"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 "Філософські статті" в Аудіоформат  ТУК

27 януари 2017

Патриарх Кирил за корупцията


автор Таня Илиева-Мускетарката

,,Едно от сериозните изкушения на държавната служба на всички нива е корупцията" е отбелязал патриарх Кирил в изказването си пред депутатите в Думата на 26 януари.

,,Бих искал да подчертая силно: Православието е несъвместимо с нравствения релавитизъм, една проява в обществения живот е корупцията. Корупцията е много тежка болест на духа. Невъзможно е истински вярващ човек да отиде в църквата, да участва в живота на енорията и дори в общия живот на Църквата и в същото време да взема подкупи и да генерира печалба от финансови измами. Бог иска от нас да променим живота си, а не формално да правим благотворителност за нуждите на Църквата. Бог не може да бъде подкупен. На него му е нужно човек да се поправи и неговата жертва е символ на искрено покаяние" е подчертал патриарх Кирил.

На 26 януари патриарх Кирил е изнесъл доклад на откриването на Петите Рождественски парламентарни срещи, организирани в парламента на Русия в рамките на 25 международни Рождественски образователни четения "1917-2017: уроците на столетието".

Няма коментари:

Публикуване на коментар