсите целесъобразно за справедливи възнаграждения, сгради и т.н. (завършете църковен мениджмънт, наскоро СУ откри тази магистърска програма, за да се научите как се прави), това е труден и отговорен управленски процес, за който нямате понятие поради липса на мениджърски качества. Като сме чували как изчезват кърпи, брашно, олио...доверието е в упадък, заслужете си го, излекувайте го!

    Нямам намерение да участвам с повече коментари по тази тема, която за мен е привършена.
    "А глупави и невежествени разисквания отбягвай, като знаеш, че те пораждат крамоли
    (2Тим2:23)

    Налегнете волята си и четете "Лествица"

    П.П. *Току-що

    ОтговорИзтриване
  24. Нападки от ваша страна, да не би да сте пропуснали имунизациите, които трябва да си направите по българския имунизационен каландар (един от най-добрите в света) и това да провокира агресията ви? :) :) :)

    ОтговорИзтриване
  25. Колкото до попските и владишките заплати:

    Практиката на Древната Църква е била да бъдат издържани постоянно пътуващите Апостоли от църковното събрание, в което понастоящем се намирали, а помощ отвсякъде са получавали от верните, когато са били затваряни в затворите. Тях наследили епископите.

    При все това св. Павел например предпочитал, когато се труди духовно в община на твърде бедни християни, да изкарва издръжката си, упражнявайки занаята шиене на шатри, какъвто владеел добре и бил скъпо платен, а сегашните владици наши пък не владеят друго ръкоделие, освен мастурбация например, защото и манастирите, където би трябвало да го усвоят, не предлагат обучение в труд някакъв почтен, както би трябвало, па и те в манастири слабо са се заседяват.

    Пари и храна са събирали помежду си общините из Империята, когато в някоя част е избухвал глад или мор, за да се подпомагат вярващите взаимно.

    Презвитерите (поповете), както и дяконите не са били на заплата, защото сами са били част от дадената община и трудът им по наставляването на вярващите и организацията на църковния живот е бил доброволен.

    Хилядолетия по-късно виждаме друг модел в Екзархията на Българите например - епископите се издържат от местната владичина от храмове и манастири, а поповете от енориашите си с гласувана заплата от настоятелствата, събирана за тях от църковния народ. Възнагражденията за требите са доброволни и често в натура били. Затова и кой да е владика или поп по всяко време е можело да бъде изритан от недоволни миряни за непристойно поведение.

    Днес е съвсем друго. Заплатите са им от държавата, а луксът иде от взаимните им услуги с олигархията, същевременно залети с ренти, имоти и държавни субсидии. Пълни безочливи мюхлюзи.

    ОтговорИзтриване
  26. Да бе, знаем го владишкия урок по мениджмънт в СУ - милиони потънали държавни пари в едно пребоядисване и символичен асансьор за инвалиди, ако не се лъжа... Владишката наглост край няма, но нищо-нищо, скоро ще сте в пандиза почти до една.

    ОтговорИзтриване
  27. Аз съм "цевилно" лице, просто расъждавам.
    Защо поповете приемат да получават заплата, това з атях само работа ли?

    ОтговорИзтриване
  28. Въобразени пейзажи не ми описвай, защото не ме интересуват. Пиши по темате, а не пробутвай разни изтъркани скалъпици за пълнеж. Започна се дискусия по определена тема, която се изчерпа и сега пълнеж.

    Напишете нещо позитивно, градивно, полезно. Недоволни сте, че си продавате стоката труд на изключително ниска цена и после недоволствате- кой ви е виновен? Теми за пари, измами, интриги- къде е духовното тук? Груб и неуважителен текст в постове и коментари властва, каква е целта на всичко това? Какви са резултатите, което е най-важното- няма такива.

    Много ми е интересно, поп недоволний, колко миряни е привлякъл в храма, колко души е спечелил.

    Портосе, трябва ли като се пие да е до напиване?


