"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 "Філософські статті" в Аудіоформат  ТУК

16 май 2020

А наздраве за Панагюрката! (Вуйчо Ваньо, май ще черпиш)



Още сам не мога да повярвам, че "отръсках" митрополит Антоний!... Аз навремето като няколко пъти и  архимандрита Никанор Мишков отръсках, хората, дето ги черпих по "Витошка", не вярваха, викаха: "Ти обръсна костенурка!", ама факт беше и тогаз, и сега - ей го на!

За идния месец ще се опитаме да подстрижем и проф. Иван Желев (тем паче Димитров). Не е черпил още бе, че му  бях "шаферка" на последната сватба!

А наздраве за Петя родом от Панагюрище!


P. P. Как не ви е срам бе, князчета църковни! Заедно с ортаците си в бизнеса и властта от хляба на децата й сте късали, за да ядете, пиете, да ебете и да се големеете, докато тя болна е работила! Или сега ще се бръкнете, или аз ще си строша главата! Но свят, в който такива като вас съвсем безплатно  ще са "някои и нещо", няма да търпя!

Вуйчо, до 10-и идния месец имаш време, тъкмо вече ще си взел пенсията!

Тук поставям банковата й сметка с имената:
BG72UBBS80021085666030
Петка Петкова Делирадева

Междувременно изследванията показаха, че болестта е вече в ремисия. Но се предвижда увеличение на цената за лекарствените препарати.

8 коментара:

  1. Какво се "хвалиш"?

    ОтговорИзтриване
  2. що не пуснеш последният коментар бе боклук

    ОтговорИзтриване
  3. Щото намесваш, доколкото помня, в него, много стари истории с варненска фризьорка, която ако и сега да работи като фризьор, е дипломиран адвокат и с добра практика по онова време.

    И защото това,което си написал по темата с Петя, са информации от интернет събирани за онкоболните, а не от реалността. В реалността на майка ми например, с отсранена щитовидна жлеза и рецидивирал после рак в тая област, се опитаха да и спрат пенсията,както на излекувана, обаче тя е човек с много връзки във Варна и успя да обори решението. Онкологично болните са освободени от потребителска такса при джипито, не от здравноосигурителна вноска, когато не са пенсионирани.

    ОтговорИзтриване
  4. И въобще не е изключено жената действително да има братовчедка, чиито сметка и посредничество да ползва, за да се предпази от разкриване или защото има проблеми със своята си сметка.

    Общите ни познати, църковни хора, при това посещаващи активно богослуженията и помагащи по манастирите, ме посъветваха да помогна, настояха, че е свестен човек.

    Ситуацията ви я описах в коментар под предната публикация, за да съм докрай честен с вас. Не знам как в случая съм се проявил като боклук, че не съм пуснал ехидните ти намеци за мои стари любовни драми или упражненията ти на сведущ от интернет, които могат да навредят на доверието на жена в беда. Ама за съжаление мнозинството в БПЦ сега сме такива - за нашата виртуална изява или чиста клюкарщина, дете в майка ще разклатим, че си падаме малко бесновати като повечето ни отци духовни...

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен, защо се изразяваш тъй варварски!?

    μ

    ОтговорИзтриване
  6. Да, имам известен грях към Вас, че тези неясноти ги описах чек, след събирането на парите за тоя месец, но беше спешно и не можех да си позволя да оставя на шибаната "чиста" дистанционна логика живота на една жена... Това че съм рискувал да подвеждам Вас сам по-леко ще си простя, отколкото да бях рискувал живота на човек, за да изглеждам почтен и умен в собствените си очи.

    Когато говорим за Сърце, хладният "морал" и "чистата" логика трябва да мълчат, защото човекът е безценен, а парите са хартийки.

    ОтговорИзтриване
  7. "С всичко ви показах, че именно така трябва да се трудите и да поддържате слабите, а още и да помните думите на Господа Иисуса, защото Сам Той каза: по-блажено е да се дава, нежели да се взима."(Деяния 20:35)

    Повечето хора не сме възпитани в това, не сме дорасли.

    μ

    ОтговорИзтриване
  8. Тя ме нарече завчера Чудотворец, че за пръв път виждала попове пари с чували да подаряват...Че тъй де! Що се обличат като дядо-мразовци, като няма да дават?!

    ОтговорИзтриване