"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 Философските статии на Дiана Харчук ТУК

27 февруари 2019

Поп Ясен "печели" vs мен, издевателствайки над болен човек!

На снимката над публикацията съм сложил нещо, което поп Ясен никога не е виждал наживо, за да оплакне окото, щото жеаа му ходи, по всяка вероятност, само с кюлоти


Поп Ясен Керчев, на който в битността му на Яско Седмокласника, не му стискаше даже да избяга от съученика ни хулиганин Яни, дотолкова сега е възмъжал, че показва и мускули, разбира се, за сметка на беззащитен човек. Ясен, научавайки, че Васко Ненов е споделил за двукратния му отказ да го причасти, е забранил на жената от енорията, която досега помагаше на Васил, когато приятелите му са на работа или нямат възможност, като му пазаруваше храна и почистваше около него, да ходи вече у тях.

Ситуацията става абсолютно извратена, като добавим към факта на неговата подлост, дребнавост и отмъстителност, претенцията му на духовен отец, изповедник и старец, чиято воля трябва да се изпълнява от духовните му деца безпрекословно. Която даже отстоява в специална публикация в мрежата. Авторска! И тъй като Васко не изпълнява волята му да стои непричастен в извънредно тежко здравословно състояние или да се отрече публично от приятелството ни, той го оставя да кисне в мръсотията си.

Ясене, аз Васил ако трябва и ще го изкъпя лично тия дни, ти обаче ще си останеш в душевната си мизерия, ако щеш и всичкия сапун на света да изхабиш в банята. Ясене, никакъв старец и отец не си, освен на децата си и на жена си, ако и у вас е в сила оная изчанчена практика попадията да нарича мъжа си "отче". Ония книжки, дето се хвалиш, че в семинарията си ги чел, вместо да слушаш уроци по нужните ти предмети, разказващи за "подвизи на старци', първо не са за тебе и второ - част са от една извънредно порочна иноческа търговска продукция.

Моля другите приятели на Васил да го потърсят, защото явно този, който на мнозина е помагал, се срамува да потърси помощ сам. Потърси вчера мене, но аз в тоя момент точно бях в едно кафене, където в сепарето бях прищипал едни женски прашки в ципа на едни женски дънки и с една кафена лъжичка се опитвах да ги разделя. Казах му, че ще му се обадя по-късно, но после той не вдигна.

И пак питам - има ли във Варна владика или няма?!... Или пак да викам телевизия, като в случая със Силвестър и изстъпленията му в Троян?! Медиите много ще се зарадват на тема, като тая: "Попове са превърнали общността около енорийски храм в затворена тоталитарна секта!"

3 коментара:

  1. В случая със Силвестър всичко беше измислил и затова стана за смях. Много се изложи в "Съдебен спор", смях се доста.

    ОтговорИзтриване
  2. Ако спиш с "отца" си, това не е ли кръвосмешение?

    ОтговорИзтриване
  3. Щом плюеш по някой, значи е почтен човек! Ти си слуга на дявола, торба с лайна! Още ли не са те изритали от ДАП-а? Провали си живота с това пиене.

    ОтговорИзтриване