"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 "Філософські статті" в Аудіоформат  ТУК

27 февруари 2022

Обикновен фашизъм

 


Едно малцинство от маргинали, дребни бандити и наркомани, което се мисли за превъзхождащо цял народ, успява да вземе властта изцяло или частично и в името на своята нетрезва "правда" подчинява всички... Това е фашизмът. Ние имаме предвид Денис Пушилин и Леонид Пасечник, подчертаваме го, за да не вземе някой четящ Ме непрестанно да се разпознае и да се ядоса... Но, тихо, сега пишем умно!

Та, умно казано, една върхушка (или една ОПГ по-добре казано) си нарочва някакво място, за което смята, че ще й носи огромни приходи. Примерно Германия. Обаче ресурсите рано или късно свършват, защото бандитите са лакоми, та не стигат за всички. Тогава те нападат целия свят, за да не се изпоядат помежду си. Или като например Денис Пушилин и Леонид Пасечник Донбаския въглищен басейн. Договарят се с разни други изроди, като например Владимир Путин и окръжаващата го руска олигархия, превземат мястото в тяхна полза и докато изродите го експлоатират всячески, дребните бандити се хранят с трохите от богатата трапеза... Пак казвам, да не вземе някой друг да се познае!

* * *

- А, ние в Луцк изгонихме наскоро кмета си.
- Защо?
- Спря горещата вода, рече че за такива "глезотии" нямало вече пари, не плати и заплатите на общинската администрация. Вдигнахме сe и той избяга да поживее на Канарските острови.
- И после?
- Като се успокои и разбра, че няма да го убиваме, се върна, пусна горещата вода и изплати заплатите.

Това било по същото горе-долу време, когато сменили властта в страната с Майдана. Пътищата били в окаяно състояние, инфраструктурата, производството. За няколко само години Зеленски е успял да възстанови всичко. С очите си видях - пропътувах цяла Украйна по първокласни пътища като германските, с високоскоростни и модерно оборудвани автобуси, а край пътя засадени поля и работещи фабрики и заводи.

Бийте братя, новата фашисткa гмеж! Слава на Украйна!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар