"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 "Філософські статті" в Аудіоформат  ТУК

15 февруари 2022

Rolling Stones II (Добавка за руснаците в Украйна)

 


И докато ви разказвах какво направи онзи ден Дiана Ангелова от Луцьк, съвсем неволно се присетих каква я свърши Павло Р. от Кiев през 2017-а.

Павката беше пристигнал да се лекува при отец Георги тогава от наркотици. Лекува се, колкото се лекува и преди да си тръгне, преби с камък право в челото главния цигански дилър в Максуда.

Това се случи ето така:

Отишъл Павел да си купи доза хероин, като внимателно си сметнал парите, така че да му останат 2.50 лв. за цигари "по десет бройки в кутия", каквито по онова време все още продаваха. Взел хероина от жената на циганина и без много-много да брои рестото, тръгнал да се прибира. Обаче в магазина установил, че циганката го е излъгала точно с 2.50 лв, когато понечил да си купи цигарите. Върнал се обратно и се разкрещял пред дворната врата:

- Върнете ми рестото веднага!
- Какво ресто искаш бе, я изчезвай от тука, наркоман! - троснал му се тлъстият циганин, излизайки пред вратата си по потник.

Тогава Павло си запял под нос една своевременно измислена от самия него песничка, търсейки подходящ камък около краката си: "Ей сега, даже веднага, ще ти дам 5.60, от които ти ще ми върнеш 4.20, а аз ще ти оставя ето този хубав бакшиш" И като намерил точния камък, тутакси го запратил на циганина право в челото. Онзи дори не успял да извика, ами с глух грохот се стоварил обратно в стаята си по гръб.

И руснаците си мислят, че ще навлязат в Украйна по-дълбоко от десет километра?! Блажени са вярващите...

Няма коментари:

Публикуване на коментар