    ОтговорИзтриване
  29. Какво правите да си подобрите живота? Грижите ли се за себе си? Правите ли си изследвания два пъти годишно? Как е здравната ви култура? Как е финансовата ви култура, а застрахователната? Как се справяте с управлението на риска, как сте диверсифицирали спестяванията си? Това са много важни теми, пишете по тях. Има читатели, които се нуждаят от тази информация, бъдете полезни, а не мрънкачи и хулители.

    ОтговорИзтриване
  30. А за какво е темата бе?! Как пикаеш портокалов сок за здраве в снега, акаш спанак и се бършеш с меките корици на поп-дончовата книга ли?!

    Я накарай +Живака да ти разправи как лекуваха Кученцето на Дамата с Кученцето в София, ще умреш от смях. Изръсил се 700 кинта за операцията му при ветеринаря. А тя сетне пред мен коментира: "Абе чудя се аз какво е това състрадание от селско момче като него към животните, че за тях животното е стока, накрая разбрах, че ме сваля всъщност!"

    П. П. Да сподели и за влажните си погледи на пейката в сумрака на Борисовата Градина "народният будител" твой.

    ОтговорИзтриване
  31. Христос,неграмотнико,не се е разхождал сред природата,а се е усамотявал в молитва,не правил крос,нито е вдигал гири,щанги и пр. безмислени силови упражнения!Не си измисляй несъществуващи неща!А,относно технологиите,да ти кажа,че освен да докарват човека до обезценяване,не знам да са най-полезните.Духовното извисяване се постига с молитвен труд,но ти как да го знаеш това,като четеш в интернет изяпаш,какво е публикувал Манекена и му се възхищаваш,сякаш е бог,а не обикновен.....Знаем много добре,как владиците пазят парите-като ги харчат безумно,за да са сигурни,че свещениците няма да им ги вземат!А знаеш ли,умнико,каква беше заплатата на поповете до преди две години-минималната.А знаеш ли колко вземаха владиците-не!не знаеш-10 пъти по-вече!А,знаеш ли как се издържа семейство с минимална заплата,г-н Велик Мениджър???? Защото,като станеш свещеник,не може да работиш друго,понеже великите владици не ти разрешават,така че искаш или не,се издържаш само от храма,но не всички са в големи градове и в катедрали!Така че е хубаво малко по-вече да се ограмотиш и тогава да давш акъли!

    ОтговорИзтриване
  32. И да добавя,че не съм недоволен, а бесен на неразумието и откровената педерастия ширеща се в родното БПЦ! Имам един въпрос към позитивния:как ще реагираш,ако си свещеник и митрополита ти, купи апартамент на любовника си с църковни пари, или кара автомобил за 100000 лв.,а ти нямаш 20 лв. за гориво? А когато владиката прибере парите на храма, с които трябва да го издържаш и това ли е менаджерско? А относно колко енориаши съм събрал, толкова,колкото са пожелали да се спасят.Но благодарение на държанието на владиките,те са все по-малко.А много искам да ми направиш план,как без пари се развива дейност,ама много искам!Или ти го направи и се похвали и ние със Светльо,ще ти се извиним! А,като не харесваш какво си говорим(пишем), чети дксолозите,много "смислен" сайт,точно като пионерски бюлетин!

    ОтговорИзтриване
  33. Това попско поведение ли е, разочароващо! Бог, наука и технологии, здрав дух в здраво тяло.
    Явно ви харесват висналите коремчета, но за мен не е естетическо, тялото трябва да е като на Давид от Микеланджело, сърцето здраво и смело, душата чиста...

    Храмът, в който служите има ли интернет страница? Как печелите души? На лош пастир, стадото се разпилява. Накрая ще останете с празен храм и ще се обезмисли службата ви. Бъдете дипломатиен, предложете проек на общината си, направете нещо полезно в околната територия, за да идват туристи, които ще посещават ѝ църквата.

    Назадничав човек, ако зависеше от вас то още щеше да има жертвоприношения.
    Използвате интернет, автомобил, парфюм...лицемерно е да отричате човешкото развитие, от което се възползвате.

