"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 "Філософські статті" в Аудіоформат  ТУК

29 януари 2017

Бясното куче Николай ще сдави още един стар синоден чакал


По моя информация от снощи, готви се и отстраняването на митрополит Дометиан от Видинска епархия, освобождаването му поради напреднало заболяване на Алцхаймер... 

Да, един по един съучаствалите "чрез мълчание" в убийството на митр. Кирил и покрили "заедно", като институционален орган, следите му, синодални чакали си отиват, било от постовете на митрополити, било от белия свят. Дори тези, които се мислиха не за чакали, ами за вълци, като Червения митрополит Велко-Калиник... 

"Пенсионираният по болест" Галактион се "сподоби" с мозъчен кръвоизлив след катастрофа при изключително странни обстоятелства... Да не забравяме и че известно време преди това, веднага след убийството на дядо Кирил, митр. Николай велегласно и чрез медиите "предупреждаваше" правоохранителните органи, че "на Галактион му се готви нещо", което, предвид множество въпросителни около убийството на Варненския Владика, в които се спрягаше името на самия Николай, можеше да се тълкува като индиректна заплаха към Галактион.

Старозагорският митрополит Галактион няма за какво да бъде жален, защото няколко години по-рано активно участва в аналогична синодна акция срещу бившия Западно и Средноевропейски митрополит Симеон, който, точно както впоследствие Галактион, бе "пенсиониран" или по-точно уволнен. Няма защо да жалим и покойния Калиник, страхът му, че е бил тровен години наред от свои събратя като Игнатий Плевенски (духовният "старец" на Николай) - виж в "Калиник и престъпниците от Вълчия синод", е малка заплата за безбройните престъпления на Червен Велко - Калиник.

Няма защо да жалим сега и Дометиан Видински. Още по-малко ще жаля и патриарх Неофит, ако накрая, за "десерт", завърши с неговото отстраняване от Николай (по един или друг начин) серията с "отстреляни сърдити старчета". Даже и ще пия за това със същите думи, с които Неофит е вдигнал тост, пиян и радостен, на погребението на дядо Кирил - "Весело му Царство!"

Този обаче, който, според подалите ми информацията за готвеното срещу митр. Дометиан, организира сценариите, възжелал пълната и абослютна власт в БПЦ, изживяващ се като овчарско куче-вълкодав, е едно бясно псе, което не жали средства и не се свени в методите си... Този същият, в договорка с другата клика, с която заедно игра срещу опиталия се да прескочи кликите в борбата за Варненски митрополит еп. Борис Бачковски и не се поколеба да даде пълна публичност на развратните лични видео-записи на последния, той пак, по моя информация, е водил трима адвокати срещу него за църковното дело на друг приятел на дядо Кирил - еп. Павел немного отдавна, завършило впрочем с пълно оправдание на еп. Павел, за което не беше дадена нийде публичност...

Далеко съм от някакви симпатии към мнозинството от старите митрополити, които още си сънуват "Волгите", но откровеният мутренски лайфстайл и методи на доста от новите (и вече интронизираните, и чакащите интронизация, като еп. Сионий например за мястото на Дометиан) са ми още по-антипатични, че да не река даже гнусни.

2 коментара:

  1. Интересно как се нарежда пъзела на новия синод. Но ако Дометиан наистина е с напреднал алцхаймер е логично да го отстранят защото той не е в състояние да взема каквито и да е решения, даже и собствената си оставка не може да подаде с бистър ум и здрав разум. Виж Галактион го махнаха незаконно защото той е с разума си и може да взима решения, а епархията можеше да се управлява от викарен епископ. Предполагам обаче че първо Сионий ще вземе Враца, а във Видин ще се настани Поликарп. Да се готви Йоаникий, но май и патриарха не е добре здравословно така че нищо не се знае.

    ОтговорИзтриване
  2. Алцхаймерът на Дометиан е от години, за него собствено разправя самата му конкубина Юлия из facebook - неадекватност, голи разходки из апартамента и пр. Видинска епархия е арена на всякакви интриги между антимовците архимандрити, епископа Поликарп, разни педерасти, събирани от кол и въже из цялата БПЦ там.

    А въпросът с новата подредба в синода пък е по-скоро какво някой бърза да направи и защо са му нови и по-сговорчиви "колеги" за заседанията?

    Моята теза-хипотеза е, че пак става въпрос за синодните имоти и след подмяната на членовете на синода той отново ще се повдигне, както и преди няколко години някои се опитаха, пак ще пробват да ги прехвърлят на такива като Гергов, Манджуков или братя Диневи имотите

    ОтговорИзтриване