"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 Философските статии на Дiана Харчук ТУК

20 юни 2017

Вълци в Къщата!!!


Не, ние не сме като него, който се е смял с глас, вдигайки наздравици пиян на погребението на дядо Кирил, подвиквайки: "Весело му царство небесно!", за да го желаем туй, но Неофит ще го крепят за "патриарх", особено новите митрополити, докато не изпълнят изискванията според устава на БПЦ като стаж, за да се опитат да станат патриарси те, докато не съберат достатъчно ресурс - политичен и финансов, за да се пробват.

Сетне ще настъпи българският църковен Армегедон или война на зверилищата, ако щете и първата жертва в тая война, по един или друг начин, ще е той. Вероятно тези събития наближават, защо иначе Наум Русенски ще примира от страх и за един трагичен, но тривиален все-таки инцидент по пътя със свещеници от неговата епархия, ще вдига следствие и прокуратура във въздуха?! Този човек впрочем има на свое разположение и "яки момчета", които именно спряха на входа на епархията му поп Силвестър, тръгнал да му държи сметка какво и как се случва в Бесарбовския манастир преди години и тъй го уплашиха сливенския ни църковен "комита", че повече там не припари.

Наум не им е дядо Кирил, който буквално "глас не издаде", разбирайки че ще си иде съвсем скоро мърцина. Кирил, който рядко е пиел повече от половин чаша червено вино, в последните месеци преди смъртта си се е качвал в покоите си с бутилка уиски, за да подтисне уплаха. Това беше великият "пират в църквата" и "божий разбойник", както го рисуваха из медиите приятелчетата на проф. Иван Димитров Желев, а по-късно и тези на митрополит Николай Методиев Стоименов (Севастиянов). Още по-малко пък им е като стареца архим. Августин в Троян Наум, който да умре от страх, скръцнат ли му със зъби. Наум е акула от същия пасаж, просто малко по-нежен... с някои... Та тоя още с отиването си в Русе подготви "импийчмънта" за Неофит, като оповести из медиите, без да му мигне окото, резултатите от ревизията на дейността от времето на Неофит там - всичките злоупотреби на служителите, които останаха под Неофитовото крило впрочем прибрани в София!

Времето на Неофит като "патриарх" е преброено, той е първият, който те ще се съгласят всичките да изпратят на покой, в манастир надяваме се, преди да се хванат за гушите и тогава ще видим най-грозната компроматна война в БПЦ, която някога сме виждали.

* * *

Тази бодра смяна митрополити е по-лоша и от старата. Те са същите апаратчици, кадруващи, а и сами плод на кадруването в БПЦ на разни бивши и настоящи църковни величия, князе на тъмнината. Просто в тая криза за държавност те могат да си позволят вече всичко - не им трябва да чакат интересите им да съвпаднат с тези на тоталираната власт, като при старите, която ги е назначила и все пак им държи юздите, разбирайки добре какви са боклуци, а често от самите нейни структури направени измет, за да бъдат контролирани впоследствие - възпитани, отхранени в злото за служба на злото, което поне беше рафинирано и гаче по-срамежливо тогава. Подкрепата на Властта новите вече могат да си я купят по един или друг начин, както и на едрия криминалитет, който всъщност отдавна властва задкулисно в държавата, че и в църквата. Преди имахме една престъпна политическа партия - БКП, която прибираше парсата от Църквата - от храмовете и имотите за уж "полза роду", а на църковната си администрация - митрополитите оставяше радостта да опънат по някоя и друга софра за подмазвачите и любовниците си - мъжки или женски. Сега имаме озверяла, амбициозна и неконтролирана от никого, даже и от кумува срама невъзспирана, паплач наддържавна и парадържавна, според скверното клерикалистично богословие, което разни момченца развиваха по тяхна поръчка и в тяхна полза дълго - вълци без намордници, вълци в къщата.

Хайде да си върнем Църквата бе, "българи", хайде бе, путки заспали! Затова ли с толкова любов и възторг е писал Талев за вярата ни, затова ли Батачани Нея последно пазиха при Въстанието? За да треперим днеска от страх ние пред шепа назобили се с амфетамини и кокаин педерасти ли?!

5 коментара:

  1. д-р Ромка Порнографова20 юни 2017 г. в 17:40

    А вие ще отречете ли 3,4,6,7 канон от събора в с.горна бананица, и 38 от събора в с. педекалугерово.Господине вие искате да възпроизведете разкол.Не спряхте да обиждате тези личости леле.Елате в къщата на азис като място за диалог за да спрем това антисъборно-дело.Бойко е обещал до 2020 да станем най голяма мина за канабис,хероин и проституция.

    ОтговорИзтриване
  2. Не, аз не искам Разкол, аз ще остана в Църквата, па ако ще да седя не в Притвора на Храма, ами на Двора...

    ОтговорИзтриване
  3. "Какво да се прави?"

    ОтговорИзтриване
  4. 'Ба ли му мамата, питай Чернишевски! Аз нямам идея. Навремето фанариотите владици са ги изхвърлили поповете, ама поповете са били издържани от миряни-българи - еснаф и чорбаджии. Сега поповете са на владишки коневръз. Не знам какво да се прави, ако измисля, пръв ще ти кажа.

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря ти Светльо за отговора. Приятна вечер.

    ОтговорИзтриване