    Свещеннико мил, с вяра не се ли храни семейство?!
    Хората в нужда поддържат дадена система, представи си, че всеки е задоволен, кой ще ти произвежда зърно, мляко, месо? Човек е ленив за общото благо. "А на Адама рече: загдето си послушал гласа на жена си и си ял от дървото, за което ти заповядах, като казах: не яж от него, - проклета да е земята поради тебе; с мъка ще се храниш от нея през всички дни на живота си" (Бит. 3:17), а хората го забравят та се налага да се поддржа тази нужда.

    Не толерирам обиди, максимално снизходителен съм, но трябва да бъдете по-възпитан. Поради несъответствие в развитието, аз нямам намерение да продължавам нелепото общуване.

    Успех в пастирството (но с подобно отношение...), времето ще покаже издържано ли е то.




    ОтговорИзтриване
  34. Пуснах последния коментар, отче (явно си от Русе, щото владиката ти с кола за 100 000 и любовник в апартамент го разпознахме всички) на +Живко, криещ се зад свой фиктивен фен, за осъзнаеш, че разговаряш тук с ненормален и самовлюбен педераст (няма смисъл)

    П. П. +Живак, споделиха ми, че си виртуозен лизач, знаеш ли?... К'во става с 500-те ми лева пак питам?

    ОтговорИзтриване
  35. Ако си прав,че това е +Антоний,е много жалко! Не за друго,а защото богослпвския му изказ, ако е такъв-пази Боже и варди! Да ти кажа честно, с Божията помощ съм птгледал семейството си, само че вие владиците,като приемници на апостолите, не трябва ли да имате пастирска грижа за свещениците? И последно, жалко е, че искаш да изглеждаш като Давид на картинката, а не да му подражаваш духовно...направо съм без думи!!!!

    ОтговорИзтриване
  36. Естествено че +Живко по прякор Манекена, ще иска да изглежда като Давид на Микеланджело, склуптурът известен още като флорентинското педи. Пловдивското педи +Николайчо вече го изрисува с устни, а сега си търси някой с длето и хубаво да го "изчука".

    Абе я +Живко да разкаже как преди няколко години на рождения ден на Неофит в Троянския манастир рева пиян като зарязана курва, омазан в руска салата и за Коя точно рева. И как обърка номерата, та вместо на нея, изпрати любовен sms на Николайчо и какъв скандал между "бивши" стана, когато Николай научи, че всъщност sms-ът не е за него.

    Живко, какво става с кинтите ми? Заеми се с въпроса, вместо да ми звъниш и затваряш от скрити номера като вчера сутринта. Най-много да ми стреснеш, батка, пияната кожена тояга. Дължиш ми обезщетение за морални щети. Не можеш да ме обидиш, че съм все беден пияница, женкар и прахосник, че съм дебел чревоугодник. Но задето си помисли, че даже го изписа, как си помогнал на мене лани, а не на болната бедна жена, задето ти мина през ум, че аз и стотинка ще докосна от парите за бедстващ човек, вместо сам да дам, в сърцето ми отрова сипа. Ако щеш вярвай, разплаках се чак от обида тогава.

    Искам 500 лева, трябват ми. Искам и тук да напишеш, че си ми благодарен задето тогава ти показах къде и как да сториш добро!

    ОтговорИзтриване
  37. Аз съм цевилно лице. Естествено, че подражавам духовно, защото трябва да се развиваме физически, умствено и духовно.

    ОтговорИзтриване
  38. П. П. Рекламата в блога ми (па било то и само в коментарите) не е безплатна. И понеже съм на кеф, ще те пусна на промоция. Три месеца ще можеш да пишеш всичко най-прекрасно за себе си и лошо за мен (без да намесваш трети лица) без да ти отговарям!

    ОтговорИзтриване
  39. Може да съм коментирал нещо подобно, но едва ли съм писал, че си взел каквото и да било. Застъпил си се за жената и +Антоний е помогнал, защото е добър човек и духовник.

    ОтговорИзтриване