"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 Философските статии на Дiана Харчук ТУК

18 януари 2019

Краят на темата с поп Георги "терапевта"



Хайде сега да приключим. Да ти разкажа в няколко кратки истории защо смятам нарко-центъра ти за пълна порнография и сегашната терапевтична програма за симулативна...

Въведен вместо в истинска енорийска среда, в една просташко-бандитска и клюкарска, "излекувания" /.../ пуска слух за твоя личен живот и на твои близки. Ти си стресиран и смутен, тогавашната ти психоложка, която даже не е завършила психология, ами руска филология и добавила няколко психологически и психотерапевтични специализации по новите магистърски програми, решава да ти "помогне". Тръгва да "диагностицира" /.../ като психопат, без даже да е клиничен психолог тя. Защото ако /.../ е психопат, то значи "парекселенс" лъже. Знаеш ли апропо какво значи "парекселенс"? Ами "апропо"?... Това тебе ще те успокои в подозренията ти. Вдигам страшен скандал, който е в защита на центъра ти впрочем, защото ако /.../ неспециалист му постави псхиатрична диагноза, той може да ни съди и да хвръкне така обичания от тебе лиценз. Водим клиничен психолог след дълъг скандал, иницииран от мен, той дава експертно мнение след прегледа, че никакви данни за психиатрични отклонения няма, ти обаче, тълкувателно му четеш мнението, интерпретирайки, че /.../ е на ръба на психопатията, даже почти го е прекрачил.

Терапевте?!

Друг "лекуван" /.../ е освен с наркозависимост и с хазартна, но и с любовна зависимост. Има в миналото си две съдебни ограничителни заповеди за преследване обекти на "влюбванията си". В момента /.../ рецидивира в това, а за тези документи от съдебното му досие, социалната ти работничка хабер си няма, докато не разбирам аз след няколко откровени разговора с него.

Квалифициран и лицензиран, лечителю?! Ни ти, ни екипът ти знае какво се случва наистина с "лекуваните", щото всички ги "лекувате" по час в неделя, ходейки с папки с "дипломите" си от семинарчета, които стават само за клозета

Трети лекуван е битов алкохолик на около 50 години, работещ на две места в родния си град, който има нещастието да срещне религиозно фанатизиран свой съученик. Оня го убеждава да се "лекува" при тебе, поема му таксите. След почти едногодишно платено лечение, /.../ сега е алкохолик и клошар.

Четвърти "лекуван" /.../ е "лекуван" от зависимост към марихуана, която е пушил два пъти през живота си и хазартна зависимост - три пъти играл на ротативките. Неговите очевидни психически проблеми обаче родителите предпочитат да отдадат на марихуана и хазарт. Имат парите, защо значи да не го "лекуваме". И да завърша - посетих квартирата на пети "излекуван", който след "лечението" ни, влезе директно отново в психиатрията, отидох в квартирата, в която е бил за последно. Видях вещите му, част от заниманията му. Тогава се качих в храма при тебе и сълзите ми рукнаха. А ти с типичното си агресивно просташко поведение ме овика и влезе тържествуващ от "правотата" си в храма. Но не знаеш реакцията на случаен свидетел на разговора ни:

- Къде има тука в квартала друг храм, за да ида да запаля свещ там, а не тука? - попита ме плахо и си тръгна, без да влезе в църквата.

Свещенико?! Трябваше при петдесятния цигански пастор брат Фахри Тахиров да го пратя, там повече от Христа щеше да види човекът!...

И сега какво ще ми сториш? В кръв ли ще лежа нейде?!... Голяма работа! Стига ми кръвта на тия страдалци, с която ме оля, докато, Бог ми е свидетел, много се старах да ги предпазвам, доколкото можех! Но ти си непредсказуем като стомашно чревно разстройство!

Затова ли ме осъждаш на ада с Христос в ръцете?!

Обичам те, покай се!

Край

Няма коментари:

Публикуване на коментар