"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 "Філософські статті" в Аудіоформат  ТУК

09 март 2021

А честито на хунтата в БПЦ аз преброител!

 



6 коментара:

  1. Уоууу, уникално достижение! С толкова съзнателена особа, която е проникнала в съшността на политиката , ние се чувстваме...де да знам как.
    Когато приключиш начинанието си, какво ли ще ти е съждението...

    П.П. Трезв ли ще си?:)


    ОтговорИзтриване
  2. Не знам точно на кое се радваш?Само,че този откровено мрази Църквата!Ти си прави изводите!

    ОтговорИзтриване
  3. Абе вие всяка погнуса от своята порочност и престъпност обяснявате с омраза към Църквата?! Вашите мерзости обаче не са грехове на Църквата, Ами ваши срещу Църквата. Да ви нарича човек боклуци след това няма как да бъде обида срещу Църквата. Не Църквата е боклук, а вие сте боклуци в Църквата.

    Ако Слави мразеше Църквата, нямаше със свои приятели да подпомага архим. Иван в Нови Хан за приюта му. Спряха тези да му помагат впрочем, като го изловиха в кражби и злоупотреби с парите, дето му дадоха за ограда.

    Ама вие, нали сте нагли престъпници, обявявате всеки, дето каже за вас истината, за враг на Църквата.

    Не ние сме врагове - не Кураев, Слави или аз. А вие сте вредители за дезинсекция - низвержение, светски съд и затвор.

    ОтговорИзтриване
  4. Популистката помощ,не е помощ от любов,а о.Иван е просто без коментар.И много пъти съм коментирал против управлението на синодалите,така че в това не можеш да ме обвиниш.Не защитавам тях,а по-скоро се притеснявам от това,което предстои!

    ОтговорИзтриване
  5. Не ме интересуват философските възгледи на Слави за света и Вселената (с всичко останало), аз съм за пълна свобода на съвестта, а и той не прави секта, а партия. От него искам само едно - да постави и църковните институции под светския закон в частта финанси, контрол и общо право.

    С това ще стори за БПЦ повече от всичките й клирици, богослови и апологети за двеста години назад. А сам да вярва и да се покланя на чехъла на прабаба си, ако ще.

    ОтговорИзтриване
  6. Тук съм съгласен,но въпроса на каква цена ще е?!?Иначе съм съгласен,че някой трябва да озапти разюзданато харчене на пари от владиците и приближените им,и да им покаже,че не са недосегаеми!

    ОтговорИзтриване